Петокласници 2020/2021

• 43 064
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Ние взехме дробите и като за начало два урока в един час. Просто нямам думи.

# 481
При нас ще са от следващия път, днес обобщаващо контролно на раздела за делимост, НОД, НОК и пр.

# 482
Ox за мен това с проектите ми е хипер - супер странно.
Имат да правят проект на групи. Срок седмица и половина.
Децата са заедно от месец, всички са от различни части  на София. Варианта да се съберат заедно някъде да правят проект е един почивен ден. Но това значи, 5 родителя да се съберат неясно къде и да си организират деня според проекта. Хич не разбирам как го мислят това учителите.
След като за 4 дни са стигнали до единствено съгласие какво ще е заглавието на проекта. Вчера дадох насоки, че някой трябва да е ръководител защото иначе нямат шанс да стане на време. Готова съм да помогна.

# 483
Да и нашите правиха проек по Техологии и предприемачство, но не се събраха никъде. Всеки си направи своята част, а след това едно от децата оформи проекта (в нашият случай беше книга).

# 484
  • София
И синът ми трябваше да прави проект по ТП с още 3 или 4 деца. Бяха се разбрали предварително кой какво ще направи и накрая го сглобили в училище, не са се събирали никъде. Бяха си направили група във вайбър и така си комуникираха кой докъде е стигнал.

# 485
  • Някъде там...
За общите проекти нашите си организират среща в зуум. С учителката или само децата.
И вкъщи е борба да не са залепени постоянно на телефон или компютър...
За пропуските по БЕЛ - заредих електронния вариант на учебника, по който са учили в 4 клас и имат задачата да го прочетат като книжка. А помагала ще се купуват явно... Засега имаме 2 - тестове по Бел и четене с разбиране.

# 486
Соник, ако не е тайна - коя школа по аглийски ползвате? Толкова неотстъпчиви в графика се оказаха аво,  че въпреки страхотните им преподаватели дотук (не знам как моето дете успява да харесва с лекота всички учители, но е факт), догодина сериозно се замислям дали ще продължи при тях.
Проектът по ТиП си го бяха обсъдили в училище, от вкъщи през вайбър си пращаха неща и едно от децата беше обобщило нещата.
Учителите са и възторг, и авторитет (математичката има страхотен подход дори в дребни неща, които вече ми направиха чудесно впечягление), и преходът с предишната любима двойка учителки  от началното училище в лицето най-вече на класната, но и тези по музика/ИИ/фвс. Дори дискусиите за проблемите с КМ някак убягват. Съвсем добре приема госпожата.

# 487
А Бранчевска? 😉

# 488
Скрит текст:
При нас са Рачева и Русев по КМ. Имаше входно ниво при Рачева и не видях много високи оценки като цяло. При Русев са по-различни нещата.

# 489
Много добричка била, но тя им води ТиП. Разказала им е за многото двойки, които обичала да пише, но е едно пълно отличие в класа.
В момента най-малко опозната е госпожата по география, защото имат само един час седмично. Много добър екип учители се паднаха на випуска. Просто към момента всички с предишен опит казваха, че е много тежко и трудно и ще се отнеме детството на клетото, а всъщност всичко си е в реда на прехода от малки към големи ученици без дребосъците да са особено големи.

# 490
Много добричка била, но тя им води ТиП. Разказала им е за многото двойки, които обичала да пише, но е едно пълно отличие в класа.
В момента най-малко опозната е госпожата по география, защото имат само един час седмично. Много добър екип учители се паднаха на випуска. Просто към момента всички с предишен опит казваха, че е много тежко и трудно и ще се отнеме детството на клетото, а всъщност всичко си е в реда на прехода от малки към големи ученици без дребосъците да са особено големи.
Да, само Бранчевска води ТиП (ДБТ) от много години. Страхотна е, колкото и да ги плаши, много обича всички деца. 😉
Радвам се, че си харесвате учителите!

# 491
Скрит текст:
Да, само Бранчевска води ТиП (ДБТ) от много години. Страхотна е, колкото и да ги плаши, много обича всички деца. 😉
Радвам се, че си харесвате учителите!
Да си ги харесват децата. Аз съм много лесна. Харесвам всички учители, които не ме карат да повтарям класове, завършени преди 30 и кусур години. Wink

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 07:11 от рони

# 492
  • София
Соник, ако не е тайна - коя школа по аглийски ползвате? Толкова неотстъпчиви в графика се оказаха аво,  че въпреки страхотните им преподаватели дотук (не знам как моето дете успява да харесва с лекота всички учители, но е факт), догодина сериозно се замислям дали ще продължи при тях.
Мери Итън се казва школата по английски. Техни учители водеха езиците в предишното училище на детето и исках да продължи със следващото ниво по същата система.

# 493
  • София
Здравейте,
не мога да се ориентирам Просвета дава ли възможност да се ползват учебниците онлайн или има само платен абонамент?

# 494
За Просвета трябва да се регистрирате в сайта им (безплатно е) с електронен имейл и тогава ще имате достъп до електронно четимите учебници. Учебниците, които са с интерактивните ресурси вече са само платени (там има примерно песните да се чуят, видео уроци по Околен свят и пр.). Но няма възможност в момента да се свалят в пдф-формат. Преди имаше и такава възможност, но не съм мислела, че ще я махнат и ги нямам в пдф.

Общи условия

Активация на акаунт