СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 656
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 635
Слънчевата, не, просто съм любопитна. Обичам всякакви статистики, мания някаква. Ясно ми е, че не ми е добро предложението, защото хора могат да се влияят и да пренареждат, виждайки числата. Но ми е любопитно да видя примерно топ 10 на паралелките в София по първо желание (кои са истински най-желаните, а не кои са най-често вписаните в заявлението).

# 1 636
Преди малко говорих с една съученичка на сина ми, която има съвсем приличен бал, който би  й стигнал за училища като 32- ро, но детето е твърдо убедено, че иска да си остане в кварталното училище. И доводите й ми харесаха- иска сутрин да се наспива, да е в спокойно училище и позната среда. Ходи си на школа по английски, от следващата година ще ходи и на немски. Според нея нищо повече не й трябва на този етап. И всичко ми прозвуча много логично.
Furia,има ли още изпити по рисуване? На 7 не беше ли в полиграфията? Стискам палци!

# 1 637
  • София
Furia, хубаво е, че вече сте всъщи. Как е девойката? Сложи повече желания за всеки случай. Няма да остане без училище, де.

Кога е изпитът по рисуване?
Доста по-добре, много бързо се изморява, отслабнала е много, ребрата и се броят.
Изпита е на 07.07

П.П. Какво се крие зад буквите ПП?

# 1 638
  • София
Дъщеря ми никога не е искала да сменя училището. Още от 6ти клас ме убеждава, а и аз от тогава говоря, че трябва да се понапъне малко, за да й се получи.
422 ми се струва бал, с който на първо класиране се влиза без проблем в споменатите училища.

# 1 639
  • София
Мария, значи правилно съм те разбрала. И аз точни числа не мога да кажа, нищо че рабОтим в тотото... Joy
Но като цяло, смятам че ще има отлив от едни желани паралелки, към други. Според мен има една смяна на настроения и желания, която не отчетохме, но то и няма как...
И понеже не съм чела ДПП за тази година, има ли все още ЕГ, които предлагат още на входа 4 профила?

# 1 640
  • Отвъд алеята зад шкафа
Слънчева, 2 АЕГ е обявила всички профили.

П.П от Слънчева, в бързината на телефона те написах "Трънчева" 😂

Furia, ПП е План-Прием

# 1 641
  • София

Има хора, за които съм си баш Трънчева! Joy
Благодаря за отговора!

# 1 642
Ние също писахме нашето училище 32-ро на едно от предните желания. Училището е добро, с английски е и е на 5 минути път пеша от вкъщи - нещо, което установихме, че е безценно през тези 7 години. Сестра й също учи там, а надявам се след 4 години и другата й сестра също да е там.

# 1 643
Слънчева, 2 АЕГ е обявила всички профили.

Furia, ПП е План-Прием
ПП по-скоро е профилиращ предмет, ДПП е държавен план-прием 🙂

# 1 644
Слънчевата, не, просто съм любопитна. Обичам всякакви статистики, мания някаква. Ясно ми е, че не ми е добро предложението, защото хора могат да се влияят и да пренареждат, виждайки числата. Но ми е любопитно да видя примерно топ 10 на паралелките в София по първо желание (кои са истински най-желаните, а не кои са най-често вписаните в заявлението).
Във филма Джон Наш гледаше през прозореца ято птици и измисли как с диференциални уравнения се описва поведението на стадо Simple Smile Повече статистики в случая, допринасят за това. Затова и при избори се избягва публикуване на резултати по време на гласуването.
Кое е първо - яйцето или кокошката (десетина гимназии са с много висок бал защото родителите, а и децата, гледат бала и избират на първо място най-високия и съответно те стават с още по-висок, което е стимул те да са добри и развиват, или просто са си добри и затова са предпочитани)?

# 1 645
Все си мислех, че се казва десетична дроб, но явно има нов правопис?!?

# 1 646
  • София
Миналата година синът на една колега се записа да учи в учелище с нисък бал (заради собствените си резултати). Срещнах я скоро и я попитах как е училището и тя сподели много позитивни неща: амбициозни преподаватели, млад директор, добре организирано ДО и пр.

Например, имам някакъв смътен спомен, че по мое време Испанската въобще не беше толкова елитна, борбата бе за Английската (нищо не помня за II ЕАГ) и Френската.

# 1 647
  • София
Снощи редихме ние и подадохме заявление. Около 30 желания сложихме, както недостижими, така и доста нискобалови. Днес за разсейване го водих на наградите на Бг радио, добре се позабавлявахме. Сега обаче сън не ме лови, а трябва да поспя, че утре трябва да събудя набора за най- важния изпит. На мен ми е притеснено, той го дава лежерно. Веднага след изпита му заминавам в командировка на морето и там ще чакам резултатите. Приготвила съм си отсега чаша с вода да му полея. Луда работа.

Бубче, съжалявам за неприятните преживявания. Hug  Браво на твоята девойка за представянето на всички изпити! Ако и моят утре се представи добре, във вторник ще тръпнем заедно за класирането. Wink

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 03:38 от milasara

# 1 648
Вече трети ден няма промяна в нашата подредба (първите дни се мятаха паралелки нагоре надолу през няколко часа) и май е време вече да се подава. Извинявам се, ако вече е коментирано - понеже се колебая дали да отида в училището или да подадем онлайн, имам един въпрос: може ли след избора си по всяко време да влезе човек в профила си и да си провери избора на подадените желания, независимо къде е подал ( самостоятелно или в гнездо)? Не сме скарани с технологиите в къщи, но имам леко безпокойство по отношение на стабилност, обратна връзка и интерфейс, поне да нямам терзания по отношение на тази част, че вече се умоих тотално.

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 06:00 от Cygnus

# 1 649
Много е лесно онлайн, има падащо меню, от което можеш да избираш училище и паралелки, не е нужно по код да ги търсиш. Само е добре предварително да имате всичко записано на лист. Аз се сетих по някое време вчера, че сме забравили 157- мо училище, което ни е далеч по- удобно от 7- о, което е в желанията по- назад.

Общи условия

Активация на акаунт