Баница – как я правите?

• 273 211
  • 447
  •   1
Отговори
# 270
БРАВО МОМИЧЕТА! ВСИЧКИ БАНИЧКИ ИЗГЛЕЖДАТ СТРАХОТНО!  АМА КАК МИ СЕ ПРИЯДЕ.....А ОТ ТОЛКОВА МНОГО РЕЦЕПТИ КАК МОЖЕШ ДА ИЗБЕРЕШ.....СИГУРНА СЪМ ,ЧЕ ВСИЧКИ СА МНОГО ВКУСНИ....

# 271
  • сусурлево
Най- добре ми става баницата с Къпани кори - като домашно разточени са .
Правя я с праз . Лука го задушавам с мазнина оставям го да изтине ,прибавям яйца и сирене и една лъжица кисело мляко . Понеже в плънката има достатъчно мазнина не слагам после на корите . А самите кори ги разделям на две , защото иначе става много дебело и не се изпича добре . Масло отгоре и пека.

# 272
Ами...на мене баницата винаги ми става...:

- готови кори
- сирене
-яйца
- газирана вода....

Ами това е достатъчно ... би следвало да стане така...  chef

# 273
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287380.new#new

Много бърза пухкава баница

Необходими продукти:
1 пакет фини точени кори
500 гр. кисело мляко (по-висок процент масленост е по-добре)
300 гр. сирене
4 яйца
половин ч.л. сода
олио 2-3 суп. лъжици
масло около 50 грама (по желание)

1.Изсипваме млякото в купа, слагаме содата, разбъркваме. След като леко шупне натрошаваме вътре сиренето (аз предпочитам овче), изсипваме разбитите яйца и пак объркваме. Може да посолите ако сиренето не ви е солено. Така адската смес е готова Simple Smile  :

2.Разстиламе корите, хващаме горната леко под ъгъл и я нагъваме на хармоника (или ветрило) съвсем небрежно. Ето така:

3. После завиваме на охлювче и слагаме в добре намазаната с олио тава.

4. Повтаряме нагъването със следващата кора и завиваме около охлювчето. И така докато тавата се запълни. завиването не рябва да е стегнато, а съвсем свободно и небрежно, да има малко разстояние и въздух около отделните кори.

5. С голяма лъжица сипваме отгоре от сместа, така че да е равномерно разпределена. Сипваме просто отгоре, не се стараем сместа да навлезе между корите. По време на печенето тя си попива навътре и всичко се получава както трябва. Може да сложим няколко малки парченца масло отгоре.

6. Печем както обикновено си печем баниците, до хубаво зачервяване:

След изпичане може да завием баницата с кърпа.
 Става много пухкава и вкусна, дори и след изстиване и на следващия ден продължава да е толкова пухкава.

# 274
   О! Hug Тази баница на Сбъдваща Мечти е най-правената баница вкъщи! Grinning

# 275
Благодаря Селма! А твоите тръбички с вишни (аз ги правя с вишни и ананас) са най-харесвания сладкиш в къщи.

# 276
Благодаря Селма! А твоите тръбички с вишни (аз ги правя с вишни и ананас) са най-харесвания сладкиш в къщи.
    Отлично!Много се радвам! newsm10 Hug

# 277
  • софия
Ако нямам  кори за баница правя една мързелива баница
4 яйца
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч. олио
200гр. сирене
1ч.л. сода
брашно колкото поеме за да се получи тесто като за кекс.Всичко се разбива с миксер и се пече в умерена фурна

# 278
Аз нямам какво да кажа, защото само мога да мечтая да бъда една от вас.  chef Направо ви се възхищавам момичета какви баници правите. newsm74 : Кога ли и аз ще намеря време за това.  cook

# 279
Някой вече направи ли баницата с маята , че ми е интересно какъв е резултатът и вкусът ?

А баницата на Сбъдваща мечти наистина е страхотна. Правила съм я няколко пъти !

# 280
  • сусурлево
Аз нямам какво да кажа, защото само мога да мечтая да бъда една от вас.  chef Направо ви се възхищавам момичета какви баници правите. newsm74 : Кога ли и аз ще намеря време за това.  cook
има и готови в магазина , като няма време или настроение за готвене  Laughing

# 281
страхотни баници момичета

# 282
Тук в Нова Зеландия в неделя стана най-вкусната българска баница! ( аз я правя с газирана вода )

Но обезателно ще направя и баницата на Сбъдваща мечти   bouquet

# 283
Мойта е с готови кори, сочна смес от сирене, яйца, масло и праз. Покривам я до финала с алуминиево фолио.

# 284
  • Варна
Правих баницата с мая.Много е хубава. Peace

Общи условия

Активация на акаунт