Петокласници 2020/2021

• 43 059
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Най-красивата страна
По математика-правиха тест .Започнаха и дробите.
Направиха и два проекта-,,Цифрите в живота на хората,, ,,Дробите в нашето ежедневие,,.

По български и литература-по 1 тест и презентация на тема ,,Народни будители,,.
По ЧП-2 проекта-,,Хранителна верига ,, и ,,Атоми и молекули,,.

Ще участваме и в състезанията по български и по математика.
Няма много свободно време щерката..но пък и харесва да се занимава с проектите ,прави ги с голямо желание.
Единият беше групов-събраха се вкъщи 4 деца и заедно  го правиха.

# 496
  • София
Асита, мерси.
При нас - днес контролно по БЕЛ, другите /по МАТ, География, Литература/ щели да бъдат след ваканцията - уж да се поупражнявали повечко. А дано, ама надали...

# 497
  • Най-красивата страна
За ваканцията  предполагам,че ще има повече домашни.
Особено по математика..

# 498
  • Варна / UK
Здравейте,
не мога да се ориентирам Просвета дава ли възможност да се ползват учебниците онлайн или има само платен абонамент?
Аз 2018г. ги свалих в .pdf - не знам дали не са ги актуализирали след това. Кои точно учебници трябват (може и на ЛС)?

# 499
  • София
Сърдечно благодаря, направих си регистрация в сайто на Просвета и ще ползваме онлайн.

# 500
Тези, чиито деца учат в МГ или СУ, имате ли вече яснота дали 5ти клас и те преминават задължително на ДО за следващите две седмици. Ние чакаме днес някакво разпореждане от директорката, но не вярвам да е толкова ларж, че да каже 5-7 клас ще си ходят на училище. Все пак това са разходи за училището - дезинфектанти, отопление.... Много ще им е удобно да ги пуснат и прогимназиалните класове и толкова ме е яд. При нас от трите пети класа има 1 дете, което е под карантина като контактно на заразен близък и няма симптоми, но ще стои вкъщи. Други болни даже и от друг вирус към момента не съм чула. Нашият клас си е пълен на 100% (преди 2 седмици изкараха нещо за по 2-3 дни и имаше по 4-5 деца отсъстващи, но сега всички  са на линия). Никое от децата ми не иска да стои вкъщи, дъщеря ми се разплака снощи като ѝ казах, че най-вероятно минават на ДО.

# 501
  • София
В СМГ минават на ДО само гимназистите, тоест 8-12 клас.
Всъщност в цялата страна всички гимназисти минават на ДО. Уж щеше индивидуално всеки директор да преценява, има градове и училища почти без болни деца, но сега и те минават ДО. Извън столицата и големите градове, голяма част от децата нямат условията и наличната техника да се обучават дистанционно,  а и болни няма, но все пак всички минават ДО.
В 145 ОУ засега са си присъствено,където е малката, но там децата са до 7-ми клас.
Дълбоко подозирам, че след ваканцията, ако случаите продължават да се увеличават може и малките да ги спрат, макар че там ще е по-трудно, защото е необходим и родител с тях вкъщи, докато за големите не.

# 502
Силно подозирам,  че в София след ваканцията ще сме на ДО. При нас има много карантинирани класове. И отсъстващи деца чийто родители са с Ковид но децата не са тествани.

# 503
  • Някъде там...
Аз даже разбрах, че осмите класове остават присъствено, защото се усвояват базови знания и умения...

И в нашия клас няма много отсъстващи, а в училището няма карантинирани класове, учители или персонал с положителни тестове. 15 карантинирани ученици, контактни на техни близки. Толкоз. А е доста голямо училище, с около 1500 ученика.

# 504
  • София
Аз даже разбрах, че осмите класове остават присъствено, защото се усвояват базови знания и умения...

И в нашия клас няма много отсъстващи, а в училището няма карантинирани класове, учители или персонал с положителни тестове. 15 карантинирани ученици, контактни на техни близки. Толкоз. А е доста голямо училище, с около 1500 ученика.
Това за осми клас беше сутрешното предложение и на Фъндъкова, но то от сутринта идеята беше че всеки директор си решава поотделно, а вечерта излезе заповедта за ДО на всички 8-12 клас. Изобщо нямам думи.
При мен всъщност едната кака е доволна, защото ще спи повече, на другата и е все тая. Малката не съм я питала все още дали иска ДО. Предполагам за няколко седмици ще е ок, но ако се проточи до март примерно хич няма да е добре.

# 505
При нас има един 5 клас под карантина.Сега ни говорят за някакво състезание по програмиране ама като гледам как върви, не е ясно дали ще се състои.И аз мисля че до седмица и 5 клас ще излезе в до.Също не говярвам, че ще е за 2 седмици

# 506
Състезанието по програмиране е "Бобър" най-вероятно и ще е дистанционно според нашите преподаватели.

# 507
Класа на девойката от събота е в карантина, дете с + тест (излязъл в неделя вечер), контактно с болна учителка в занималня. Две деца са контактни с болни вкъщи (пак от пътък информация). Децата напълно безсимптомни, но тези с болните близки никой не ги е тествал...
ДО се отганизира в неделя вечер в рамките на 20тина минити с класната и директорката и имаха вече програма синхронни и асинхронни часове. Върви успешно засега, даже Дунавско хоро учихме Satisfied Вкъщи са до 02.11. после ще видим.

# 508
  • София
AsitaNew, в нашето училище от само две деца контакти, които си бяха вкъщи,  (т.е. напълно нормална обстановка), в рамките на една седмица станаха 6-ма болни учители, 5 или 6 класа в карантина, доста болни деца и родители.  Тепърва ще се появяват още, според мен, заради дългия скрит период. Ако вие избегнете това, ще е голям плюс за вас! При нас въпреки мерките в училище - имаме ув лампи и безконтактен дезинфектант във всяка стая, учители с маски и деца с маски в междучасията - това е резултата. Явно е силно заразно и бързо се предава.

# 509
  • София
"За 18-то току що обявиха, че и 5 и 6 клас преминават на ДО."

Общи условия

Активация на акаунт