Петокласници 2020/2021

• 43 051
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Някъде там...
Ох, ужас. Нашата директорка уж каза, че ще стиска до последно... Вчера вечерта оттренираха влизане в google classrooms в чата с класната. Явно за да имат готовност...
EliG, а как е сигурно, че всичко е тръгнало от тези деца? Все пак толкова учители, персонал, деца, родители, това са много контакти... И като се знае, че може да се кара безсимптомно, как може да е сигурно, че от тези 2 деца е пламнало толкова?
Приятел сподели тези дни, че въпреки стриктните мерки, които взима, защото е с тежко хронично заболяване, се е заразил и семейството му е под карантина. Децата са в 145то в Младост.

# 511
Състезанието по програмиране е "Бобър" най-вероятно и ще е дистанционно според нашите преподаватели.
За прогимназиален и гимназиален етап е Sofia open. Към момента все още не е променен регламента от присъствено в СМГ на онлайн.
Заповедта от вчера реално забранява състезанията в реална среда, ако ще доведе до събиране на деца от различни училища и класове.
Заради карантината в съседния клас днес общата им школа по математика беше в електронна среда.

# 512
Изпратих емайл на организаторите да ги питам какво ще правят при новата обстановка, но няма отговор засега. Децата може и да не ходят,защото в събота имат школа по това време, а класната държи да присъстват и не е много склонна да променя часа на школата заради състезанието.

# 513
При нас за сега присъствен е 29.10.  според заповедта на директорката. За другата седмица ще се решава допълнително, но нямам илюзии.  5ти клас са все още под 12 г, но все пак достатъчно големи, че да се оправят сами с ДО. Виж при първолаците не знам как се наваксват пропуските в изграждането на навици в следствие на ДО. Дано тези мерки  да доведат до желания резултат и наистина да намалее броят на болните. В Пловдив допълнително въвеждат и забрана за достъп до моловете на непълнолетни лица без пълнолетен придружител, което считам за много правилно решение. Така поне големите няма да висят в моловете, както се случва по време на грипните ваканции. Нощните заведения обаче остават отворени, което намирам за глупаво, при условие че училищата се затварят, а там все пак има някакви мерки, които се спазват в по-голямата си част за разлика от нощните заведения.

# 514
  • София
Жабче, не в тръгнало от тези деца, те са си били вкъщи. Просто в рамките на седмица изкочиха толкова болни накуп. Най вероятно всеки от различно място го е прихванал и после е станал и обмен в училище. И картинката от добра стана такава.

# 515
  • София
При нас официално няма болни, само контактни (към понеделник). Понеже не получавам седмични уведомления от училището, накрая писах на доректора.
Край мен заболелите стават все повече, но ми е неприятно как хора, споделяйки, че са се разболели, лъжат, че спазват всички мерки, а погледнеш ли им само снимките, които сами са качили, ги виждаш постоянно в нарушение :/

# 516
Момичета, оценките 5,6,7 клас смятат ли се средноаритметично накрая? За кандидатстване само оценките от 7 клас по БЕЛ и Математика ли се вземат? И дали се прие това, че нашия набор ще е с интегрирани тестове?

# 517
Момичета, оценките 5,6,7 клас смятат ли се средноаритметично накрая? - не

За кандидатстване само оценките от 7 клас по БЕЛ и Математика ли се вземат? - само от 7. клас, но не непременно БЕЛ и МАТ

И дали се прие това, че нашия набор ще е с интегрирани тестове? - Изменението за интегрираните тестове  влиза в сила за учебната 2022 – 2023 г .Само да уточня, че се дава възможност тестовете да са интегрирани, но не е задължително.

# 518
  • София
Изменението за интегрираните тестове  влиза в сила за учебната 2022 – 2023 г .Само да уточня, че се дава възможност тестовете да са интегрирани, но не е задължително.
Дано! Не е съвсем лоша идея, но ме притеснява изпълнението.
Така или иначе за малката мисля да си спестя всякакви школи. Ще подбутваме вкъщи допълнетелно каквото можем, но няма да си губя отново две години поред почивните дни. Резултата накрая щеше да е почти на 100 процента същият при близначките и без курсовете в това съм убедена. Ходеха само на БЕЛ при това.

# 519
А кой ще реши дали тестовете ще бъдат интегрирани или както си бяха досега? По БЕЛ мисля да се включим в 7 клас, по-скоро презастраховане и то само ако не са дистационни.

# 520
Не знам чие е решението, но в такъв случай преди началото на учебната година министърът на образованието и науката със заповед трябва да определи учебните предмети, които ще участват интегрирано в националното външно оценяване за съответната година, както и формата на конкретния тест.
И още едно уточнение. В момента по наредба има възможност ( пак със заповед на министъра) да се провежда НВО и по други предмети освен БЕЛ, МАТ и ЧЕ ( което е по желание). Досега това не се е случвало. Говоря за новата учебна програма. По старата са се провеждали такива НВО.

# 521
Дидева, благодаря, това е важно уточнение. Притесних се, че ако примерно по една или друга причина има 5 по БЕЛ или Математика в 5 клас, това би се отразило на кандидатстването след 7 клас.
Колкото до интегрираните, принципно няма лошо, но материала е обемен и едва ли тези деца могат да помнят всичко по всички предмети.

# 522
За участващите в София Код, състезанието по Информатика. Върнаха ми отговор, като казаха, че засега ще се провежда състезанието, но участниците ще бъдат смаски и ръкавици по време на самото състезание и да следим новините на сайта. Ще бъдат и отменени церомониите по награждаване,а наградите ще бъдат разпратени допълнително по училищата на децата. Мисля да пропуснем тази година....догодина ако искат ще ходят в група Е на състезания и без това с 1 месец учене на програмиране, не знам на какво състезание ще се явяват.

# 523
  • Някъде там...
Черноризец Храбър се проведе присъствено в 125 СУ и ПЧМГ. Много деца се явиха и дистанционно. В някои градове се проведе само дистанционно. Дъщеря ми каза, че не са искали от тях да стоят изрично с маски по време на състезанието. Класирането ще е само за явилите се присъствено. За другите не зная ще има ли отделно. В Пловдив ще си имат отделно класиране например, но там всички се явиха дистанционно.
СМТ го отмениха и няма яснота дали въобще ще се проведе.

# 524
Благодаря, Жабче! Публикуваха ли задачите за 5 клас?

Общи условия

Активация на акаунт