СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 644
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 710
  • София
Ами то конкретното е по-скоро в сферата на невероятното и изненадващото. Става дума за приятели наша възраст. Единия направи страхотна кариера в банка, защото клиент руснак след приятелски разговор в Австрия на руски заявил, че той от утре е личния му банкер. Другия случай е в Ню йорк, където приятелка се превърна в йога - гуру на някакви руснаци, защото знае руски. И те не бяха очаквали, че ще се реализират с руски.

# 1 711
Аз пробих с руския и 133 СУ ни е първото желание, което не е в сферата на фантастиката. Според мен там и като втори може да се научи при желание на детето.

# 1 712
A у нас въобще не е нужно ние да показваме отношение към руснаците , по морето може да се сблъскаш с всякакви нации, ама как попадаме все на нахални и невъзпитани руснаци. Имаше период кварталът се беше напълнил с руснаци и украинци. Като те отместят от опашката в крарталния магазин с лакти и ти обяснят на развален български, че си им длъжен, защото са те освободили от турците и някак си ти идва отвътре да ги намразиш и тях, и езика им.
Има приятелчета украинче и арменче, много добри деца, говорят руски , но когато с тях има българче винаги говорят български.

# 1 713
  • София
Момичета, да попитам - училищата гнезда работят ли днес? Аз записах синковеца, обаче рязко реши да добави още 3 желания към списъка и му обещах да отида, за да ги добавят

# 1 714
  • София
О, и у нас подредбата не е съобразена с миналогодишните балове и имаме на моменти парадоксална поредност, например 31-во след 127-мо.
И то, 31-во се появи в списъка след много настояване от страна на татко ѝ, на което седмокласничката отговори, цитирам: "Ако те слушам теб, и Английската ще ми пробуташ". Flushed Joy
Не че ще ѝ стигне бал за там, но ако можехме да избираме ние с татко ѝ, сигурно точно там щяхме да я запишем. Тя обаче, не иска там и не се влияе много от баловете, а малко хаотично избира напосоки според желанията на приятелите ѝ. Та, както искаше да ѝ "лесно", се появиха паралелки с по два чужди езика. Последно помоли да оставим за утре окончателната подредба. Още с някого щяла да говори. Rolling Eyes

За протокола, по повод реализацията, описаните случаи са си чист късмет, аз мислех за нещо по-глобално, като стабилни икономически отношения, тесни връзки и т.н.  Като цяло, у дома нагласите са развиване на собствен бизнес, самозаетост, а не реализиране под формата на кариера в нечии фирми/администрация.
Разбира се, човек никога не знае.

И категорично, всеки език е богатство. Създава връзки в невронните мрежи на мозъка или с други думи, прави те по-умен. Nerd

# 1 715
Айде да помислим малко преди да пишем. Изобщо не става въпрос за двумерна екселска таблица. ИТ-тата на МОН въвеждат данни в готова форма и генерират справки, предварително заложени в приложението. Съмнявам се, че изобщо виждат имената на таблиците и колоните на БД. В коя среда точно ще пуснат този  един sql ред според теб?!
Единственото, което си мисля, че може да се е случило, след миналогодишното запитване на звездица, да са заявили  такъв репорт да им се добави в системата.
Слънчевата, вероятно за всяко училище справката, която е направена в приложението съдържа и тази колона.
А за колко мерна таблица иде реч?  Таблицата в ексела ще е двумерна, а ще е извлечена с агрегации в SQL.. има и купища свободни reporing tools включително за създаване на OLAP кубове от релационни бази от данни.
Конкретно справката, посочена от мария77, според мен се извлича от таблицата със записи - Желания, групирани по код на паралелката, където номер на желание е 1 и област е София - град
По закон фирмата предава пълна документация с описание на базата от данни - таблици, колони, взаимовръзки., защото утре ако фирмата се чупи от пазара какво става?
Дърпаш ме за езика да попитам и защо не ползват едни хрантутници с 4-5 цифрени заплати от Информационно обслужване?
Подобни измъквания не бива да минават, защото ще станат стандарт в администрацията за отказ от достъп до информация!

# 1 716
  • София
Моя син иска втори език руски. Само го реши, не разбрах от къде дойде. Той от 5 клас учи испански в улилище и сега не го харесва. Съжалява, че не останал с руския.
Колко майки сме с деца от 32-ро? Мария, коя паралелка бяхте?

# 1 717
Момичета имам сл.въпрос , когато кандидатсваш в различни градове в две класираня ли участваш, защото на заявката по - желаните училища( различна област от нашата) излизат на втора заявка.Незнам дали го обясних правилно дано някой ме разбере.
Да, класиранията са две, поотделно за всяка област.

# 1 718
Дидева, много благодаря !

# 1 719
  • Отвъд алеята зад шкафа
Илит, и ние сме с нагласи за собствен бизнес, понеже и двамата с баща й сме се реализирали по този начин. Но..Вселената най-обича да си правиш планове.

Ние преди малко минахме бързо и успешно през Кулата, мъжът ми си направи безплатен ковид тест и скоро ще сме в Солун. Почивката започва!

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 16:36 от gadamer

# 1 720
Моя син иска втори език руски. Само го реши, не разбрах от къде дойде. Той от 5 клас учи испански в улилище и сега не го харесва. Съжалява, че не останал с руския.
Колко майки сме с деца от 32-ро? Мария, коя паралелка бяхте?
Ния беше в 32-ро до 4-ти клас. Беше В клас. Толкоз зле се чувстваше, че тогава ми се наложи да разучавам за прием след четвърти клас и открих инфо за смг, а тя се самоамбицира да решава много задачи по математика, за да се махне.

Скрит текст:
Изобщо всичките си познания за образованието дължа на неуредици и проблеми Simple Smile. Отключи се с приема в първи клас (район ни е еврейското, което поне по онова време не приемаше по район Simple Smile).

# 1 721
Като човек, цял живот занимаващ се с руски, се ядосвам, като чуя коментари като "комунистически език", " безполезен" и т.н. За съжаление, моята, след 3 години учене на руски, също не го иска. Не знае защо. В пети и шести клас си харесваше госпожата, в седми дойде една, доста русофилско пропагандаторско настроена. Но май не е това причината, а просто - НЕ искам. Що се отнася до реализация, кой може да каже накъде ще го отвее вятъра. Имам приятели в Швейцария и Франция, руският им върши работа, макар и като второстепенен език.
Имахме консултация с учителката от курса по БЕЛ - да чуе нашите желания , да посъветва. И като чу , че желанията са испански и английски, я попита къде ще учи в чужбина след 12 клас с испански.
Нека учат това , което искат, за да им е лесно и приятно. И дано попаднат на добри , съвестни и сърдечни учители. КАто се сетя как един нормален учител съм нямала по история.

# 1 722
Айде да помислим малко преди да пишем. Изобщо не става въпрос за двумерна екселска таблица. ИТ-тата на МОН въвеждат данни в готова форма и генерират справки, предварително заложени в приложението. Съмнявам се, че изобщо виждат имената на таблиците и колоните на БД. В коя среда точно ще пуснат този  един sql ред според теб?!
Единственото, което си мисля, че може да се е случило, след миналогодишното запитване на звездица, да са заявили  такъв репорт да им се добави в системата.
Слънчевата, вероятно за всяко училище справката, която е направена в приложението съдържа и тази колона.
А за колко мерна таблица иде реч?  Таблицата в ексела ще е двумерна, а ще е извлечена с агрегации в SQL.. има и купища свободни reporing tools включително за създаване на OLAP кубове от релационни бази от данни.
Конкретно справката, посочена от мария77, според мен се извлича от таблицата със записи - Желания, групирани по код на паралелката, където номер на желание е 1 и област е София - град
По закон фирмата предава пълна документация с описание на базата от данни - таблици, колони, взаимовръзки., защото утре ако фирмата се чупи от пазара какво става?
Дърпаш ме за езика да попитам и защо не ползват едни хрантутници с 4-5 цифрени заплати от Информационно обслужване?
Подобни измъквания не бива да минават, защото ще станат стандарт в администрацията за отказ от достъп до информация!
Със сигурност данните не се търкалят в ексел. И съм сигурна, че тук има достатъчно мами, които могат да напишат заявката. Но имат същите права над приложението, каквито и мон-ските IT -та.
Не знам кои "хрантутници" са им го правили, какъв договор за поддръжка имат и каква документация са предоставили.
Единственото, което става ясно от отговора, който са пратили е, че ползват готов софтуер и каквото е заложено в него, това репортват.
А ние тук до безкрай можем да си чешем езиците колко е просто да се генерира такава справка, то не пречи. 🙂

# 1 723
Някой се интересуваше: По отношение на ТУЕС - сградата на училището се ремонтира от началото на тази година и училището е преместено в ТУ. Когато решавате да го изберете или не, не се съобразявайте с битовите условия - те не трябва да са определящи! Досега бяха отвратителни и въпреки това училището беше желано. Когато отидох да запиша дъщеря ми, бях повече от потресена, но това не повлия на нейното желание. Сега условията само ще се подобряват.

# 1 724
  • у дома...
Като човек, цял живот занимаващ се с руски, се ядосвам, като чуя коментари като "комунистически език", " безполезен" и т.н. За съжаление, моята, след 3 години учене на руски, също не го иска. Не знае защо. В пети и шести клас си харесваше госпожата, в седми дойде една, доста русофилско пропагандаторско настроена. Но май не е това причината, а просто - НЕ искам. Що се отнася до реализация, кой може да каже накъде ще го отвее вятъра. Имам приятели в Швейцария и Франция, руският им върши работа, макар и като второстепенен език.
Имахме консултация с учителката от курса по БЕЛ - да чуе нашите желания , да посъветва. И като чу , че желанията са испански и английски, я попита къде ще учи в чужбина след 12 клас с испански.
Нека учат това , което искат, за да им е лесно и приятно. И дано попаднат на добри , съвестни и сърдечни учители. КАто се сетя как един нормален учител съм нямала по история.
Е как къде ще учи с испански? Ми в Испания. Годината ти е 1000 евро такса в университети в Мадрид и Барселона. Бизнес училищата там са на английски и са с доста добро реноме. Това, че не са толкова рекламирани в България не значи, че не са добри. В топ 150 на университетите в света са.

Общи условия

Активация на акаунт