Петокласници 2020/2021

• 43 035
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Синковец вече изкара 1 седмица online. Първоначалното инфо е и за другата, но вероятно ще има още една след това. За момента само учителката им го география е болна, но предходните три седмици се изредиха тази по БЕЛ и математика.

# 571
  • София
Защо по 40мин часове, при нас - гледах за 6 и 7 клас - са по 30, с 20мин междучасия?
Май също ще са от 07:30, което много ме подразни.

И да се редактирам, отменя се дистанционно то. Frowning1 Педагогически съвет, Обществен съвет, не знам си какво. Много съм ядосана, какво чакат тези хора не знам.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 16:59 от лято!

# 572
  • Някъде там...
Ние сме втора седмица на ДО. Очакваме със сигурност още една. После се надявам на поне 2 седмици присъствено! Децата се изнервят, искат си в училище. И аз се изнервям...
Като гледам бюлетина от училището, разлика няма, все така си седят 2-3 болни. А само 1-4 клас са присъствено.

# 573
  • Sofia
Моите деца не са ходили на училище от 3 седмици, след като баба им се разболя, макар че не са били контактни. След като и на нас ужасът с липсата на адекватна медицинска помощ, отказ за линейки, обикаляне с частни линейки и влизане в болница с връзки, ни дойде на главата, не искам и да мисля повече за омесване с потенциално заразни. От училището ни предложиха учене вкъщи и консултация един път седмично с учител по всеки предмет. Изнервени, неизнервени- това е положението. Колкото могат, толкова ще учат. Хич не ми пука за написаните отстъствия, дори не могат да се разберат кой да ми прати бланки за извиняване по домашни причини. Ръководството ни праща към класния, той ни пише, че би трябвало да ги има в сайта. Щеше да ми е смешно при други обстоятелства. При първокласника не ми е толкова сложно, пише и решава наред в учебниците, хич не следя в училище докъде са. Отдавна чете, в математиката също е доста по-напред. Само го следя да пише буквите ръкописно. Класната му е болна, една седмица е с температура и не е хич добре. Не знам дали се е тествала. От 25 деца, 10 са на училище, повечето други са болни с темп. При петокласника има заместници на заместниците, а зам.-директорката също влиза в часове. Иначе статистиката за болни и контактни е много бодряшка.

# 574
Синът ми е все още присъствено, получихме днес график до Коледната ваканция, ще учи дистанционно 2 седмици - от 23.11. до 27.11. и от 14.12. до 18.12., уведомиха ни и за задължително носене на маски в час.

# 575
  • Кърджали
Щерката тази и другата седмица са онлайн. Всички ученици от 5ти клас нагоре учат онлайн в града. Справя се, но има все съученици, които създават пречки, мислейки че така са интересни. За след това не знам по какъв график ще вървят, ноопределено нямат търпение да се върнат в клас. Макар и идеята да са цял ден с маски в стаята да не ми се нрави.. Ютова оюе от 7:30 сутринта до 16 следобеда...

# 576
Ние сме болни цялото семейство. Много ми се иска да продължат и другата седмица online , защото иначе трябва самоподготовка. Нашето училище беше първото затворено нацяло. Вируса си е гаден, не мога да го сравня с настинка или грип. Не знам защо така го подценяват хората.

# 577
  • София
Леко изкарване, бързо възстановяване и дано няма дълготрайни последствия!

Аз мисля, че отдавна прекрачихме момента, в който "мерки" могат да помогнат, и вече всичко е просто абсолютно замазване на очите на хората. Дори починалите не разтревожиха отговорните, нито ги подтикнаха към по-разумни решения...

# 578
  • Някъде там...
Аз ходя на работа присъствено, мъжът ми също. Някои нямаме възможност за хоум офис и обгрижване на децата по цял ден... Контактувам с хора, пътувам с ГТ, спазвам си мерките. Въпросът не е дали ще се разболеем, а кога. Неизбежно е. Вирусът няма да изчезне като с вълшебна пръчица и не можем да спрем да живеем и да се затворим вкъщи с години. Не подценявам вируса, реалист съм. Март месец изкарах някакъв бацил, който може и корона да е бил, не знам, две седмици се влачих със задух и безсилие. Никой не ме е тествал, джипито каза - грип. Беше тъкмо преди истерията. Но толкова гаден бацил не бях карала никога. Свидетел съм, че дори и хора, които супер много се пазят, го изкараха, незнайно откъде се заразиха. Гаранция няма и никой не знае откъде може да дойде.

Децата си ходят на спорт, особено едното е 6 пъти седмично. Но всичко друго е онлайн. Ходят с едни зачервени очи със сини сенки под тях.

Да беше само изнервянето проблема, щях да го преглътна. Но изцяло онлайн обучение, при положение, че още сме на половината първи срок и не се знае докога ще продължи тази истерия, не мога да приема! Нужен е компромисен вариант. Съгласна съм и с маски да са в час, но да са присъствено! В ново училище са, в нов клас, по математика взимат доста сложен материал. Четохме учебника по БЕЛ за 4ти клас за да наваксаме невзетото. По всички предмети входните нива включваха целия материал, кой му пука, че не са го взели... Наваксва се вкъщи. Евентуално. Или просто се трупат пропуските докато съвсем му се изпусне края.

Пожелавам бързо оздравяване на болните и без усложнения! На останалите здраве, леко изкарване на короната, ако ги пипне, и повече оптимизъм.

# 579
Всеки си има неговата гледна точка.
Но ми хареса в поста на Жабче, че ходи на работа и не може да обгрижва децата. Явно училището има тази функция - обгрижването.
На мен ми е жал за учителите които в голямата си част не са първа младост но се налага да обгрижват петокласници.
Моя петокласник е достатъчно голям да се обгрижва сам. И на последното ДО един ден остана гладен щото забравил спагетите и те станали на каша. И вярно че при ДО му отделям време за да видя какво е научил. Но предпочитам хората да са здрави...а пък децата са си наши и ще си ги гледаме.
Да сте здрави!

# 580
Синът ми е в ОУ и при тях само 6-7 клас са ДО. В долните класове се карантинират поединично класове при нужда.

# 581
  • София
И при нас е така, само че вече има много отсъстващи учители. Наясно съм,че има хора, които биха се затруднили силно от ДО на децата, но да се упорства с присъствено в момента ми се вижда крайно погрешно.

# 582
  • Някъде там...
Hope for Two - думата беше спомената иронично, във връзка с някои от по-горните постове...  Децата ми са достатъчно самостоятелни и са го доказвали многократно. И все пак не ми се вижда редно две деца под 12 години да стоят по цял ден сами, без възрастен наоколо, за дълъг период от време.

Държа на качественото образование. Дистанционното не е такова. А няма изгледи да приключи скоро. Не виждам защо да си заравям главата в пясъка. Мъжът ми цяла пролет караше по 12 часа на КПП при мизерни условия, никакви предпазни мерки и въпреки, че не е униформен. Избор нямаше. Много хора, също като него, нямат избор и не могат да се затворят вкъщи. Някои на възраст, с хронични заболявания. Явно тях кучета ги яли.

1-4 клас трябва да са присъствено. Към тях добавям 5, 7, 8 и 12, частично присъствено, но с превес на присъственото. Останалите могат и с повече ДО. Нужен е компромис, иначе две години пропуски подред ще е много! За психиката и здравето на затворените вкъщи, няма да споменавам, то е ясно...

# 583
Разбираемо е когато родителите работят навън, че детето е малък риск за вкарване за зараза.
Обаче ние сме от хилядите други, които работим хоум и двамата родители. Съвсем съзнателно пазим нас и останалите като не се срещаме почти с никой. Е да ама детето ходи на училище, където през ден, два някой изгаря с КОВИД.
ОЕСР явно не може да се организира, единствено се надяваме ДОто да продължи възможно най-дълго...
За мен няколко месеца ДО са приемлив компромис на фона на 2-3 по смъртност в Европа, както се случва последните дни.

# 584
Жабче, ние компромис с живота на хората не правим.
Качественото образованое доста отдавна е мираж. Който не заслужав нито една жертва.
А пък това, че 1-4 клас гледат училището като забавачка е хубаво скоро да стане ясно че не е.
Но при нас всяка седмица се появяват зарзени деца и учители. Кой печели от това?

Общи условия

Активация на акаунт