Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 456
  • 1 706
  •   2
Отговори
# 1 320
  • Бургас
Здравейте.Аз днес пуснах Veracity в Синево. Най-големия пакет сега имат и 10% намаление.Доверих им се след доста четене ще видим след 7 дни ще пиша допълнително.Според мен е по-евтин едно защото се изпраща в Кипър и второ защото няма толкова посредници.Отиваш и сам си попълваш всички документи.

# 1 321
Здравейте,

Аз направих Niptify на Cell Genetics. Цената е 1350 лв и резултата излезна на 8 ден. Теста обхваща доста неща. Жената, която отговаря за град Пловдив беше много любезна. Също след получаване на резултатите по имейл последва и телефонно обаждане.

# 1 322
И аз правих в Света Марина, всички предлагат долу горе едно и също.
Но в Света Марина явно взимат най-малко комисион Simple Smile успех!

# 1 323
Привет и от мен.
За един месец, доста се изписа за всякакви видове пренатални тестове.
Разбира се и аз ще споделя с вас, пък вие сама ще вземете решението си.
При първата бременност, направих в МЦ Афродита - Vision Total Plus - 2180  лв. Цялото ДНК на бебето.

Сега ноември след Зет, решихме да направим The Vision - 3500 лв.
Той обхваща 2180 лв пренатален за бебето, но изследваха и бебето за наследствени генетични заболявания, какво мен и мъжът ми.
При нас излезнаха генни мутации, които не са притеснителни - проф. Савов ни изготви консултация. Хубавото е, че и бебето не ги е унаследило.

Решихме като правим, да правим всичко което можем.
Успехи в проучванията Simple Smile

Здравейте бъдеще мамии  .

Чета Ви от близо месец и реших и аз да се включа за съвет ,защото наистина сме объркани и не знаем какво да правим ?!

в 9 седмица съм от Варна . Колебаем се  между два теста :

На Cellgenetics Niptify 1350 лв  или тест на Света Марина разширения 830 лв .

Първоначално се бяхме насочили към Cellgenetics Niptify  , но се разубедих след като проучих малко . тестовете са естонски ОК , но лаборатирията която ги изпращат е в  3595 John Hopkins Ct, San Diego, CA 92121, United States . Лабораторията се казва Sequenom Inc  , която има само и доста отрицателни коментари и някакси ми загубиха доверието .

На света Марина  тестовете се изпращат във Франция Erofins Biomins . Имат няколко лаборатории в цяла франция ( нещо като верига ) и отново кофти коментари .

След прочетеното тук дори се чудя правилно ли е да се пуска разширен пакет ... не знам

Докрора не взима отношение , каза както прецените. Не знам кое е по- надеждно  , болницата си е болница , лабораторията им е на ниво , това се знае. На целкенетика доста сте го правили и по скъп надявам се и по надежден  иии честно казано не знам, защото по скъпото пък нищо не значи и всичко си е мафия малко си мисля .

В Германия например тези тестове се покриват от държавата . Тук имаме едно БХС което си е статистика и което след него щеш нещеш плащаш за НИПТ за да си спокоен  и всички тези лаборатории толкова много тестове и избор .

Моля ВИ посъветвайте ме.

Благодаря предварително Simple Smile и успех и здрави бебчета на всичкии на финала Simple Smile)  Дай Боже

# 1 324
Ние също се доверихме на VISION тест , знам , че e с най-голяма достоверност и това , което за мен е важно , е че резултатът е конкретен negative или positive.
Ние също се спряхме на разширен пакет , в крайна сметка спокойствието е най-важно !

Привет и от мен.
За един месец, доста се изписа за всякакви видове пренатални тестове.
Разбира се и аз ще споделя с вас, пък вие сама ще вземете решението си.
При първата бременност, направих в МЦ Афродита - Vision Total Plus - 2180  лв. Цялото ДНК на бебето.

Сега ноември след Зет, решихме да направим The Vision - 3500 лв.
Той обхваща 2180 лв пренатален за бебето, но изследваха и бебето за наследствени генетични заболявания, какво мен и мъжът ми.
При нас излезнаха генни мутации, които не са притеснителни - проф. Савов ни изготви консултация. Хубавото е, че и бебето не ги е унаследило.

Решихме като правим, да правим всичко което можем.
Успехи в проучванията Simple Smile

Чета Ви от близо месец и реших и аз да се включа за съвет ,защото наистина сме объркани и не знаем какво да правим ?!

Първоначално се бяхме насочили към Cellgenetics Niptify  , но се разубедих след като проучих малко . тестовете са естонски ОК , но лаборатирията която ги изпращат е в  3595 John Hopkins Ct, San Diego, CA 92121, United States . Лабораторията се казва Sequenom Inc  , която има само и доста отрицателни коментари и някакси ми загубиха доверието .

На света Марина  тестовете се изпращат във Франция Erofins Biomins . Имат няколко лаборатории в цяла франция ( нещо като верига ) и отново кофти коментари .

След прочетеното тук дори се чудя правилно ли е да се пуска разширен пакет ... не знам

Докрора не взима отношение , каза както прецените. Не знам кое е по- надеждно  , болницата си е болница , лабораторията им е на ниво , това се знае. На целкенетика доста сте го правили и по скъп надявам се и по надежден  иии честно казано не знам, защото по скъпото пък нищо не значи и всичко си е мафия малко си мисля .

В Германия например тези тестове се покриват от държавата . Тук имаме едно БХС което си е статистика и което след него щеш нещеш плащаш за НИПТ за да си спокоен  и всички тези лаборатории толкова много тестове и избор .

Моля ВИ посъветвайте ме.

Благодаря предварително Simple Smile и успех и здрави бебчета на всичкии на финала Simple Smile)  Дай Боже

# 1 325
Ние също се доверихме на VISION тест , знам , че e с най-голяма достоверност и това , което за мен е важно , е че резултатът е конкретен negative или positive.
Ние също се спряхме на разширен пакет , в крайна сметка спокойствието е най-важно !

Никога не са категорично отрицателни и негативни. Ако нещо се е объркало веднага ще ви кажат, че словом е направено само за визуализация към клиента, реално резултатът е 99,8999% примерно. Няма значение дали пише Negative или 0,01%. Не се заяждам, просто това е техният маркетингов трик. Никога няма да се нагърбят с категорични резултати на 100%

Късмет и до пухкав финал! Пожелавам ви да излезе всичко в норма.

# 1 326
Привет и от мен.
Много проучвах къде да направя пренаталния тест, тъй като е изключително важно за спокойствието ми през цялата бременност, се вслушах само в моя АГ специалист.

Той ми каза, че за момента като най-точни резултати дават Vision тест в Афродита. На другите места са проценти и рискове.  Естествено се доверих на него!

Направихме най-големия пакет- цялото ДНК на бебето 2180лв (всички хромозоми, микроделеции и пола). За мен не е важна цената, а да получа верен и точен резултат, а щом докторите го препоръчват, значи са се доказали... Simple Smile
Успех и на вас дами, всичко да е наред! Simple Smile

Моля ВИ посъветвайте ме.

# 1 327

Никога не са категорично отрицателни и негативни. Ако нещо се е объркало веднага ще ви кажат, че словом е направено само за визуализация към клиента, реално резултатът е 99,8999% примерно. Няма значение дали пише Negative или 0,01%. Не се заяждам, просто това е техният маркетингов трик. Никога няма да се нагърбят с категорични резултати на 100%

И аз се опитах това да обясня, но явно маркетингът работи и хората искат да видят категоричен резултат...

# 1 328
Значи, сега си погледнах теста на Вижън от 2019. Действително, в началото на теста пише: Chromosome 21

Chromosome 18

Chromosome 13

RESULTS

NEGATIVE: No aneuploidy detected Results consistent with two copies of chromosome 21

NEGATIVE: No aneuploidy detected
Results consistent with two copies of chromosome 18

NEGATIVE: No aneuploidy detected
Results consistent with two copies of chromosome 13.

Но отдолу, с малки пише:
Chromosome 21, Sensitivity: 99.9%;
Chromosome 18, Sensitivity: 97.4%
Chromosome 13, Sensitivity: 87.5%

Така, че определено е маркетингов трик Simple Smile

# 1 329
Всеки NIPT, без значение дали е Vision  Panorama, Niftypro, Niptify  и тнт е СКРИНИНГОВ тест и не може да гарантира 100% резултат.
Зад понятията Negativ, Not Detected, Low Risk стои едно и също.
Ако някой иска 100% достоверност говори с доктора си за амниоцинтеза или хорионбиопция, които са медицински, инвазивни, ДИАГНОСТИЧНИ процедури и носят риск от усложнения или загуба на плода. Но пък там резултатът вече е гарантиран. Друг е въпросът дали АГ би се съгласили на процедурата, ако няма някакви показания.

# 1 330
Привет,
Генетичните тестове, все още в световен мащаб се водят скринингови - 99,98 %.

За мен беше важно резултата да е негативен/позитивен, а не висок / нисък риск.
Точно защото съм и над 35, като направих БХС излезна съотношения и висок риск.
Затова се доверих на Vision тест, който ми даде категоричен - негативен, а не висок или нисък риск.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 13:24 от Ralitsa Bohemska 767164

# 1 331
Самият факт, че в документацията на НИПТ е описано, че не отчитат нискостепенен мозаицизъм (НИПТ тества ДНК от плацентата, не от бебето и в състояния на мозаицизъм могат да се получат фалшиво-положителни или фалшиво-отрицателни резултати) ориентира към извода, че не могат да гарантират за 99,999% здраво бебе. Но за съжаление към момента няма нещо по-добро и по-безопасно за такъв тип изследвания.

# 1 332
Ralitsa Bohemska 767164,няма значение дали пише в проценти или позитивен/негативен ,никога не е на 100% сигурно.
Затова не хвалете еди кой си пренетален тест,всички работят на един и същ принцип.

# 1 333
Ralitsa Bohemska 767164,няма значение дали пише в проценти или позитивен/негативен ,никога не е на 100% сигурно.
Затова не хвалете еди кой си пренетален тест,всички работят на един и същ принцип.
Точно, дали резултатът ще бъде записан Negative/Low Risk/нисък % - зад всичко това стоят едни и същи резултати, че бебето на 99% няма засечен дефект за конкретния синдром. Същото важи и за Positive/High Risk/висок %. Различните начини на поднасяне на резултата си е част от маркетинговата стратегия на конкретната лаборатория, малко като игра с психологията на пациента - ако един пациент знае, че резултатите ще са Negative/Positive е много по-вероятно да избере този тест пред тест, който показва Low/High Risk, защото като чуеш нисък или висок си представяш, че все пак има процент съмнение да е обратното, а действително и зад двете стои едно и също.
Както казаха, засега НИПТ тестовете са най-доброто и щадящо, което имаме откъм подобен тип изследване. Със сравнително по-точни резултати от БХС заради начина на изследване. Ако резултатите му обаче бяха толкова крайно категорични към момента, то нямаше при положителен резултат все още да изпращат пациентките за по-опасния вид изследване амниоцентезата, която вече да потвърди или отхвърли диагноза. Тук говорим за разликата между различните лаборатории, които предлагат НИПТ, а не за БХС.

# 1 334

Не знам колко пъти това трябва да се обясни, но явно няма ефект

Общи условия

Активация на акаунт