СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 085
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 540
Отидох да видя работата по БЕЛ странно че учителят ми каза, че няма как да се разберат точките по отделните компоненти 🙄. Тезата е 6т, така че евала на мен и книжката със 150-те примерни тези. Днес като я отворих пак видях, че съм я препитвала по тази теза която се падна и съм си отбелязала с молив удивителна и антитеза 😁.
Преразказът обаче е дръпнал 6 точки, заради господин, запетайки, глаголно време на едно място и последната част я е сбила в 1 изречение. Както и да е.
Давам си 10т по БЕЛ помощ от мен, жалко че не можах да й поногна с математиката, но като й е досадно как да се занимаваш с тийн белещ очи и пъшкащ тежко ...

# 541
  • София
Само да вметна, че едва ли остана училище в София, което да не е квалифицирано от някого като "наркоманско". 😁

# 542

Моя колежка, която живее в района, каза че е познато като "наркоманското". Не знам дали е истина.
                   Вече се питам - Остана ли не наркоманско училище??? Smirk

# 543
Една моя приятелка живееща до 2ра английска също я нарича наркоманското Grinning

# 544
  • у дома...
Преди няколко теми една майка се притесняваше да не слушат чалга и да не пушат. Та по-важното е да не пушат!

# 545
Момичета как бихте подредили следните училища: 119, 134, 127, 81, 1, 2, 157 и 30? Според общото представяне и мнения .
Дали си намерила някакви отзиви някъде за 127-мо? Аз съм си го набелязала за Ваня, питах и в темата на училището във форума, но нямам отговор. Харесва ми местоположението, целта ми е езиковата паралелка с АЕ и НЕ, макар че е на кантар дали балът и ще стигне за там. Има и нова паралелка с профил природни науки, която на мен също ми допада, но на детето не особено, а и не мога да преценя какъв ще е бала за нея.

Aila, а възможен ли е варианта да запишеш близначката със сестра и в един клас и още в началото на учебната година да я преместиш в паралелка с подобен профил в друго училище, за която сега не и стига бала? Не съм запозната, вероятно не е разрешено, но ми хрумна някой по-запознат да го изкоментира.

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 20:38 от Анонимен

# 546
  • София
А 2018, в раздел Училища имаше тема за 18то. Основният проблем на автора беше, че имало много лесбийки. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 30 юни 2020, 21:26 от Слънчевата

# 547
Прощавайте, но сред многото въпроси и отговори вече съвсем се обърках относно медицинското! В крайна сметка необходимо ли е да се прикачва към онлайн заявлението, ако желанията са само за езикови гимназии?

# 548
  • София
За кандидатстване в профисионални гимназии, каквито са нтбг и нфсг се изисква медицинско удостоверение с регистрационен номер към документите за кандидатстване. То се издава от личния лекар. При кандидатстване се прилага сканираното медицинско удостоверение, при записване в училището се представя оригиналът. Езиковите гимназии са езикови, не професионални.

# 549
Прощавайте, но сред многото въпроси и отговори вече съвсем се обърках относно медицинското! В крайна сметка необходимо ли е да се прикачва към онлайн заявлението, ако желанията са само за езикови гимназии?
Ако паралелката е профилирана медицинско не трябва.

# 550
linskia, може ли да споделиш кое е помагалото със 150-те тези?

# 551
  • София
А 2018 в раздел Училища, имаше тема за 18то. Основният проблем на автора беше, че имало много лесбийки. Rolling Eyes
Тъкмо се опитвах да си спомня кое беше лесбийското. Joy

# 552
  • Някъде там...
Нали помните, че споделих за приятелско момче, което има 40т БЕЛ и 21т МАТ на НВО. Днес направих един ексел, в който подредих училища, в които би могъл да бъде приет. Защото желанията, които ми изреди той са.....абсурдни /НТБГ, НФСГ, неговото 22ро.../. Разбира се, няма как да не се съобразя и съм му ги записала.
Мисълта ми е, ако някой (с много нисък бал) има нужда от мнение по въпросът, с радост ще му предоставя и на него въпросният файл.

Може ли файла? Благодаря!

# 553
linskia, може ли да споделиш кое е помагалото със 150-те тези?
Такова е заглавието "150 /примерни/ тези за НВО". Купих книжката /формат А5/ от книжарничка на "Раковски", преди завоя в направление Първа градска б-ца. Там се продава преимуществено учебна литература и само ако запитате,  ще я предоставят. Навярно я има и онлайн.  Тя ни разреши дилема: Йонова изискваше увод и заключение, а учителката в училище забраняваше да се пише увод и заключение и твърдеше, че за това се вземат точки /отклоняване от цитата/. Купих книжката, за да видя структурата, но освен това тя послужи и като съдържание.

# 554
Скрит текст:
За мен тази книжка освен да се зазубри, друг начин дете на 14 години  да напише такава теза няма! Не ми хареса, но и не съм специалист Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт