Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 197
  • 1 703
  •   3
Отговори
# 1 395
В никакъв случай Gene Planet, потърсете малко инфо из Facebook вече чета за няколко момичета получили фалшиво позитивен резултат.. аз правих Vision и съм много доволна Simple Smile

Здравейте, предстои ми да избера какъв НИПТ да направя. Тъй като се спрях Марковс за фетална се чудя дали да не направя този който предлагат те - GenePlanet. Не срещнах обаче почтни никакви мнения за него. Другите за които се чудя са Vision, Panorama и Nifty.
Може ли да споделите къде са тези мнения, опитах се да намеря повече информация за тях, но не успях.

# 1 396
  • Варна
Здравейте, предстои ми да направя пренатален тест ,но още не съм си избрала измежду Vision и Cellgenetics. Доколкото разбрах Cellgenetics обработват пробата в Америка, някой знае ли Vision къде изпращат пробите?

# 1 397
Няколко страници по-назад коментирахме, че CellGenetics вече не обработват пробите си в Америка, а в Естония (Niptify) и Испания(Nace, Zenit by NACE). Явно от ноември месец. Освен ако отново не са сменили лабораториите, с които работят.

# 1 398
Момичета, правих в CellGenetics този, който е за 1350лв. Взеха ми проба в понеделник, на следващия понеделник следобед в 15.30 резултатите бяха на мейла ми и веднага ми се обадиха да потвърдят, че всичко е наред. Дамата, с която сключих договора и впоследствие комуникирахме по телефона беше изключително мила и внимателна. В 11 г.с. ми изкараха 33.4% фетална фракция, което ме озадачи, но обясниха, че ползват метод, по който някак си концентрирали фракцията по 3.6 тоест си е реално напълно нормален за тази седмица процент. Слава Богу резултатите бяха чудесни. Единствената ми забележка е, че е меко казано неуважение да ти пратят просто половин страничка pdf на английски и това е всичко. За 1350лв никой не се е постарал да ги преведе на български въпреки, че имат структура и фирма в България?!?! Също понеже пакетът включва и генетични изменения които са важни след раждането относно какви антибиотици не бива да приема бебето, ако такива изменения няма, в теста изобщо не биват упоменати въпросните параметри. Ама изобщо. Та не знам при другите фирми как е но като за тия пари малко постно.
Избрах тях, понеже моят АГ ми ги препоръча и с толкова ентусиазъм очакваше жената от фирмата, че забрави че същия ден трябва да ми пуска БХС и изследвания по ЗК. И понеже виждам, че и други лекари препоръчват точно тази фирма, май усилията на фирмата са фокусирани върху набиране на дистрибутори сред лекарите, а не на превод за крайния клиент..

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 19:31 от MayGodBless

# 1 399
Момичета, правих в CellGenetics този, който е за 1350лв. Взеха ми проба в понеделник, на следващия понеделник следобед в 15.30 резултатите бяха на мейла ми и веднага ми се обадиха да потвърдят, че всичко е наред. Дамата, с която сключих договора и впоследствие комуникирахме по телефона беше изключително мила и внимателна. В 11 г.с. ми изкараха 33.4% фетална фракция, което ме озадачи, но обясниха, че ползват метод, по който някак си концентрирали фракцията по 3.6 тоест си е реално напълно нормален за тази седмица процент. Слава Богу резултатите бяха чудесни. Единствената ми забележка е, че е меко казано неуважение да ти пратят просто половин страничка pdf на английски и това е всичко. За 1350лв никой не се е постарал да ги преведе на български въпреки, че имат структура и фирма в България?!?! Също понеже пакетът включва и генетични изменения които са важни след раждането относно какви антибиотици не бива да приема бебето, ако такива изменения няма, в теста изобщо не биват упоменати въпросните параметри. Ама изобщо. Та не знам при другите фирми как е но като за тия пари малко постно.
Аз също ги попитах защо няма информация за другите неща, които се изследват, но ми отговориха, че ако пише, че няма намерени случайни находки т.е. всичко е отрицателно като резултат и просто не ги описват. Мен също това ме подразни. Отделно това, че имат намаление на пакетите за стволови клетки, ако решите да запазвате при тях и сте правили тест там - намаленията им са -700лв, а по-голямата отстъпка, която промотират - 3000лв е единствено за най-големия пакет.

# 1 400
MayGodBless, първо честито за хубавите резултати.
Аз предпочитам резултатите да дойдат при мен, точно както са излезнали от генетичната лаборатория, без да минават през други лице и превод. По този начин се намалява рискът, някой по веригата да обърка нещо, да не види или преведе правилно.

# 1 401
Има резон в думите Ви, но не пречи в пдф-а да фигурира както оригинала, така и превод на езика на страната, в която е платен и поръчан теста. Не всички бъдещи родители знаят английски.

# 1 402
Здравейте, предстои ми да направя пренатален тест ,но още не съм си избрала измежду Vision и Cellgenetics. Доколкото разбрах Cellgenetics обработват пробата в Америка, някой знае ли Vision къде изпращат пробите?

Vision ги изпращат в Рим

# 1 403
  • Sofia
Има резон в думите Ви, но не пречи в пдф-а да фигурира както оригинала, така и превод на езика на страната, в която е платен и поръчан теста. Не всички бъдещи родители знаят английски.
PrenaTest ми изпратиха резултатите точно така : оригинал + превод, подписан от генетик от Майчин дом (проф. Савов).
https://prenatest.bg/category/specialni-predlozhenia/

# 1 404
Аз също ги попитах защо няма информация за другите неща, които се изследват, но ми отговориха, че ако пише, че няма намерени случайни находки т.е. всичко е отрицателно като резултат и просто не ги описват. Мен също това ме подразни. Отделно това, че имат намаление на пакетите за стволови клетки, ако решите да запазвате при тях и сте правили тест там - намаленията им са -700лв, а по-голямата отстъпка, която промотират - 3000лв е единствено за най-големия пакет.

Да, доста несериозно е. Качеството според мен е паднало след като са сменили партньорите си (лабораторията с която работят). Тази година и аз правих при тях (втори път) - коренна разлика с опитът ми през 2022 година. Избрах ги само защото ги ползвах преди време и бях останала доволна от услугите им.

Само за сравнение през 2022 на 1 дек 2022 получих файлт на английски от американската лаборатория.
На 9 дек 2022 ми изпратиха "верификацията" на неинвазивения пренатален тест на български език като документът беше подписан от генетичен консултант от България, докато оригиналният документ си беше от самата лаборатория.

Сега изпращат само документ на английски език с доста оскъдна информация.

# 1 405
  • София
Ние също правихме в CellGenetics. Добавям и аз своето отрицателно мнение относно представяне на резултатите. Може поне нещата, които пишат, че включва този пакет да бъдат описани в крайния резултат, който изпращат към клиента. Аз искам да го видя черно на бяло, а не просто да ми съобщят по телефона, че всичко е наред и също, че няма опасност да оглушее от някой антибиотик. Доста несериозно ми се струва.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 16:23 от Jamily

# 1 406
Но пък преди да Ви вземат парите са доста изчерпателни и мили в обясненията си поне.😆

# 1 407
Здравейте бъдещи мами , бях писала по-рано в темата за мнение относно пренатеста защото се колебаех точно между Cellgentics 1350  и този в лабораторияла на Света Марина варна 830 лв най- разширения вариант  .

Накрая реших да послушам интуицията си и направих в Света Марина за което съм много доволна и щастлива .

Миналата седмица получих резулататите и слава на Бога всичко е наред . Дано бог ни пази и бъде с нас и напред Heart Exl

Та да ви разкажа . Получих резултатите за около 8 дни . Резултатите по имейл с изчераптелна информация на Английки от лабораторията  + отделен файл превод на български от Генетик с подпис и печат от лабораторията на Света Марина . Обаждане по телефона . ами много съм доволна и като цяло от цялата процедура . Запазих си час посрещнаха ме с усмивка ,  отговориха ми на всички въпроси които имах  и ми разясниха всичко .Попълниха всичко нужно което се изпраща за лабораторията . Получаваш и един код с който може да следиш от сайта на Еурофинс къде се намират и пробите и така реално разбрах че наистина се изпращат и получават в лабораторията ( поне имам доказателсво за себе си )

И така искам да кажа ако има  Варненски (  и не само)  мами  , колебаещи се между двата теста , моят съвет е да се доверят на Света Марина.  Така или иначе както знаем никой тест не е на 100 процента , така че защо и да не спестим едни 500 лв . Като отношение и професионализъм аз нямам забележка към тях.

Хубав ден и успешен финал на всички . Нека Бог е с нас и ни пази Heart Exl

Heart ExlHeart ExlHeart Exl

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 10:34 от Lovely_94

# 1 408
Здравейте. Аз също все още се колебая между Cellgenetics Niptify i Vision all chromosomes в Афродита. Следящият ме лекар ме насочи към Афродита, но не мога да си обясня защо тези два теста уж проверяват идни и същи неща (всички хромозоми и микроделеции), а цената на единият е 1350лв, а на другият е 2100. И също, дали хора, които са си правили The Vision (тестът, който изследва гените на родителите, и на бебето), дали можете да ми дадете обратна връзка дали сте доволни и дали си заслужава според вас? Цената е доста висока -3900 лв. Благодаря ви!

# 1 409
Аз правих на Vision в МЦ "Афродита" най - базовият им пакет и съм доволна цялостно. Пробата се изпраща за изследване в Рим. Не съм запозната с по - разширените пакети и не мога да ви дам мнение.
Когато резултатът е готов се обаждат по телефон и изпращат мейл с оригиналния документ на английски език.

Общи условия

Активация на акаунт