Баница – как я правите?

• 273 145
  • 447
  •   1
Отговори
# 375
Днес съм решила да направя баницата на Морена, но имам въпрос. Какво е количеството на прясното мляко 1/3 чаена чаша или 1 и 1/3 ч.ч. Ще се радвам ако някой ми помогне с отговор  bouquet.

# 376
Днес съм решила да направя баницата на Морена, но имам въпрос. Какво е количеството на прясното мляко 1/3 чаена чаша или 1 и 1/3 ч.ч. Ще се радвам ако някой ми помогне с отговор  bouquet.

FSS, 1 ч.ч. е прясното мляко!
Рецептата

# 377
Лабрекс, благодаря ти! Рецептата я четох снощи в 2 часа та явно доста ми се е спало Laughing, не знам откъде я измислих тази 1/3.

# 378
Аз пък сложих 1/3 та чаша мляко.....клоняща към 1/2 ра.  newsm62
Важно е, че резултатът беше зашеметяващ Simple Smile

# 379
Значи правилно съм видяла 1/3 Crazy. В момента се пече, после ще пиша какво е станало.

# 380

Аз пък сложих 1/3 та чаша мляко.....клоняща към 1/2 ра.  newsm62

Значи правилно съм видяла 1/3 Crazy. В момента се пече, после ще пиша какво е станало.

Момичета, покажете ми къде е това 1/3 чаша мляко? Сто пъти съм я правила тая баница, пак ходих да чета рецептата, никъде не срещам друго количество за мляко, освен 1 ч.ч.? Аз ли нещо пропускам??? newsm78

# 381
Ето и от мен:

Баница

1 пак. кори (ползвам Бела)
останалото ми е на око общо взето, та:
плънка:
сирене о-о 300г
яйца 4-5
кис. мляко 2-4 с.л.
малко олио

150-160г масло , разтопено
1/3-1 ч.ч пр. мляко

Първо си намазвам корите...залепвам една с друга с масло, което поръсвам на една кора, разнасям и слагам отгоре 2ра кора, сгъвам ги на 4 и ставям настрани ... така с всички кори, като трябва да остане малко от маслото. После обръщам купчината приготвени кори, за да започна с първата, защото е най -дълго престояла и започват да съхнат. Разгъвам я (нали е сгъната Simple Smile) и поръсвам от плънката, разснасям я по цялата кора, навивам на руло и редя в тавата, намазнена с масло. Нарязвам на парчета , поливам с останалото масло и с прясното мляко...пека на 180-190°С до готовност/зачервяване. Изваждам, напръсквам с вода и похлупвам с друга тава или пък вестник и отгоре с кърпа ... да се задуши/ омекне.

Пробвала съм и други вариянти, като например с майонеза но по-добра от тази няма според нас, а и тези, които съм черпила я харесват мнооооого Sunglasses.
От свеки ми е рецептата.

Дано ти хареса !   chef

Ето, открих го! На първата страница на темата е Peace.

# 382
Винаги съм я правила по рецептата от тук, а в нея е дадено само 1 ч.ч. Както и да е, дано ви хареса, баницата е разкошна, аз поне по-вкусна не съм правила или яла. Peace

# 383
  • Fort Worth, TX
Винаги съм я правила по рецептата от тук, а в нея е дадено само 1 ч.ч. Както и да е, дано ви хареса, баницата е разкошна, аз поне по-вкусна не съм правила или яла. Peace
Ще я пробвам тази баница задължително.

# 384
  • Sofia
1/3 - 1ч.ч. пр. мляко  иначе казано е 1/3 до 1ч.ч. мляко, който както реши/ предпочита. Simple Smile  Като пробвате веднъж с 1/3ч.ч , пробвайте след това пък с 1ч.ч. и сами ще си изберете варианта.
Тюххх чак се зачудих, защо ли съм писала тук това 1/3... то това 1/3 по мой вкус съвсем нищо работа е. Laughing
Аз слагам на око и ми е минимум 1ч.ч. количеството, но я харесваме по мокричка/сочна баницата, та затова. Пак с тази цел като е готова я пръскам с вода или захлупвам с друга тава, за да се позадуши.  Grinning

# 385
Аз я направих с 1 чаша, както ми писа Лабрекс и стана идеална Heart Eyes. Морена, рецептата е наистина страхотна  bouquet.

# 386
  • Sofia
Много се радвам, `FSS`, че ви е вкусно! Simple Smile 

# 387
Значи и аз ще пробвам следващия път с повечко мляко Simple Smile Morena, явно няма още дълго време да се отървеш от въпроси, но с такава хубава баница, няма начин. Всеки иска да стане толкова вкусна  Flowers Bouquet

# 388
  • София
Последните два пъти баницата беше с праз и кисело зеле. Не очаквах да е толкова вкусно, направо жестоко!

# 389
Още един глас за баницата на Морена. Откакто открих нейната рецепта, никоя друга вече не признавам. ПОнякога в пънката слагам и задушен спанак и лук, става просто убиец.
Морена, благодаря ти   bouquet
Редактирам се, за да кажа - мажа корите със смес от малко прясно мляко и разтопено масло. А след това заливам с остатъка от това, което мажа + 1 чаена чаша (250 мл. ) прясно мляко. Винаги е сочна и не мазна.
ММММ, баница...

Общи условия

Активация на акаунт