Лежащи мами- 46

• 51 692
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Когато ходя за мб тогава ме гледа ръчно и казва че съм ок, но не казва размери може би е по добре че не ми казва ако ми каже че се е скъсила сигурно ще се паникьосам. Благодаря ви момичета добре че ви има и се информираме един друг.

# 631
  • София
При мен не винаги мери вагинално. Казва,че не иска да бърника излишно когато примерно се е налагало прегледите да са в по-кратък интервал от време.  Та си следи с вагинален ехограф когато той прецени.

# 632
  • София
А да ви питам имате ли някакви не разположения, болки, опъвания?
Мен от време на време ме болят определян го като дебело черво, та пия сега пробиотик.
Имате ли някакви тип менструални болки, което уж жили контракции.
Мен вчера така на няколко пъти ме прерязва, но пък стягане на корема нямам. Ама вчера и доста ме ритаха долу.

# 633
Здравейте Simple Smile Влизам да се отчета и отново да ви благодаря, че ми помогнахте. Срещнах се с д-р Христов. Страхотен човек, радвам се когато срещам такива отзивчиви и човечни лекари. Потвърди скъсяване на шийката и леко отваряне. Тъй като съм гранична за серклаж (22+2 г.с.) иска да ме види в понеделник и тогава да реши серклаж или песар, дотогава лежане и магнезий. Някои има ли опит от вас с песар?

# 634
  • София
Ивка,имам си всичко изброено,само сякаш болките отпред не са ми като менструални,а сякаш като иглички в уретрата /точно като бебо цопне в някаква позиция долу/. Прерязване не,стягане да и вдигнахме Диаспорала,така спря. Вечер не мога да си намеря място,ама....чакам си малчо да стои и да расте здравичък,така стискам зъби. Като всички де 😊

А да ви питам имате ли някакви не разположения, болки, опъвания?
Мен от време на време ме болят определян го като дебело черво, та пия сега пробиотик.
Имате ли някакви тип менструални болки, което уж жили контракции.
Мен вчера така на няколко пъти ме прерязва, но пък стягане на корема нямам. Ама вчера и доста ме ритаха долу.

# 635
Аз стягане имам когато бебка рита или се върти. След минута минава или ако лежа се завъртя в друга посока. Понякога имам силна болка ниско долу - такава режеща, но пак мисля, че е от беба, защото след покой минава.
kriziaa, на моята етърва поставиха песар в 24 г.с. Беше с шийка около 15мм и разкритие. Роди естествено в 38 г.с., а махнаха песара в 37 г.с. Доста пазене и почивка си беше и при нея, но избута успешно до финал.

# 636
Здравейте Simple Smile Влизам да се отчета и отново да ви благодаря, че ми помогнахте. Срещнах се с д-р Христов. Страхотен човек, радвам се когато срещам такива отзивчиви и човечни лекари. Потвърди скъсяване на шийката и леко отваряне. Тъй като съм гранична за серклаж (22+2 г.с.) иска да ме види в понеделник и тогава да реши серклаж или песар, дотогава лежане и магнезий. Някои има ли опит от вас с песар?
Аз бях с песар, в по-късна седмица с близнаци. Слагането е безболезнено, после не се усеща. Махнаха го преди секциото. След като го сложиха спряха да следят размера на шийката, нямало значение.

# 637
Здравейте мами, със серклаж съм от 23 гс. сега съм във 30  г.с. до сега лекувах гъбички, но на последната мб ми излезе streptococcus agalactiae умерено писах на доктора но сигурно чак в понеделник ще ми отговори. Четох ,че е много опасно и съм страшно притеснена. Някоя лекувала ли е такава бактерия и дали е успяла да я изчисти?

# 638
Здравей, антибиограма към МБ имате ли пусната? В нея ще бъдет посочени възможните антибиотици, а вече лекар ще прецени дали са подходящи за бременни. Успех желая.

# 639
Здравей, антибиограма към МБ имате ли пусната? В нея ще бъдет посочени възможните антибиотици, а вече лекар ще прецени дали са подходящи за бременни. Успех желая.

Да ,имам антибиограма в понеделник ще ми кажат какъв антибиотик да пия. Надявам се да се изчисти. Благодаря CandyY

# 640
Момичета, вие в какви пози лежите?
Аз през нощта гледам да съм на лявата страна, но през деня по гръб с възглавница под дупето и краката и гърбът ми е леко повдигнат.
Като цяло получавам стягане на корема като лежа по гръб, но същевременнон пък на страни ми е много неудобно.

Изпращам ви едно видео, в което има интересни идеи за гледане и четене, ако се чудите как да уплътнявате времето си:

https://youtu.be/1JGahay9tGA

# 641
  • София
Док от операцията, т.е. от декември насам не разрешава по гръб. На ляво лежа почти през цялото време по негова препоръка, много рядко на дясно,ако бебо разреши /по гръб се задъхвам,освен,че е вредно,а на дясно понякога ме заболявя корема,и в двата случая малчо започва да недоволства/.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 19:16 от Lira81

# 642
И аз не лежа по гръб защото ми се схваща корема. Предимно в ляво, понякога дясно.
Днес не ми е ден. Много често се втвърдява корема, беба мърда, аз съм си сама. Не ми е хич комфортно.
Не знам, ако и утре е така ще звънна на доки да видим какво ще каже.

# 643
  • София
CandyY,при мен в такива случаи аг вдига магнезия и ми минава до ден-два стягането. При последната ми такава случка бях на 4х1 саше Диаспорал 300.

# 644
Аз мисля днес и утре да го кача с по едно хапче пък да видим. Иначе болка нямам. Само това често втвърдява,дори когато лежа.

Общи условия

Активация на акаунт