СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 641
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 135
При нас е 62,5 по БЕЛ и 40 по МАТ.  Общо бала  с който трябва да кандидатства е 305.  НЕГ в Бургас са с много висок бал. Миналата година минималния бал на второ класиране е бил 380. Паралелки с АЕ отпадат че там е на високо ниво, и не иска да "повтаря", покрива Б2.  Затова се  бяхме  насочили към НЕГ, но само  ще я сънуваме.
Момче ли е или девойка? Не знам училищата в Бургас, само едно - в предната тема бях писала.. ако се интересува от компютри, мисля, че там може да се получи с такъв бал.
За гимназиите нямам никаква идея Sad Няма ли вариант за утрояване на БЕЛ, ако имате такива училища?
За френска и руска гиманзия биха стигнали и то за френска под въпрос, след отчитане на неизбежното тазгодишно увеличение.
За компютърното училище мин бал беше 340+ за едната специалнотст и 370+ за другата. Там освен очакваното увеличение от тазгодишните балове се очаква така или иначе покачване, според мен.
Електротехникумът умножава по 3 БЕЛ, което е голям майтап, но за там би трябвало да е достатъчен и без да се умножава БЕЛ по 3 (малко наизуст е последното, не съм гледала).

# 136
Дара, ако се цитира минималните миналогодишни балове, то и за МГ мин бал за момче е 375.25 за математиката с немски на второ класиране, но с тази разлика, че там немски няма да научи. За никой, който се интересува не е тайна, че немския в МГ бил много зле.
Зависи, кой каква цел гони, дали му е по-важно в училище да научи език или математика. За Пловдив, май вариант и за двете няма. А с бал 366 ще му е трудно и в двете гимназии.

# 137
Хич не гоня резултат 101 т. Но средно 26 деца в клас, дори и учителят да се старае и да е добър, ако детето няма математическа мисъл и няма кой да помогне в къщи, какво става.
В настоящата ситуация няма много полезни ходове, защото за голяма част от добри училища ти трябват и двата предмета. Но пък повечето хора имат достатъчно математическо мислене, за да изкарат 4О точки на НВО, ако слушат в час и си пишат домашните. Тогава ще отидат в училище, в което няма постоянна борба за тези над 90 точки по всичко. Ако имаше някаква друга схема за подбор на децата, щеше да е малко по- лесно. Ако този интегриран изпит, дето ги мислят, включи и резултат с  някакво процентно съотношение по различен тип умения, би могло да се разпределят по-удачно децата по типове училища. Тогава наистина всяко дете ще си е на мястото.

# 138
  • София
Давам пример - Софийска област по БЕЛ между 100 и 90 т. са 67 деца. Момчета и момичета общо, 898 деца са се явили. От тези 67 деца, 4 са от нашето училище. Не са вземали допълнително платени уроци, разчитаха само на подготовката в час. Реално часовете по БЕЛ през ДО продължаваха понякога и по 2 астрономически часа. Просто учителката ни прие, че е въпрос на чест да ги подготви по възможно най-добрия начин.

Къде гледаш таблицата за РУО София - област? Тази която изтеглих  се разминава с бройките споменати от теб.

# 139
Езикът дали ще е добре, зависи основно от самото дете. И аз постоянно чувам - аз език в Руската не научих и ми е много странно това прехвърляне на отговорност. Който е мотивиран да научи немски в МГ, със сигурност може и да го научи по-добре от тези в езиковите. Въпросът е какво време ще отдели за него 😊

Хич не гоня резултат 101 т. Но средно 26 деца в клас, дори и учителят да се старае и да е добър, ако детето няма математическа мисъл и няма кой да помогне в къщи, какво става.
В настоящата ситуация няма много полезни ходове, защото за повечето добри училища ти трябват и двата предмета. Но пък повечето хора имат достатъчно математическо мислене, за да изкарат 4О точки на НВО, ако слушат в час и си пишат домашните. Тогава ще отидат в училище, в което няма постоянна борба за тези над 90 точки по всичко. Ако имаше някаква друга схема за подбор на децата, щеше да е малко по- лесно. Ако този интегриран изпит, дето ги мислят, включи и резултат с  някакво процентно съотношение по различен тип умения, би могло да се разпределят по-удачно децата по типове училища. Тогава наистина всяко дете ще си е на мястото.

# 140
  • София
clevermary детето ми учеше в 105 именно с италиански до сега. Нямам впечатления от гимназията, освен от едно момиче, което успя да научи езика, но детето е изключително сериозно и съвестно, което е от огромно значение. Живея до училището и това, което виждам от големите ученици никак не ми харесва, т.е. за мен средата не е оптимална. По принцип това им е най-високобаловата паралелка, но е факт, че балът за там минималния много пада и никак не е висок. Бих го препоръчала само ако детето има неистово желание да учи този език, който сам по себе си е прекрасен. Но с този бал аз лично, имайки дете там бих търсила друго училище, а италиански да си го учи навън. Нямат предмети на езика след 8 клас. Синът ми изобщо не пожела да го пише в желанията си. Точките, които изкара ще му стигнат (дори и да не го приемат там където иска) за добро училище, но дори и да не беше така не искаше да чуе аз оставане там. 
И понеже зачекнахте училищната подготовка и НВО много е важно къде учи детето, какви са му учителите и колко е хорариумът по тези предмети. Моят не е математик, трудно му е особено по геометрия. Имаше 4 ч. математика седмично, които за нищо не стигаха. Учителят си преподаваше урока и това е – няма време за затвърждаване. Не изкара някакъв огромен бал 73,5, но ако го бях оставила само на подготовката в училище нямаше да има и 40 т. Това, което постигна е благодарение на школата и смея да твърдя на мен. Аз съм хуманитарист, но в седми клас реших много задачи и ПИ, за да разбера нещата и много често вечер като се приберях от работа сядахме и решавахме заедно. Не успявах да му привлека вниманието за повече от половин – един час, но определено смятам, че му беше от полза. По БЕЛ в училище в периода 5-7 клас нямам спомен да е правил преразказ или ако е правил е не повече от 2-3. В седми клас в училище не направи НИТО един. При това положение без допълнителна подготовка поне за моето дете нещата нямаше да се получат.

# 141
  • у дома...
Давам пример - Софийска област по БЕЛ между 100 и 90 т. са 67 деца. Момчета и момичета общо, 898 деца са се явили. От тези 67 деца, 4 са от нашето училище. Не са вземали допълнително платени уроци, разчитаха само на подготовката в час. Реално часовете по БЕЛ през ДО продължаваха понякога и по 2 астрономически часа. Просто учителката ни прие, че е въпрос на чест да ги подготви по възможно най-добрия начин.

Къде гледаш таблицата за РУО София - област? Тази която изтеглих  се разминава с бройките споменати от теб.
От сайта на РУО - София област. И да, грешката е моя - гледала съм номера на клетките, а не графата брой точки. Значи 34 деца са между 100 и 90 по БЕЛ. Като най-високата оценка по БЕЛ за областа е 98 т. От тези 34 деца, 4 от нашето училище са в този диапазон.

# 142
В настоящата ситуация няма много полезни ходове, защото за голяма част от добри училища ти трябват и двата предмета. Но пък повечето хора имат достатъчно математическо мислене, за да изкарат 4О точки на НВО, ако слушат в час и си пишат домашните. Тогава ще отидат в училище, в което няма постоянна борба за тези над 90 точки по всичко. Ако имаше някаква друга схема за подбор на децата, щеше да е малко по- лесно. Ако този интегриран изпит, дето ги мислят, включи и резултат с  някакво процентно съотношение по различен тип умения, би могло да се разпределят по-удачно децата по типове училища. Тогава наистина всяко дете ще си е на мястото.
Е да де, ама четейки темата, оставаш ли с впечатлението, че всеки иска да си намери мястото? 😉 Ако това място не са първите по бал паралелки, не е наш'то място.
И школите са пожелание, и места има за всички, ама... министърът бил казал да се ходи на частни уроци 😁

# 143
  • у дома...
Скрит текст:
clevermary детето ми учеше в 105 именно с италиански до сега. Нямам впечатления от гимназията, освен от едно момиче, което успя да научи езика, но детето е изключително сериозно и съвестно, което е от огромно значение. Живея до училището и това, което виждам от големите ученици никак не ми харесва, т.е. за мен средата не е оптимална. По принцип това им е най-високобаловата паралелка, но е факт, че балът за там минималния много пада и никак не е висок. Бих го препоръчала само ако детето има неистово желание да учи този език, който сам по себе си е прекрасен. Но с този бал аз лично, имайки дете там бих търсила друго училище, а италиански да си го учи навън. Нямат предмети на езика след 8 клас. Синът ми изобщо не пожела да го пише в желанията си. Точките, които изкара ще му стигнат (дори и да не го приемат там където иска) за добро училище, но дори и да не беше така не искаше да чуе аз оставане там. 
И понеже зачекнахте училищната подготовка и НВО много е важно къде учи детето, какви са му учителите и колко е хорариумът по тези предмети. Моят не е математик, трудно му е особено по геометрия. Имаше 4 ч. математика седмично, които за нищо не стигаха. Учителят си преподаваше урока и това е – няма време за затвърждаване. Не изкара някакъв огромен бал 73,5, но ако го бях оставила само на подготовката в училище нямаше да има и 40 т. Това, което постигна е благодарение на школата и смея да твърдя на мен. Аз съм хуманитарист, но в седми клас реших много задачи и ПИ, за да разбера нещата и много често вечер като се приберях от работа сядахме и решавахме заедно. Не успявах да му привлека вниманието за повече от половин – един час, но определено смятам, че му беше от полза. По БЕЛ в училище в периода 5-7 клас нямам спомен да е правил преразказ или ако е правил е не повече от 2-3. В седми клас в училище не направи НИТО един. При това положение без допълнителна подготовка поне за моето дете нещата нямаше да се получат.

Мони, ето ти разликата - в нашето училище имаше поне по един преразказ и две тези седмично. И преразкази още от 6 клас. Учителката оставаше с тези, които искат, по два учебни часа след края на деня веднъж седмично, за да правят тестове. После с ДО-то почти всеки ден имаха часове. Днес им беше последния час и за него имаха домашна. Има ли желание първо учителя, а после и децата, винаги има начин.

# 144
Здравейте 🌞
При нас резултатите са следните :
100т. от диплома
БЕЛ 78.500
Мат.52.750
Момче, с желание за Английска, Руска и Хуманитарна Гимназия в Пловдив с английски език.
Ще ме посъветвате ли за подредбата.
Благодаря 🙂

# 145
  • София
Физиката в НПМГ е на кантар за второ класиране ако въобще реши да го пише като първо желание.
Предстоят интересни няколко дни, докато вземе решение.

# 146
  • София
Къде може да се ориентира момче с БЕЛ 80 и Мат 96.5 ? За СМГ/ НПМГ/ ТУЕС ?

# 147
Здравейте.
За София: 31 или 32 е по-добро училище?
Бихте ли избрали нежелан 2-ри език в името на по-доброто училище /напр. избрали сте НЕ и АЕ в произволен ред. 73 СУ с НЕ+РЕ по-добре ли е спрямо 1АЕГ АЕ + НЕ/.

# 148
  • София
Просто_майка ето това е разликата. И после защо се чудиш, че жената им е искала 90 т. Simple Smile Ами бая се е постарала.

# 149
  • София
Здравейте.
За София: 31 или 32 е по-добро училище?
Бихте ли избрали нежелан 2-ри език в името на по-доброто училище /напр. избрали сте НЕ и АЕ в произволен ред. 73 СУ с НЕ+РЕ по-добре ли е спрямо 1АЕГ АЕ + НЕ/.
По 1 въпрос, бих сложила 32 преди 31. 32 има добра обща среда на преподаване и училищен живот
По втория, ако имам избор между 1 АЕГ и 73 СУ, 73-то щеше да е изборът ми.
Основание: много добра база и мотивирани учители в 73. Не отричам 1 АЕГ, в никакъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт