СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 749
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
Моята дилема е дали да си обуя гумените ботуши-)

Май ще подаваме последни. Зациклихме дали да не пишем 133 пред Втора АЕГ.   Ударно сондираме приятели на сина, чета теми...
До първо и второ желание ще стига пеша за няма и 10 мин. 
Идеята за униформи не ми допада.
Къде има униформи? Ние ще пишем 133-то след 2АЕГ.

# 1 201
  • Пловдив
На мен не ми стана ясно ... на първото класиране само на първото изписано желание ли могат да те приемат? Т.е ако не ти стигне бала за това 1-во заветно желание, но стига за второто по ред или трето...то може ли още на първото да се класираш/да те приемат?

# 1 202
  • София
Разбира се!

# 1 203
  • София
Класират на това желание, за което стига балът - без значение първо или стотно.

# 1 204
  • София
А след като напишеш желанията и ги пратиш, можеш ли да направиш проверка какво си изпратил?

Те си стоят там, като си отвориш пак желания, излиза същият списък, който си изпратил в системата.

# 1 205
  • Пловдив
Благодаря!
То тогава все има шанс за първото завъртане...?
Била съм в заблуда аз...

# 1 206
  • София
Моята щерка съвсем се обърка. Принципно искаше втора  английска, но е с висок бал и всички я убеждават да пробва и в немската, и в испанската. Дразня се. Испанската ни е много неудобна. А немски не е учила никога. А 73-то ни е по-удобно, ако е за немски. Първа английска сме не, баща ѝ не иска във френската, пък аз нямам нищо против. Снобария ли е или желание за по-добра среда? Пффф, май се отказа малката от НПМГ, а си е точно за там.

# 1 207
pileto, благодаря.

# 1 208
И ние ще мислим поне днес

# 1 209
  • Варна
Успешно да е класирането за всички!

Вие си го знаете, но все пак, подреждайте желанията от сърце, наистина според желанията, без да се съобразявате много с миналогодишния рейтинг. Разбира се, за застраховка е добре да има две-три паралелки със значително по-нисък миналогодишен бал от този на детето. Но идеята е, че нагласите се променят.

Миналата година-минава първо класиране, пишем в групата на класа кой къде е. Отличникът на класа, винаги всичко 6, Първа ЕГ, Варна, Немски, английски. Казвам си-очаквано, тази гимназия години наред е била така да се каже лицето на града. Обаче бащата съобщава факта някак безизразно, като да не се радва. Минава второ класиране, бащата на детето пише Х... сбъдна желанието си да учи в Пета гимназия. Направо се ококорих пак НЕ, АЕ, но Пета дори не е ЕГ, а с изучаване на чужд език и години наред догонваше Първа. Погледнах баловете(гимназиите не бяха в полезрението на моето дете), оказа се Пета, неезикова НЕ, АЕ, с около 30 точки, малко под 30 напред на 2 класиране.

Бях готова да се закълна, че въпросното дете би искало да учи само и единствено в Първа(за Варна става въпрос)

Имало е години, когато ФЕ е бил преди ИЕ, имало е години с АЕ преди НЕ, нагласите се сменят. Освен това, много деца гледат 3,4 профил, в нашия клас(бивш седми) се получи така.
Така че, ако се питате има ли смисъл, няма ли-всичко има смисъл, както казваше една потребителка, не ви искат такса за брой редове.

Още веднъж-Успех!

До голяма степен е мода. Аз съм завършила Първа и за детето ми изобщо не стоеше като въпрос - къде? Но миналата година срещам мои съученици - записали децата си в Пета. Питам ги защо? И отговори по-спокойно,  по-лесно, по-близко и т.н., но накрая изплюха камъчето. Срещнали класната си - Мутафова, и тя им казала, че Първа за нищо не стават и само в 5-та при дъщеря й, за която аз пък съм чувала не особено добри неща. Изобщо слуховете често са водещи.

# 1 210
Момичета имам един въпрос. Синът ми иска в електротехникум- да питам може ли като завърши да кандидатства право или медицина или нещо подобно.

Последна редакция: пт, 03 юли 2020, 10:44 от Famiii

# 1 211
За Варна -5 или 1...Не мисля, че е мода. И двете училища са добри, със сходни резултати от ДЗИ, научава се език и в двете. Какво има да ги сравняваме - който където му харесва повече и където му е по-удобно!

# 1 212
  • о`майна лунна нощ е
Момичета имам един въпрос. Синът ми иска в електротехникум- са питам може ли като завърши да кандидатства право или медицина или нещо подобно.

Като цяло с опитват да прокарат реформа в насоката, че каквото учиш в средното, в такъв профил може да  продължиш нагоре висше. Доколко вече е наложено, не мога да кажа, но идеята е не да учиш 5 години математика и накаря да се явиш на биология и химия за медицина, а да продължиш икономическо образование.
В тази връзка хуманитарните гимназии сякаш стават трамплин за по-широк кръг специалности, в които може да се запише висше после.

# 1 213
  • Стара Загора
Добро утро и от мен!
Разцъках системата, не изглежда сложно..
Довечера или утре ще редим - желанието на кандидат-гимназиста е такова 😃
Също нямаме оценки още от свидетелството.
Въпрос: медицинското нали има две страни - в два файла ли го скенирахте?
Добро утро. Медицинското на сина е една страница само.
Подадох вече. Взеха вчера свидетелствата и върнаха учебниците.
Успех на всички!

# 1 214
  • Стара Загора
А след като напишеш желанията и ги пратиш, можеш ли да направиш проверка какво си изпратил?
Да. Генерират се веднага в раздел Желания и ги виждаш подредени.

Общи условия

Активация на акаунт