Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 187 280
  • 1 704
  •   6
Отговори
# 1 410
Здравейте, след инвитро репродуктивния ми препоръча пренатален тест  CellGenetics или Genomix. Страхът ние голям, борбата също и винаги съм си мислела да направя най-големия възможен пакет. Това, което ме озадачи е препоръката да не правя пакет с микроделеции, защото често имало фалшиво положителни и се налага амниоцентеза. Каза нещо, че делециите може да са много малки и трудни за засичане правилно… Вярвам му, но не знам как да постъпя… На 33 г съм аз, мъжа ми на 35…. моля за съвет

# 1 411
Основните пакети са повече от оптимален вариант. На тия напомпаните пакети, изследванията са с много по нисък от 99% гаранция резултат, при това са и на двойна цена, а кредита на доверие им е много нисък както и точността. 🌹

# 1 412
Благодаря много за отговора. Той не е от хората, които с лека ръка ще каже нещо такова, ако не е убеден. Винаги ми дава адекватни доводи. Каза същото просто да направя средния пакет и след това другото ще го гледаме на Феталните морфологии.
Ще помисля на кой от двата да се спра… Само всичко да е наред, че треперя нон стоп…

Основните пакети са повече от оптимален вариант. На тия напомпаните пакети, изследванията са с много по нисък от 99% гаранция резултат, при това са и на двойна цена, а кредита на доверие им е много нисък както и точността. 🌹

# 1 413
Здравейте, който е правил Натера Панорама, за колко дни ви излезе резултата? На 4.03 ми взеха проба (не в София), в профила ми пише резултати до 13.03, но сякаш ми казаха 7-10 работни дни?

# 1 414
Обикновено излизат до 4-5 дни (те нямат почивен ден), но при мен отне към 10 дена

# 1 415
Значи може и след 13.03 да е… благодаря за отговора!

# 1 416
Здравейте, на 27.02 пуснах пренатален Nifty pro в Геника, но резултат още нямам. Според мнения тук, излизат доста бързо, а при мен вече минаха почти 10 работни дни. Има ли и други чакали толкова време за резултати от Геника? Притеснява ме това забавяне...

# 1 417
  • София
Звъннете им и попитайте. Възможно е да са забравили да качат резултата. Иначе за мен Геника като лаборатория са супер бавни и тутави...

# 1 418
Аз не съм пускала при тях, но в центъра където бях ми казаха, че дните се броят само работните, като деня на взимане на пробата не се брои, а от следващия. Може във вашият центъра да е различно, най - добре се свържете с тях за повече информация.

# 1 419
Звъннете им. При мен 2022 година след 10 дни ми се обадиха да повторя теста заради не достатъчно фетална фракция. След като направих втората проба минаха пак повече от 10 дни и звънях, оказа се че не са ми нанесли резултата в профила… след няколко минути ми казаха по телефона че всичко е наред и пола, а и малко по-късно в същия ден ми качиха и резултата.,
Здравейте, на 27.02 пуснах пренатален Nifty pro в Геника, но резултат още нямам. Според мнения тук, излизат доста бързо, а при мен вече минаха почти 10 работни дни. Има ли и други чакали толкова време за резултати от Геника? Притеснява ме това забавяне...

# 1 420
Бърз ъпдейт, за да има информация относно Геника в темата, ако друг търси. След поредното ми обаждане, ми беше даден номер на генетик, който дори не благоволи да ми звънне обратно. След обстойно ровене, попаднах на номер за генетичния отдел, който се оказа на Проф. Тодорова, която единствена ми вдигна въпреки, че беше вече 17 часа и днес се ангажира да провери какво се случва. Оказа се, че резултатът е бил готов още на 5ти, но никой не е благоволил да ми се обади. В крайна сметка тя ми донесе добрите новини, че всичко с теста е наред. Но защо трябваше да се стига до настоятелно звънене от моя страна, за да стигна до нея и да има решение... Много несериозно отношение от страна на Геника и честно казано не бих ги избрала вече за в бъдеще.

‐‐------------

Звънях им, но единствено повтарят, че 10 работни дни не са минали, утре стават. Та щом имали резултат, щял да бъде качен. Не мисля, че  от кол центъра имат някаква информация. Честно казано доста ме разочароваха, много несериозно ми звучи 10 дни да не се обадят ако има проблем с пробата и да трябва да се изчаква почти месец, имайки предвид, че повечето фирми предлагащи услугата изработват резултат за 4-5 календарни дни...

Звъннете им. При мен 2022 година след 10 дни ми се обадиха да повторя теста заради не достатъчно фетална фракция. След като направих втората проба минаха пак повече от 10 дни и звънях, оказа се че не са ми нанесли резултата в профила… след няколко минути ми казаха по телефона че всичко е наред и пола, а и малко по-късно в същия ден ми качиха и резултата.,

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 11:26 от ipoca

# 1 421
Момичета, правих в CellGenetics този, който е за 1350лв. Взеха ми проба в понеделник, на следващия понеделник следобед в 15.30 резултатите бяха на мейла ми и веднага ми се обадиха да потвърдят, че всичко е наред. Дамата, с която сключих договора и впоследствие комуникирахме по телефона беше изключително мила и внимателна. В 11 г.с. ми изкараха 33.4% фетална фракция, което ме озадачи, но обясниха, че ползват метод, по който някак си концентрирали фракцията по 3.6 тоест си е реално напълно нормален за тази седмица процент. Слава Богу резултатите бяха чудесни. Единствената ми забележка е, че е меко казано неуважение да ти пратят просто половин страничка pdf на английски и това е всичко. За 1350лв никой не се е постарал да ги преведе на български въпреки, че имат структура и фирма в България?!?! Също понеже пакетът включва и генетични изменения които са важни след раждането относно какви антибиотици не бива да приема бебето, ако такива изменения няма, в теста изобщо не биват упоменати въпросните параметри. Ама изобщо. Та не знам при другите фирми как е но като за тия пари малко постно.
Избрах тях, понеже моят АГ ми ги препоръча и с толкова ентусиазъм очакваше жената от фирмата, че забрави че същия ден трябва да ми пуска БХС и изследвания по ЗК. И понеже виждам, че и други лекари препоръчват точно тази фирма, май усилията на фирмата са фокусирани върху набиране на дистрибутори сред лекарите, а не на превод за крайния клиент..

Здравейте, понеже изчетох повечето от коментарите ви тук преди да си направя теста, искам да споделя , че обстойно разпитвах за всички точки на коментарите ви.
За фракцията, както сте писала е заради техногията, по отношение на резултата и превода и оскъдната информация,  ми показаха документите и примерните резултати, които си изглеждат Ок.   Тъй като тестът изследва всички 23 хромозоми , но  и  всички находки над размер 0,5мб които са миниатюрни дефекти , възможните комбинации са хиляди и няма как да бъдат описани в 60 страници за всеки пациент. Това ми го показаха написано и ми го дадоха, като правих теста.  Звучи ми ми съвсем нормално. За мен е правилно да получа резултата в оригинал от лабораторията, която го е правила, а не интерпретации на български.
Бяха любезни и след като получих имейл ми се обадиха и по телефон за съобщаване на резултата и ме питаха дали имам допълнителни въпроси.
На този етап съм съвсем спокойна и не виждам нищо притеснително.
Моят Аг ги препоръча , но като го питах и за вижън , каза, че изборът е мой, но като най-подробен и точен тест няма аналог  на niptify.
Питах го и резултата достътчно изчерпателен и надежден  ли е и ми отговори, че е абсолютно достатъчно и за сериозни находки и проблеми cellgenetics включва среща с лекари генетици , а резултата е много по-различен.   Другите фирми нямат генетици.

# 1 422
По никакъв начин не омаловажавам мнението на лекаря Ви, но щом се отнася за тези генетични тестове според мен всеки лекар препоръчва тази фирма, с която "работи" - т.е получава някакво възнаграждение на изпратен пациент. Иначе аз също съм се насочила към cellgenetics, на Вижън еквивалентния пакет не предлага нищо повече, а е с 800лв по-скъп

# 1 423
Между 60 страници и половин страница обобщение има доста разлика. По същата логика може след време да оптимизират и да пращат по 1 изречение:" всичко е наред,Момиче е "

# 1 424
  • София
Между 60 страници и половин страница обобщение има доста разлика. По същата логика може след време да оптимизират и да пращат по 1 изречение:" всичко е наред,Момиче е "

Напълно съгласна съм. Същото нещо ми изрецитираха и на мен по телефона когато попитах, защо включва данни само за тези 5 показателя. Най-малкото могат да представят резултата, така че да съответства на това, което пишат на сайта си, че проверяват чрез него. Не искам да ми описват всяка една от десетките хиляди комбинации поотделно, има начин да се направи и в по-обобщен вид.

Общи условия

Активация на акаунт