Генетичен неинвазивен пренатален тест след 10 седмица- кой избрахте?

• 186 127
  • 1 683
  •   1
Отговори
# 1 560
  • София
Момичета, защо не искате да казвате на лекарят, че правите пренатален тест? Днес пуснах моя, а в петък съм на ФМ, но смятам да кажа. Защо трябва да се крие?

Според мен се крие, защото има лекари, които са предубедени. При мен точно лекарят от феталната ме прати на такъв тест, но защото имах на БХС висок риск за Даун. Иначе никога не са ми предлагали подобен тест.

# 1 561
Имам лична история и основания да се съмнявам. Всяко разочарование носи след себе си недоверие и предпазливост. В никакъв случай обаче не поставям под съмнение компетентността на тези специалисти,  нито на когото и да било. Всеки сам решава как да подходи и какви избори да направи.

# 1 562
Alfafa, въпросът ми не беше риторичен. Попитах, защото дори и да има някакво съмнение на фм, доколкото на мен ми е известно, винаги първо пращат на тест и чак след това /да не се налага дано/ пристъпват към по-сериозни процедури за установяване/отхвърляне на съмненията. При условие, че вече ще имате направен тест, може да се разберете с лекаря за час за след седмица,примерно, за да сте сигурна,че резултатът ще е излязъл, и ще отидете да го дискутирате. И както вече казах - дано не се налага. Ще чакаме да ни се похвалите с безпроблемни изследвания! 🙏😊
Иначе ако ще е от полза моят опит - аз правих Вижън+, за резултат ми бяха казали 7 работни дни/май това е някакъв стандарт/. Правих го в петък, излезе на следващия четвъртък. Стискам палци утре да е денят, в който ще се обадят и на Вас и ще Ви зарадват с добри новини и тест без отклонения! 🍀

# 1 563
Излезнаха вчера към 17 ч. и всичко е наред.
Благодаря за подкрепата ❤

Alfafa, въпросът ми не беше риторичен. Попитах, защото дори и да има някакво съмнение на фм, доколкото на мен ми е известно, винаги първо пращат на тест и чак след това /да не се налага дано/ пристъпват към по-сериозни процедури за установяване/отхвърляне на съмненията. При условие, че вече ще имате направен тест, може да се разберете с лекаря за час за след седмица,примерно, за да сте сигурна,че резултатът ще е излязъл, и ще отидете да го дискутирате. И както вече казах - дано не се налага. Ще чакаме да ни се похвалите с безпроблемни изследвания! 🙏😊
Иначе ако ще е от полза моят опит - аз правих Вижън+, за резултат ми бяха казали 7 работни дни/май това е някакъв стандарт/. Правих го в петък, излезе на следващия четвъртък. Стискам палци утре да е денят, в който ще се обадят и на Вас и ще Ви зарадват с добри новини и тест без отклонения! 🍀

# 1 564
Хубави новини, радвам се Simple Smile

# 1 565
Прекрасна новина, честито! 💜

# 1 566
Здравейте,
Тези от вас, които са правили тест Вижън основнит пакет и са дали кръв в понеделник, кога гд им излезна резултатът

# 1 567
Alfafa, честито! Много се радвам! 😊

# 1 568
Здравейте, момичета, идвам да си сверя часовника 😊
С първата бременност правих Ninalia в “Св Марина”, Варна, но тази година няма да можем да пътуваме дотам и се спрях на Niptify в CellGenetics. Освен гризомиите и анеуплодиите, обхваща и микроделеции и микродупликации, по-големи от 1 мегабит, което е страхотно предвид цената от 1350.
Разгледах и другите тестове на пазара, но този ми се струва най-пълен. Въпросът ми е - пропускам ли нещо? Някои предлагат и генетично изследване на родителите, но ние нямаме нужда от такова. Благодаря предварително!

# 1 569
И ние правихме него, не помня всички подробности, но ми обясниха, че този е най-всеобхватен. освен това включваше митохондриално ДНК, което показвало кои антибиотици не може да приема детето до 3г възраст, за да не му отключат глухота.

Тези, които също сте пуснали Niptify в Cell Genetics, знаете ли дали има шанс да излезе резултат уикенда? Или ако не излезе днес, да не откачам да проверявам през час 😅

Здравейте, момичета, идвам да си сверя часовника 😊
С първата бременност правих Ninalia в “Св Марина”, Варна, но тази година няма да можем да пътуваме дотам и се спрях на Niptify в CellGenetics. Освен гризомиите и анеуплодиите, обхваща и микроделеции и микродупликации, по-големи от 1 мегабит, което е страхотно предвид цената от 1350.
Разгледах и другите тестове на пазара, но този ми се струва най-пълен. Въпросът ми е - пропускам ли нещо? Някои предлагат и генетично изследване на родителите, но ние нямаме нужда от такова. Благодаря предварително!

# 1 570
Здравейте, ние правихме най-големия пакет Vision и първите резултати излезнаха на 5-ти ден . Звъннаха ми към 18.00 . Би трябвало вашия да излезне в събота или неделя . Не се притеснявайте , обаждат се веднага и през почивните дни и късно вечер. 🙂

Здравейте,
Тези от вас, които са правили тест Вижън основнит пакет и са дали кръв в понеделник, кога гд им излезна резултатът

# 1 571
Здравейте,

Привет. Резултатите на основния пакет излизат между 5 и 7 дни, на сестра ми даже на третия ден и се обадиха. Ако сте правили the vision вече ще излязат на два пъти, ние чакахме около 10 тина дни за допълнителните състояния. Успех ♡

# 1 572
Здравейте, пуснах си Nifty pro в 13+6г.с, днес ми се обадиха, че трябва да дам повторно кръв за проба. Притесних се доста, защото мисля че трябва да има достатъчно ДНК за изследване в тази седмица.

# 1 573
Може те да са сгафили някъде, не се притеснявайте.
Между другото, четох, че в Северна Македония се праща този тест, някой знае ли със сигурност дали е така?

# 1 574
Seaglass,  на документа който получих за повторната проба пише Дания.

Общи условия

Активация на акаунт