СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 011
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 495
И ние днес отидохме да видим БЕЛ, той леко се сдуха, защото беше сигурен, че някой се е заяждал и го поощетил, ама не са баш така нещата Simple Smile Ами, както винаги имаше една правописна грешка, изпуснати две запетаи и много думи, които не били точни, например, писал нещо от сорта "той си взе раницата", то било чанта в текста, писал мрънка, а то било мънка, за тебешира имаше бисер и т.н. Подчертали му бяха едно изречение, че бил дал оценка, а друго, че вкарал елемент на разсъждение. Много беше драскал и на графично оформление имаше 1 от 3, както винаги впрочем. Факт е, че е правил и доста по-добри преразкази, чак и той като си тръгнахме каза: "лелеее, досега пък толкова думи не на място май не е имало". Много беше симпатична показващата, беше сигурно на 25, но много мила и му обясняваше подробно, накрая му пожела успех и му каза, че се е справил страхотно, но да чете повече книги Simple Smile

А, да, и на тезата беше писал нещо от сорта "Христо Ботев говори..." беше подчертано, не бил говорел Христо Ботев, а лирическият герой. Тук той поспори с проверяващата и никой не убеди другия Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 17:11 от ТришаР

# 496
  • София
Момичета може ли да помогнем на моя много близка приятелка. Аз не смея да дам мнение, понеже това ме чака следващата година, и още не съм в час. Та дъщерята на приятелката ми и е много съвестно, но изключително притеснително дете. В училище завършва само с една 5-ца по АЕ. Но на НВО от притеснение - цяла нощ не е спала, а сутринта дори е повр..... и вдигнала температура от страх (на входа на училището й я мерили два пъти, докато се поуспокои и я пуснат), та детето е изкарало много лоши резултати БЕЛ 57, МАТ 39 точки. Има интерес към биология и сега е казала, че иска да учи древни езици и евентуално математика като последен вариант, бяха се прицелили във високобалови гимназии, но сега.........  Живеят в Слатина - София и все пак опции в Люлин или Красно село  не са за предпочитане. Може ли да й помогнем как да нареди желанията, че и двете с майка й са в пълен шок и само плачат от няколко дни, много ми е мъчно и ако можем да им помогнем. Благодаря предварително и извинете за дългия пост.

и още нещо - ако се кандидатства онлайн, само сканирано копие от медицинско ли трябва (ако има професионални паралелки) да се прикачи, другото си излиза автоматично или се прикрепят и други сканирани документи

Извинете още веднъж

Евентуално 157-мо с испански (то е и в Слатина), ако този език я влече.

Преди малко се чухме и каза, че и испански е вариант, всъщност мисля, че са в паника и където и да е , и математика ставало, само да било по-добро училището, дори и пътуването да се увеличило може. Което не мисля, че е добре (все пак са 5 години и да учиш нещо, което не ти харесва....), но ако може и такива варианти да намерим, пък да го помислят още няколко дни.

# 497
  • София
Ами, защо да не стават за девойки, реално интересите са езици, софтуерни и хардуерни технологии.

# 498
  • Варна

и още нещо - ако се кандидатства онлайн, само сканирано копие от медицинско ли трябва (ако има професионални паралелки) да се прикачи, другото си излиза автоматично или се прикрепят и други сканирани документи

Закачам се за въпроса, заради медицинското. Вчера надвечер взех от личната на детето, някаква хвърчаща бланка с много печати ,написана на ръка. Но  няма амбулаторен номер ,не е и от компютъра . Та, дали е това ,което са ми дали ?

# 499
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз се включвам с искане за таблица с ниски балове за момиче, познато дете също се е поизложило и ме помолиха да помогна.

# 500
  • софия
Свива ми се сърцето като прочета история, подобна на споделената от диви ягоди 😢
Не е човешко това. Милото дете и майка му 💕

Gina, ще бъда благодарна за файла, ако не е много нахално.

Момичета, моля за помощ за един притеснителен младеж с недостатъчно точки за езикова гимназия - има 85 по български, 60 по математика. При тях драмата е дали да класират първо желание немска паралелка или друг език. До сега е учил немски и му харесва езика. Притесняват се първата година да не бъде загубена в учене на основите на езика. Има хуманитарна насоченост детето, живеят в идеален център.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 17:45 от zvаnchе

# 501
Закачам се за въпроса, заради медицинското. Вчера надвечер взех от личната на детето, някаква хвърчаща бланка с много печати ,написана на ръка. Но  няма амбулаторен номер ,не е и от компютъра . Та, дали е това ,което са ми дали ?

Не е задължително медицинското да е "на компютър". Всичко е документ, дори и това, което е написано "на ръка". Номер се слага на амбулаторен лист, а такъв не се изисква при представяне на медицинското. За всеки случай попитай ЛЛ дали не може да постави такъв номер.
Най-вероятно си е точно "това", което вече имате.

# 502
  • София
ако може и на мен таблицата за всеки случай, да им я покажа

# 503
  • Варна

Не е задължително медицинското да е "на компютър". Всичко е документ, дори и това, което е написано "на ръка". Номер се слага на амбулаторен лист, а такъв не се изисква при представяне на медицинското. За всеки случай попитай ЛЛ дали не може да постави такъв номер.
Най-вероятно си е точно "това", което вече имате.

Питам, защото чета това , на сайта на една местна професионална гимназия :

"Изисква се медицинско удостоверение с регистрационен номер към документите за кандидатстване. То се издава от личния лекар. При кандидатстване се прилага сканираното медицинско удостоверение, при записване в училището се представя оригиналът."
И се чудя, ако медицинското само се сканира, къде се пише този регистрационен номер във формата за кандидатстване, и който номер липсва на нашето медицинско.

# 504
Момичета, чака ли се много в училищата по БЕЛ и МАТ в София, за да си видим работата? Един час преди края на работното време ще стигне ли?
За БЕЛ чаках около 5 мин, самото разглеждане отне 10-15 мин, тъй като се минава детайлно по работата на детето и допуснатите грешки.

Момичета, Какви документи са необходими за проверка на работата на децата?
Вчера и днес ходихме. На детето вх.№ за да се влезе в системата. Днес в "Джон Атанасов" на входа в тетрадка  се пишат трите имена на родителя и час на влизане, после пак там час на излизане. Бяхме в 15 часа, не сме чакали. Сложихме маски.

# 505
  • София
Простете за тъпото включване, но не успявам да кача таблицата.... Мога да я пратя по мейл, вайбър и т.н....
Или пък да ми кажете как мога да атачна файл тук, аз нещо не успявам...

# 506
Ще ви попълват ли бележниците, там където сте ги имали? Аз много си искам бележника на детето, но класната нещо ги отсвири. Та съм решила да попълня оценките и тя да ѝ го занесе да удари печат и подпис. Дали я мързи?

# 507
Ти ги напиши, пък ние ще ударим" бг мама "печат и ще се подпишем.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 22:09 от Biserka_a

# 508
  • Варна
Простете за тъпото включване, но не успявам да кача таблицата.... Мога да я пратя по мейл, вайбър и т.н....
Или пък да ми кажете как мога да атачна файл тук, аз нещо не успявам...

Ако си през телефона, можеш да снимаш таблицата и да прикачиш снимката , форума има опция за снимки. Незнам как и колко ще се вижда обаче...

# 509
  • София
На нашето медицинско има изх. номер.
Бележници няма да попълват.

Общи условия

Активация на акаунт