Петокласници 2020/2021

• 43 035
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Аз получавам 13/5 или 2 3/5 като я решавам последователно без да ползвам някое от свойствата. Не знам какъв е отговора Simple Smile
Това получавам и аз.
Отговорът е 2 цяло и 3/4.

# 601
И аз получих 2 и 3/5

# 602
  • София
И аз с 13/5. Явно има грешка.

# 603
Ами най вероятно отговорът е грешен. Синът ми получи същият отговор като мен.  Попитай учителката. Стана ми интересно дали отговорът е грешен Simple Smile

# 604
Периодично децата хващат грешки в отговорите на задачите в сборниците, обсъждат си в групата и след това известяват госпожата.

# 605
В доста книги за учителя, учебници и учебни тетрадки ( не само за пети клас)  има грешки. Учебната тетрадка на
 " Архимед" явно не е изключение.

# 606
  • Пловдив
Ами най вероятно отговорът е грешен. Синът ми получи същият отговор като мен.  Попитай учителката. Стана ми интересно дали отговорът е грешен Simple Smile
Отговорът е напечатан в учебната тетрадка. В началото на страницата е задачата, а в края в дясно резултата.
Затова търсих грешката в нас.

# 607
  • Пловдив
Момичета,
Моля за помощ.

На колко часа са равни 2 h и 14 min, записано със смесено число.

# 608
  • София
2 7/30

# 609
Съобщиха ли ви олимпиадата по БЕЛ кога ще и в кои училища за София?

# 610
  • Някъде там...
Малинка, за 16/01/21 се отложи. Това се знае засега.
Не зная обаче как ще я проведат, при положение, че се обсъжда удължаване на мерките до края на януари. А така се надявах поне на седмица присъствено през януари...

# 611
Съобщиха ли ви олимпиадата по БЕЛ кога ще и в кои училища за София?
Срокът за провеждане на общинския кръг е до 29.01.2021 г. Провежда се по училища. Задачите и темите се изготвят ( определят) и проверяват от училищна комисия.

# 612
Малинка, за 16/01/21 се отложи. Това се знае засега.
Не зная обаче как ще я проведат, при положение, че се обсъжда удължаване на мерките до края на януари. А така се надявах поне на седмица присъствено през януари...
За 16-ти препланираха математиката. Към момента  за 10-ти е накрочена олимпиадата по математика. Във всички случаи и за всичко - рано е да се каже.

# 613
  • Някъде там...
Аз чела, недочела... То пише БЕЛ, аз чета МАТ...
Освен датата, нищо друго не съм чула в училище.

Днес седях при децата по време на ДО. Съвсем изгубиха мотивация и интерес, та се наложи да ги подсещам, че ДО не  е равно на ваканция.

# 614
При девойката загуба на мотивация няма, но мноооого й липсва контакта с връсниците...
Не съм я видяла да се престарава с работа по учебния материал, но направо изяжда книгите с кориците Smiling Imp Четенето отново стана интересно и увлекателно занимание... и готвенето на сладкиши Wink

Общи условия

Активация на акаунт