Баница – как я правите?

• 273 226
  • 447
  •   1
Отговори
# 240
Аз сама си точа корите. Понякога става добре, понякога не. Сега ще преровя темата, пък дано да ми е от полза. Laughing

# 241
И аз съм правила такава дърпана баница, но със свинска мас и става по хрупкава  Blush

# 242
Баница в повечето случаи правя с готови кори/е имало е случаи и да точа/правя я редена или вита на руло с много плънка да е сочна.После се хапва с мед и кис.мляко!

# 243
Здравейте!Искам да споделя с вас за Лудогорските кори.Завчера си купих от тях, но триъгълни, указано е как се приготвят.Интересно е ,че след като се навият като рулце-тип кифличка, после се пържат в мазнина.Не стават мазни, напротив.Станаха много вкусни, броят им излиза около 24 и свършиха много бързо от чинията Simple Smile

# 244
Миналата година направих за сефте баница.Бях си избрала рецептата на Morena от първа страница.От тогава само така я правя,става неветоятна CrazyХрупкава,сочна,пухкава.....ммммм....Който я е опитал остава очарован.Мъжът ми е много капризен на готвене,на баници да не говорим.Но тази му е любимата.Препоръчвам я горещо на всички!
Morena,благодаря ти за рецептата  bouquet

# 245
Момичета, като стана на въпрос, имам едно питане. Издирвам едни кори за баница, пише на тях ръчно точени и че са правени по оригинална сръбска рецепта. Невероятни са, направо нямам думи, но във Варна не знам къде може да ги има(купувах ги от София, на Христо Ботев от един кулинарен магазин). Та, ако някой ги знае и може да даде съвет за откриването им, да пише моля  Praynig  bouquet
Между другото, аз също правя само баницата на Морена вече, който я опита и я запомня  Flutter Но, последните кори, с които я направих, се оказаха най-хубави- корите на Кауфланд, едни по 0,99лв.  thumbsup

# 246
Момичета, като стана на въпрос, имам едно питане. Издирвам едни кори за баница, пише на тях ръчно точени и че са правени по оригинална сръбска рецепта. Невероятни са, направо нямам думи, но във Варна не знам къде може да ги има(купувах ги от София, на Христо Ботев от един кулинарен магазин). Та, ако някой ги знае и може да даде съвет за откриването им, да пише моля  Praynig  bouquet
Между другото, аз също правя само баницата на Морена вече, който я опита и я запомня  Flutter Но, последните кори, с които я направих, се оказаха най-хубави- корите на Кауфланд, едни по 0,99лв.  thumbsup
[/
    Провери в Пикадили   сръбските кори за баница са печени и по дебели от нашите,  в Бургас  ги продават.
quote]

# 247
Аааа, май не са същите, онези са страшно тънки, меки и не ми се виждат като да са печени  Thinking

# 248
  • Popovo
Здравейте!И аз да направя едно запишче за тази тема.Ще ви напиша каква баница ,ме научи да правя леля ми.Много е лесна и семейството много я харесва.

Продукти:
1 пакет кори (най-често използвам "Тракийски" или "Фамилия")
1 кофичка кисело мляко
5 яйца
200 - 300г натрошено сирене (но това количество е на вкус,всеки може да сложи повече или по малко)
олио за намазване
Приготовление:
  Разбиват се яйцата. Прибавя се всичкото кисело мляко,сиренето и се капва малко олио.Размесва се сместа.
 Тавата се намазва с олио и на дъното се разтила едно парче кора да покрие цялото дъно.Върху нея се слада друга кора която се намачква като ветрило.Така слагам две кори и напръсквам с олио и напръсквам със приготвената смес.Завъртам тавата и започвам да редя следващите две кори по същият начин като предишните,но се стремя двата реда кори да се поличат перпендикулярно един на друг.Пак напръсквам с олио и сместа и завъртам тавата.И така докато свътшат корите.
 Накрая остава малко смес която разреждам с малко вода (на око преценявам) и заливам баницата с остатъка.Поставям в нагорещене фурна да се пече на 300 градуса.
 След като се изпече баницата слагам на масата три чиний и обръщам тавата върху тях.Баницата се отлепя много лесно и когато поизтине си я нарязва.  chef

Надявам се да ви е харесала рецептата.Ако нещо не сте разбрали питайте.Аз си харесах няколко рецепти и скоро мисля да ги пробвам,когато ми свършят постите. Laughing
                                           Бон Апети на всички!

# 249
  • на брега на морето
Въпросът ми може да не е за тази тема, но се отнася
за баница. Каква плънка със сирене, но без яйца, бихте
направили? Мъжът ми не бива да кусне яйце, но сърце
не ми дава да не му правя баница, той много я обича. newsm78

# 250
# 251
Въпросът ми може да не е за тази тема, но се отнася
за баница. Каква плънка със сирене, но без яйца, бихте
направили? Мъжът ми не бива да кусне яйце, но сърце
не ми дава да не му правя баница, той много я обича. newsm78
Няма проблем да се сложи само сирене,и между корите да слагаш разтопено масло/става много вкусно/.
Можеш да смесиш  сирене със спанак , и да не слагаш яйце.

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 22:37 от delicate

# 252
аз винаги правя с готови кори ,не се научих да точа и това е
слагам кисело мляко с хл.сода ,яйца,олио,сирене и или я навивам на рулца или намачквам корите
пробвала съм Лудогорските дето се пържат- много ни харесаха ,но гледам колкото може по малко пържено да сервирам

# 253
  • In a surreal moment!
Иванка Тръмп - купувам Тракийски кори или Фамилия . Вземам 1- 2 листа слагам сиренце , малко олио и го навивам на рулце . Подреждам така няколко и ги изпичам в тавичка върху хартия за печене - стават хрускави и много вкусни. Ако ги обичате по-мекички може да си разбъркаш натрошеното сирене с малко кисело мляко , може да ползваш и всякаква др. плънка - задушен лапад , спанак , лук и др. по вкус . Плънката от задушен зелен лук , лапад , магданоз, джоджен и сирене ми е любима.

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 22:59 от Миг незабравим

# 254
Аз правя една много лесна баница.
Продукти:
1 пакет кори
1 бучка сирене
1 масло
4 яйца=мляко

Взимам тава и редя една кора,отгоре малко сирене,пак кора,пак сирене и се завършва с кора. Слага се по малко сирене,защото ако се прекали става много солено и с много сирене. След което се реже на квадратчета и в процепите първо се сипва разтопеното масло,трябва да попие навсякъде и след това се разбиват 4 яйца и към тях се прибавя равно количество мляко и се залива и се пече. Става много вкусна и мека баница  chef
Трябва да пробвам и една 'истинска' баница с домашни кори следващия път  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт