Баница – как я правите?

• 273 215
  • 447
  •   2
Отговори
# 255
Въпросът ми може да не е за тази тема, но се отнася
за баница. Каква плънка със сирене, но без яйца, бихте
направили? Мъжът ми не бива да кусне яйце, но сърце
не ми дава да не му правя баница, той много я обича. newsm78
    Плънката може да е : сирене,олио,газирана вода/сода/.Ако обичате може и зелении-лапад,зелен лук,сушен магданоз,коприва,спанак.

# 256
на мен баницата ми стана кафява и без обем.Сложих сода в млякото.От нея ли е?

# 257
  • на брега на морето
Благодаря, момичета, много ви  newsm51благодаря.

# 258
  • In a surreal moment!
Да, Деси от содата е покафеняла , на мен ми е позеленявала-посинявала нещо такова...много неприятно , дано не ви пречи да си я хапнете.
Аз с обикновените кори ползвам само лимонада+яйца+олио и после я обръщам на 3 чаши - така си запазва обема и остава пухкава.

# 259
С готови фини кори. Става най-лесно и бързо.

# 260
  Аз я правя дърпана.Ето така. Simple Smile

# 261
  • BRUXELLES
Любимата баница на моето семейство
рецептата не е моя-една приятелка ми я препоръЧа

Продукти:
 1 пакет кори за баница
 5 яйца
 1 кубЧе мая
 1 Чаена Чаша брашно
 1 Чаена Чаша олио
 1 Чаена Чаша кисело мляко
 щипка сол и щипка захар
 около 300 гр. сирене
 олио за намазване на тавата и около 30 гр масло за намазване на баницата

Приготвяне:
   Маята се натрошава, прибавят се  солта и захарта , и се разбърква добре. Към втеЧнената мая се прибавя киселото мляко(леко затоплено) и брашното , и се разбърква. Разбитите яйца се прибавят към сместа, след това добавяме и олиото , разбърква се добре.
Всяка кора се намазва със сместа(аз мажа със силиконова ЧетЧица) и отгоре поръсвам натрошеното сирене:

Навива се на руло и се поставя в намазнена тава,намазва се леко със сместа(около 5-6 супени лъжици) отгоре , слагат се парЧенца от маслото Оставяме да поЧине за около 20 минути и се поставя в студена фурна. ВклюЧваме на 180°С - пеЧем 30-40 минути до готовност.
                                              Надявам се да ви хареса!

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 20:26 от bel1070

# 262
bel1070,благодаря,че сподели  Hug
Много апетитно изглежда  eat

# 263
Любимата баница на моето семейство
рецептата не е моя-една приятелка ми я препоръЧа

Продукти:
 1 пакет кори за баница
 5 яйца
 1 кубЧе мая
 1 Чаена Чаша брашно
 1 Чаена Чаша олио
 1 Чаена Чаша кисело мляко
 щипка сол и щипка захар
 около 300 гр. сирене
 олио за намазване на тавата и около 30 гр масло за намазване на баницата

bel1070, не се ли усеща маята? Струва ми се много за една чаша брашно, едно кубче е за два кг брашно. newsm78 Аз правя същия вариант, но със сода, вместо с мая. Ще пробвам и с мая, но ще сложа по-малко количество. Баницата на снимките изглежда чудесно!   bouquet

# 264
  • област Софийска
И на мен ми се стори множко маята. Даже отначало, като взех да чета рецептата, си помислих, че става въпрос за някоя дърпана баница, а не с готови кори. Иначе на снимките изглежда великолепно.
Надявам се авторката да се появи да разясни количеството на маята   bouquet

# 265
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
   Момичета ето и моето предложение за баница на розички 

Ползвам листи "Фамилия"-500 гр. Сипвам в една купичка олио / разтопен маргарин или масло  / по желание и наливам малко вода. Вземам един лист от пакета и намазвам с четка от сместта олио и вода. Слагам втори лист върху този, който съм намазала и намазвам и него. В края, който е към мен / широката страна на листа / натрошавам сирене, след това завивам на руло, а него правя на розичка / или охлювче /. Така постъпвам и с останалите листи. В един пакет има 16 листа или излизат 8 розички, които подреждам в намаслена тава. Но тъй като за нашето семейство това количество е малко аз правя с два пакета листи/ 16 бр.розички /. Така подредените розички в тавата ги заливам със следната смес: 6 яйца/ правила съм и с 4 яйца два пакета листи /, 3 чаши водни / 0.200мл / лимонада излята върху разбитите с миксер яйца. Започва да кипи и заливам веднага, като гледам да отиде навсякъде сместта. Отгоре парчета краве масло. Да постои 15 мин.да поеме. С вилица поразмърдвам розичките да се напоят хубаво. Не ги нареждам  много плътно - оставям им малко място между тях и да не са навити стегнато / по-рехаво /. Така се напояват хубаво. Фурната загрята предварително. В моята пека около 40 мин.

Това е. Да ви е сладко. yes

# 266
  • BRUXELLES
И на мен ми се стори множко маята. Даже отначало, като взех да чета рецептата, си помислих, че става въпрос за някоя дърпана баница, а не с готови кори. Иначе на снимките изглежда великолепно.
Надявам се авторката да се появи да разясни количеството на маята   bouquet

Аз винаги слагам по 1 кубЧе мая (42 гр) и не се усеща  Peace
http://storage3.album.bg/ad9/dsc00774_67043_15407446.jpg

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 20:49 от bel1070

# 267
bel1070
Изглежда вкусно! Ще пробвам!

# 268
Стори ми се интересна рецептата с маята.

Само да питам тя каква роля играе ? На набухвател , или да даде някакъв вкус ?

Иначе съм правила баница с кисело , прясно мляко , сода за хляб , сода за пиене. Но за мен тайната е в сиренето. Всякак баницата ми е вкусна щом не се пести сиренето.

# 269
за баница се предържам горе - долу по тази рецепта, само малко намалям мякой пропорции, в зависимост от големината на баницата. рецепта тук, имама навика да я навивам на малки банички

понякога ако остане от плънката я забърквам със съставките за заливката

Последна редакция: пн, 06 юли 2009, 23:17 от ghost13

Общи условия

Активация на акаунт