Кога мъжа е склонен към изневяра?

• 34 988
  • 1 449
  •   2
Отговори
# 1 200
Дидо състезаваш се със себе си до към 40-сет, после те хваща кризата на средната възраст и почваш да си живееш за себе си.
Иначе за перфекционизъм си много прав, аз моите деца не ги натискам твърде много и са ми странни мамите в седмокласната и други отчетни теми.

Тия родители не осъзнават, че създават емоционални инвалиди. Но всеки да възпитава децата си както иска.
За мен едно дете трябва само да пожелае да постигне нещо, а с натиск. Няма значение вербален или невербален.
Цитат
А още по-лошо е родители и педагози да очакват перфекционизъм. Никога не покриваш изискванията.
И накрая (да сте поне частично по темата) се отдаваш на разврат.
Не е имало натиск от моите родители за перфекционизъм. Аз сама си ги устройвах тези неща. При мен не изби на разврат, а на някаква изкривена и крайна представа за свръхотговорност, самокритичност, дълг, че за всичко и към всеки съм отговорна, което ми отне едни ценни 10 години на постоянни компромиси с неща, които са недопустими в личните отношения. Но всичко е за добро, не съжалявам и грам, сега нямаше да имам пък други хора, които са ми важни и ценни.
Развратът не е моето, твърде посредствено ми е, не ми носи нищо. Аз самочувствие си имам. Simple Smile
Казах го в кръга на шегата. Но щетите са изцяло на твой гръб и лошото е, че сама си ги причиняваш.

# 1 201
Темата, или по-скоро коментарите са интересни. Заинтригува ме един пост - на Saranie, с ключова дума - глагола имам :
Цитат
Вярвам, че мъжът до мен не би изпортил това, което имаме, но...
Макс Фриш има една книга с разсъждения, заглавието е Да имаш или да бъдеш.
Също така, глаголите имам и съм са основни в повечето европейски езици, често основа за спрежение за други глаголи в различни времена. Всичко това за да кажа, че наистина, до известна степен хората могат да бъдат сравнявани по това дали живеят за да имат или за да бъдат.
Аз съм от типа, за който няма значение какво "имам", ако "не съм".
Други предпочитат да имат. Приемам имащите, но това не означава, че ги разбирам. Търпя ги известно време, времето до което не решат, че трябва да ме имат и мен.
Моля не казвайте че е възможно двата манталитета да са заедно. Не, не може, все единия надделява, дори и да е с малко.
Надявам се да се оцени факта, че съм точно по темата, било то и леко завоалирано.
А по-конкретно, относно изневярата, се придържам към две стари, доказали се максими.
Първата е английска - Каквото и да ви говорят, знайте, че става дума за пари.
Втората, френска - Cherchez la femme.

# 1 202
Парите пък какво общо имат?

# 1 203
  • Sofia
Търпя ги известно време, времето до което не решат, че трябва да ме имат и мен.

Че коя пък толкова се е затърчала?

# 1 204
Търпя ги известно време, времето до което не решат, че трябва да ме имат и мен.

Че коя пък толкова се е затърчала?

Случва се доста често..
Едни го приемат като "любов"
А други като "обсебване"

Ако правилно съм разбрала смисъла де Simple Smile

# 1 205
  • Sofia
Да, бе, жена да котка и тичка подир мъж, който си вири носа... Трябва да е доста зле.

# 1 206
Случва се доста често..
Едни го приемат като "любов"
А други като "обсебване"

Ако правилно съм разбрала смисъла де Simple Smile

Рози, а какво ще кажеш как го е формулирал Боб Дилън?
I gave her my heart but she wanted my soul.
Половете имат различни представи за любов, защото я чувстват и възприемат по различен начин.

# 1 207
Макс Фриш има една книга с разсъждения, заглавието е Да имаш или да бъдеш.
Също така, глаголите имам и съм са основни в повечето европейски езици, често основа за спрежение за други глаголи в различни времена. Всичко това за да кажа, че наистина, до известна степен хората могат да бъдат сравнявани по това дали живеят за да имат или за да бъдат.
Аз съм от типа, за който няма значение какво "имам", ако "не съм".
Други предпочитат да имат.
А трети да знаят.
Да имаш или да бъдеш е книга от 1976 г. на немския психоаналитик Ерих Фром. На български език е издадена за първи път от издателство „Кибеа“ през 1998 година

# 1 208

А трети да знаят.
Да имаш или да бъдеш е книга от 1976 г. на немския психоаналитик Ерих Фром. На български език е издадена за първи път от издателство „Кибеа“ през 1998 година

Точно така е, благодаря.
Надявам се грешката ми да не се приеме като позьорство и неоправдани претенции за някакви познания, липсващи ми всъщност.
В интерес на истината скоро препрочитах Фриш, а книгата на Фром май даже не довърших на времето, много отдавна.
За да се изложа съвсем, Кундера също  ми се струва много подобен като стил и внушения.
И за да съм по темата все пак - един цитат от есето на Фриш за Дон Жуан:
Цитат
Онова, което го прави неотразим за дамите на Севиля, е преди всичко неговата духовност, неговото домогване до една мъжка духовност. Тя се възприема като оскърбление, понеже е насочена не към жената, а към съвсем други цели и поначало определя на жената само епизодична роля
Копирах го от читанката, естествено. С Интернет по-лесно симулирам знания Wink

В тази връзка да попитам - възможно ли е една жена да се чувства привлечена от привидна или явна незаинтересованост към нея, лично? И ако не е от Севиля, естествено Wink

# 1 209
Цитат
В тази връзка да попитам - възможно ли е една жена да се чувства привлечена от привидна или явна незаинтересованост към нея, лично? И ако не е от Севиля, естествено
Да, ако има дефицити.

Дон Жуан лично аз нито го харесвам като образ, нито го намирам за мъж със специален подход. И той нарцисист пада. Smiley

Кундера няма много общо с Фром, Кундера е художествен автор. Фром е психоаналитик, а Фриш е драматург. Та може да гледат в една посока – човекът отвъд материята, но дотам.

# 1 210
Не е по темата, но не зная къде другаде бих могъл да отговоря на предния пост.
Скрит текст:
Идеята на литературата далеч не е да представя само положителни  и за пример образи.
За тримата немскоезични писатели? - cпоред мен посоката е даже само приблизително сходна, но, отново за мен, стила е по-сходен от посоката. Фриш далеч не е само драматург, по-скоро есеист бих казал. А за Фром съм останал с впечатлението за добро обяснение на достъпен език на елементи от психоанализа, не толкова за специализиран професионализъм
.

# 1 211
Кундера е чех, какъв немскоезичен автор те гони. Направо ми става неудобно да чета, грешка до грешка, и за какво...

# 1 212
  • Пловдив
И аз пускам сълза... Много са емоционални и лесно накърними......
Пък тя тая жена изведнъж е станала груба и зла и те най-вероятно нямат никаква вина в цялата работа.
Една жена няма как да е зла спрямо даден мъж, ако не се е оформила като зла още от ранна възраст. Колкото и да се прикрива, злобата ѝ в един момент я издава. В такива моменти най-логичното нещо е един мъж просто да я остави сама да си злобее. Изневярата е грешен ход в случая, защото означава, че той все пак би останал редом до нея, макар и да си търси ласки навън.

# 1 213
О, нямаш представа колко зла и груба мога да бъда. Особено, ако са предали доверието ми или са ме умишлено заблудили.
И не, не съм зла и тн по природа. Но ако ме “настъпят”..трупове има след мен.

# 1 214
Човек трябва да може да се защитава, иначе ще го смачкат. Всеки си гони интересите, а когато интересите в една двойка не съвпадат  - кой е прав и кой е крив? Да си зъл за мен означава умишлено да искаш да навредиш на някого.

Общи условия

Активация на акаунт