Баница – как я правите?

• 273 252
  • 447
  •   1
Отговори
# 225
Рецептата е от тази тема, на 5 стр., на Пина - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122983.msg3591245#msg3591245

Точилка - от домашни потреби или ако имате познат дърводелец и той може да я направи.....

# 226
Благодаря ти мама Цоцоланка.
Значи доколкото разбирам няма да ми трябва и точилка.
  bouquet

# 227
Ох тая баничка от кога ми е и на мене в акъла.Мамо Цоци идеално си се справила  Peace Peace Peace
Аз даже се сбодих с точилка чисто новичка.Съдбата зове ..............Баницата на Пинааааа, баницата на Пинаааааа hahaha
Няма случайни неща в тоя живот Joy

# 228

Ако може напиши рецептата на висящата баница, че ми се стори доста пухкава, а отдавна търся рецепта за такава баница.Мерси Wink

gal4etto, заповядай!  bouquet
Ха, рецептата на Афродита. Simple Smile Тръгнах да я търся тук, че ми се дояде, и попаднах на този пост. То си е написано, че е взета от бг-мама, де.  Wink

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 05:23 от Вери

# 229
Изчетох темата и довечера ще пробвам баницата на Morena.Отзиви утре  Simple Smile

# 230
Да ви споделя и аз рецептата за една чудна баница/не съм прочела всичко досега и предварително се извинявам ,ако вече е публикувана/.И така: 1 пакет кори "фамилия",300мл.пр.мляко,300мл,кис.мляко,5 яйца,поне 200гр.сиренце,200мл.лимонада и 100мл.олио.Корите се правят на розички или се намачкват и се слагат в намазнена тава.От млеката,яйцата и лимонадата се прави смес.Сиренето се натрошава и се слага отгоре върху листите в тавата,полива се с останалото олио и накрая се залива с предварително направената смес.Пече се в предварително загрята фурна.След изпичане се обръща върху три по-дълбоки чинии и се оставя да изстине.Става много хубава баница,дано ви хареса.

# 231
Аз правя баницата с газирана вода  Peace . Ето резултата:

Преди заливката:

Със заливката:

Изпечена:

Парченце:

И още едно:

# 232
Изчетох темата и довечера ще пробвам баницата на Morena.Отзиви утре  Simple Smile

Много се хареса,но май бях сложила повече сирене и плънката стана много,което само на мен не ми хареса,мъжа ми остана очарован.

# 233
# 234
# 235
Днес и аз ще приготвям баница. luna  по твоята рецепта.  bouquet Мерси!

# 236
Днес и аз ще приготвям баница. luna  по твоята рецепта.  bouquet Мерси!
И аз благодаря! Hug
Лесна е за приготовление. Ако не успееш да разточиш много тънко, ще мине за разкошен тутманик.

# 237

Лесна е за приготовление. Ако не успееш да разточиш много тънко, ще мине за разкошен тутманик.

luna, дай моля те, приблизително количество вода и брашно за една баница, както ти я правиш.

# 238
Сипвам две купички брашно в тавата. Разбивам жълтъка с малко мая и една водна чаша топла вода, щипка сол, щипка захар. Разбърквам и изливам в тавата. Като почна да забърквам тестото, винаги ми се налага да добавя още малко вода.  Зависи и от големината на тавата, в която ще пека баницата. Обикновено ми стигат 5-6 листа.  Като ми остане малко тесто, го използвам за пица на детето.

bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 16:18 от luna

# 239
Сипвам две купички брашно в тавата.............  Като ми остане малко тесто, го използвам за пица на детето.

bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря ти! Звучи и изглежда много вкусна, ще опитам да видим какво ще се получи.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт