СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 689
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 605
  • Отвъд алеята зад шкафа
Бубче, дано всичко лошо и тежко да е зад гърба ви! Успех на Ина в класирането за хореографското училище!

# 1 606
А какви са плюсовете на немския пред испанския?

Аз знам и двата езика - с испански съм работила 3 месеца, с немски от 2002 г. досега.
Немски се говори в повече държави в Европа, с които БГ има търговски отношения. По-горе TAZ писа в тази връзка, към което допълвам, че и с фирма контрагент от Франция деловата кореспонденция течеше на немски, а по един проект с унгарска фирма изпълнител абсолютно цялата официална документация беше на немски, т.е. немският не беше просто работният език за комуникация, а договори и всички проектни документи си бяха на немски, без да е нужно после да бъдат превеждани на унгарски, за да са валидни.

Испанският език е изключително лесен и може да се усвои с лекота на курс или дори самостоятелно, няма нужда да се инвестират 5 години в ученето му. Фразата е близка до българската.
Немският език е доста специфичен и изучаването му в училище може да даде необходимата по-солидна основа.
Скрит текст:
Когато в университета имахме за домашно превод от немски на български - вадехме непознатите думи и превеждахме писмено. При превод от испански само записвахме новите думи в междуредията и в час превеждахме на момента.

Много младежи са се насочили да следват в Германия и Австрия...

Всичко това няма никакво значение, ако детето не желае да учи немски или не смята да се реализира с него.

# 1 607
Ако хипотетично не се класира на първо класиране никъде в посочените в заявлението, участва ли във 2-рото класиране и ако да, къде подава ли се заявление?

# 1 608
  • софия
Ако хипотетично не се класира на първо класиране никъде в посочените в заявлението, участва ли във 2-рото класиране и ако да, къде подава ли се заявление?
В първия пост има картинка със стрелки и цветове.

Бубче, пожелавам ви да се отърсите от всички лоши обстоятелства, които са ви се струпали. Успех на детето!
Грийн, завиждам в зелено. Да ви е хубаво!

# 1 609
Бубче, прегръдки! Нека лошото да остане зад гърба ви, а от тук нататък да имате само хубаве моменти!
След най- тъмната нощ, идва най- светлото утро!
Успех и късмет на Ина и да имате най- страхотната почивка!❤🍀

# 1 610
Аз съм учила английски, немски и руски Simple Smile испански - любителски...
Немският не е моя, определено. Ако ми се налага го ползвам, ако мога го избягвам. Работя в австрийска фирма с работен език английски...
Синът ми си избра руски 2ри език, подкрепям за което (другите два бяха немски и френски).

# 1 611
При нас изборът на немски не е от родителски искания и подбуди, а от чисто негови си тънки сметки , за които са помогнали по-големи деца..
Окончателно обяви, че поставя Първа пред МГ. Основен мотив, че сме на 10 мин пеша, а на още 10 мин пеша са му тренировките .. Гордо заяви, че ни е спестил пари, защото няма да му купуваме ел. тротинетка Simple Smile
Във Варна градския транспорт е кошмарен, освен няколко редовни автобуса от Владиславово и Виница, всички други са бедствие и той винаги е избягвал старателно ГТ

Бубче, нека всичко лошо е зад гърба ви и да успеете да се отърсите от напрежението..
Аз изтръпнах между двата изпита, вечерта на 9,06 възрастният съсед получил инсулт, двамата с мъжа ми решихме да не му казваме и цял ден на 10.06 се молих да не се засече с бабата във входа и тя да му се оплаче.
Казахме му след изпита по математика, добре че не се случи най-лошото и да се наложи да му кажем по-рано

# 1 612
Бубче, дано вече само хубави неща ви чакат.

Духи, вие в Плевен ли бяхте (или се бъркам). Да не се окажем на една род.среща 🤔

# 1 613
Момичета , как мога да намеря кодовете на паралелките в ЕГ Варна ,които ни интересуват ,за да кандидатстваме онлайн ?

Благодаря!
Редактирам намерих как се избират..
Ще ви чета да видя има ли особености при подреждането на желанията..

# 1 614
  • софия
Кодове не трябват. Избира се РУО и после могат да се избират училища. Когато се избере училище, излизат паралелките.

# 1 615
Някой дали има проблем с кодовете на паралелките? При нас излиза, че няма паралелка с такъв код и то при двете ни желания Sad

Ако цъкнеш бутон "избор" няма нужда да въвеждаш код. Просто скролваш и си намираш училището. Подредени са по район в София.

# 1 616
  • София
[Ох, подадохме! Голяма мъка беше! Това да не изпуснем за второ ,онова да не изпуснем...

# 1 617
  • София
Шсъгръмнъ!
Нещо да ми кажете за 18-то с АЕ и ФЕ? И за Първа АЕГ с тези езици?
Правим анализ на желания, удивителни и звездички с тежест, предпочитания по важност - АЕ, ФЕ, НЕ, ИЕ, физика и математика...Утре вече трябва да подаваме.
Но...не иска първи език немски. Цитат: "Преди 20 минути предпочитах испански, сега - немски."

# 1 618
Духи, вие в Плевен ли бяхте (или се бъркам). Да не се окажем на една род.среща 🤔
Пловдив..

# 1 619
Близо съм ... все с "п" 😂

Общи условия

Активация на акаунт