СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 021
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 480
  • Отвъд алеята зад шкафа
Диви Ягоди, древни езици се учат само в НГДЕК, доколкото знам, а само латински -  в Златарски. За НГДЕК е изпуснала срока. За биология - виж в ДПП паралелки с биология. В 119 има такъв профил, обаче не знам колко е балът за там.

# 481
  • София
119 е с паралелка Биология, в която има шанс да влезе детето.
276 минимален бал за м.г.
Има и нови паралелки в някои училища от тази година - хващат ДПП и пишат всичко с биология, което ги устройва.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 16:21 от Red

# 482
  • Sofia
Преди малко гледах училищата за съученичка на дъщеря ми. Нека погледнат 30, 19,...

Абсолютно ги разбирам - очаквах подобна картинка и при нас!
Дайте им базата с ДПП и да гледат баловете. Не са единствени в аналогична изненадваща ситуация.

# 483
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сестра ми завърши такава паралелка с химия и биология в 119, изкара доста висок резултат на матурата по биология, стигна й да влезе с първи бал в СУ, и то без много да си мръдне пръста за подготовка (по-мързелив човек от нея не познавам, винаги е по най-малкото съпротивление). Много нейни съученици влязоха медицина.

# 484
Момичета, чака ли се много в училищата по БЕЛ и МАТ в София, за да си видим работата? Един час преди края на работното време ще стигне ли?
За БЕЛ чаках около 5 мин, самото разглеждане отне 10-15 мин, тъй като се минава детайлно по работата на детето и допуснатите грешки.

Момичета, Какви документи са необходими за проверка на работата на децата?

# 485
Аз моето не съм наредила, ама за едно друго дете да питам се сетих, че него хептен няма, кой да го консултира, дори аз ще му подавам.
Има ли някъде без изпит по рисуване, това са му интересите на детето. За момента е открило ПГД Елисавета Вазова само

# 486

Има интерес към биология и сега е казала, че иска да учи древни езици и евентуално математика като последен вариант, бяха се прицелили във високобалови гимназии, но сега.........  Живеят в Слатина
119-то СУ - паралелка с биология
138-мо - Паралелка с китайски език

И двете училища са ви близо. 119-то е със отлична база и много добре оборудвани кабинети.
Нямам представа как се движат баловете в училищата.
На нас 119-то СУ догодина ще ни е първо желание от държавните училища. Не се шегувам.

# 487
  • у дома
Момичета, чака ли се много в училищата по БЕЛ и МАТ в София, за да си видим работата? Един час преди края на работното време ще стигне ли?
За БЕЛ чаках около 5 мин, самото разглеждане отне 10-15 мин, тъй като се минава детайлно по работата на детето и допуснатите грешки.

Момичета, Какви документи са необходими за проверка на работата на децата?

Искаха само  номера на служебната бележка-при нас ,в провинцията пускат само с маски. Ама не е зле да имате и дъкумент за самоличност.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 16:45 от svetlaem

# 488
Да, аз също не знам Туес само момчета ли са и как седят нещата с профилите там. Няма обявени, или?

Миналата година в 3-те паралелки 8ми клас - СП  имаше по 2-3 момичета в клас. В четвъртата паралелка КМ цели шест момичета.На откриването на учебната година ги видях повечето девойки ...много хубаво впечатление ми направиха бъдещите IT специалистки.Expressionless  И доста добре се чувстват момичетата сред толкоз момчета / инфо от класа на набора/.Вече приключи за нас учебната година и мнението ми е,че детето трябва да го иска,да има  желание , дори и когато започва от нулата. И се радвам,че се доверих на набора за избора му.
А,това което знам е ,че до 10 клас и 4 те паралелки учат едни и същи неща, а от 11 клас вече става строгото профилиране на СП и КМ. Това е като инфо от първата година на набора .
И дано да стигне бюджета за ремонта ,да стане  едно по-свежо училище.

# 489
  • София
Ние ходихме да проверим работата на младежа по математика. Не се чака изобщо. Има три стаи с по няколко човека и всички бяха свободни.
Искат само служебна бележка.
Малко гадаят за какво е взета точка. При нас първо тръгна да ни обяснява, че нещо не е обосновано, а то се виждаше, че е.
После явно видя по-надолу, че не е сметнал периметъра на геометричната задача. Написал е от какво е сбор и стойностите ги има по условие, но просто, не е написал числовата стойност.
За това са му взели въпросната точка.
То остава в един ъгъл, който е сив и не става ясно дали е отрязано при сканирането или наистина е забравил да го досмята.
Но и той нямаше ясен спомен.
Каза, че си е писал върху условията и там със сигурност го е сметнал.
Ако беше на черновата, вероятно нямаше да му вземат въпросната точка.
Сега поне е наясно и не му е дерт вече. Успокои се, че не е попаднал на лоши проверяващи, които да са го ощетили Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 490
  • София
Нали помните, че споделих за приятелско момче, което има 40т БЕЛ и 21т МАТ на НВО. Днес направих един ексел, в който подредих училища, в които би могъл да бъде приет. Защото желанията, които ми изреди той са.....абсурдни /НТБГ, НФСГ, неговото 22ро.../. Разбира се, няма как да не се съобразя и съм му ги записала.
Мисълта ми е, ако някой (с много нисък бал) има нужда от мнение по въпросът, с радост ще му предоставя и на него въпросният файл.

# 491
  • София
Момичета може ли да помогнем на моя много близка приятелка. Аз не смея да дам мнение, понеже това ме чака следващата година, и още не съм в час. Та дъщерята на приятелката ми и е много съвестно, но изключително притеснително дете. В училище завършва само с една 5-ца по АЕ. Но на НВО от притеснение - цяла нощ не е спала, а сутринта дори е повр..... и вдигнала температура от страх (на входа на училището й я мерили два пъти, докато се поуспокои и я пуснат), та детето е изкарало много лоши резултати БЕЛ 57, МАТ 39 точки. Има интерес към биология и сега е казала, че иска да учи древни езици и евентуално математика като последен вариант, бяха се прицелили във високобалови гимназии, но сега.........  Живеят в Слатина - София и все пак опции в Люлин или Красно село  не са за предпочитане. Може ли да й помогнем как да нареди желанията, че и двете с майка й са в пълен шок и само плачат от няколко дни, много ми е мъчно и ако можем да им помогнем. Благодаря предварително и извинете за дългия пост.

и още нещо - ако се кандидатства онлайн, само сканирано копие от медицинско ли трябва (ако има професионални паралелки) да се прикачи, другото си излиза автоматично или се прикрепят и други сканирани документи

Извинете още веднъж

Евентуално 157-мо с испански (то е и в Слатина), ако този език я влече.

# 492
Да, аз също не знам Туес само момчета ли са и как седят нещата с профилите там. Няма обявени, или?

Миналата година в 3-те паралелки 8ми клас - СП  имаше по 2-3 момичета в клас. В четвъртата паралелка КМ цели шест момичета.На откриването на учебната година ги видях повечето девойки ...много хубаво впечатление ми направиха бъдещите IT специалистки.Expressionless  И доста добре се чувстват момичетата сред толкоз момчета / инфо от класа на набора/.Вече приключи за нас учебната година и мнението ми е,че детето трябва да го иска,да има  желание , дори и когато започва от нулата. И се радвам,че се доверих на набора за избора му.
А,това което знам е ,че до 10 клас и 4 те паралелки учат едни и същи неща, а от 11 клас вече става строгото профилиране на СП и КМ. Това е като инфо от първата година на набора .
И дано да стигне бюджета за ремонта ,да стане  едно по-свежо училище.
Много благодаря за споделената информация!
Първото желание на моя син е СП в ТУЕС. Ще съм Ви благодарна за допълнителна информация за учителите, самия учебен процес при условия на ДО. Може и на ЛС.

# 493
Ааа без ЛС, давай тука Simple Smile

За Слатина 157 според мен също е чудесен вариант, вярно стартира слабичко, но мисля набира скорост

# 494
Мисълта ми е, ако някой (с много нисък бал) има нужда от мнение по въпросът, с радост ще му предоставя и на него въпросният файл.

Става ли за девойки? Ако е подходящ, ще те помоля!

Общи условия

Активация на акаунт