Октомврийче се стяга за море и не иска нищо за Пандемия и Корона да чете - Тема 8

• 26 121
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Спа добре цяла нощ нашия, но аз бях на тръни. Беше си съблякъл чувалчето и го бях наметнала отгоре с него. Сега е започнал да си пъха главата във всичко и ме беше страх да не се увие в него, но нямаше проблем. Събуди се в 7, сега преди малко заспа без проблеми. Днес сме на педиатър.
Относно захранването- аз съм давала кисел, направен с вода и банан пасирах. Стана много вкуснл, но според мен доста нехранително. Може би ако е с мляко ще е ок, но с тази вода...
Иначе аз съм от майките, които не смеят още да дават едра храна. Давам попара и овесени ядки, които не пасирам, с тях е свикнал и ги хапва. Но дотук. Не давам парчета плод, хляб и т.н Той се давеше доскоро и аз направо получих някаква фобия. Изпитвам направо ужас.  Не знам вредя ли му, понякога се обвинявам, но ако го направя ще е срещу всякакво чувство за самосъхранение на бебока затова не смея. Може би ще ми мине след известно време, засега така ще я караме..
Здравейте, ако малката е 5 часа будна като я приспя почва да се буди често първия час докато успее да се отпусне хубаво, тъй като е преуморена. Иначе и от зъбите е възможно този плач в съня изведнъж.
Аз още се боря със захранването, толкова пък нищо да не яде не е истина вече, ама трошица не преглъща. Ще пробвам кисел да ѝ направя днес, вие давате ли на малките?
Иначе нощем нали я спирам от яденето и сукането на празен ход и понякога е зорно да я успокоя само с гушкане, но ми писна да ме ползва за биберон 🙄

# 166
При нас е ужасно иска само прав или да ходи, в количката въобще не иска. По цял ден ми е в ръцете, дори не иска да стои седнал. Днес стана в 7:30 сутринта, заспа към 11 като бяхме навън спа един час горе долу да е по-малко. След това заспа към 13:30 и в три часа вече беше буден, и сега заспа в десет без нещо. Утре отивам да му купувам някакви обувки, че да може навън да си стъпва на земята.

Малко страничен въпрос: какво мислите за татуировките с имена на вашите деца? Бихте ли си направили? Или ако имате къде е направена? Аз бях решила да ходя да си правя, но като стана това с вируса не успях да ида и все още не съм я направила, но много искам.

# 167
При нас е ужасно иска само прав или да ходи, в количката въобще не иска. По цял ден ми е в ръцете, дори не иска да стои седнал. Днес стана в 7:30 сутринта, заспа към 11 като бяхме навън спа един час горе долу да е по-малко. След това заспа към 13:30 и в три часа вече беше буден, и сега заспа в десет без нещо. Утре отивам да му купувам някакви обувки, че да може навън да си стъпва на земята.

Малко страничен въпрос: какво мислите за татуировките с имена на вашите деца? Бихте ли си направили? Или ако имате къде е направена? Аз бях решила да ходя да си правя, но като стана това с вируса не успях да ида и все още не съм я направила, но много искам.
Аз съм фен много на татуировките и ще си направя след като спра да кърмя,но не знам дали ще е името точно че вече май малко се поизтърка тоя вид татуировки.Набелязвам си модели за сега

# 168
Момичета, искам да засегна темата с това какво разбират вашите бебоци от това, което им говорите.
Нашият е страшно заплеснат! Не знам дали е нормално! Като го сложа срещу мен, за да го уча къде са ръчичките, крачетата, нослето, коремчето и т.н. той директно отсвирва желанието да го науча нещо и започва да се катери по мен (той по принцип не се спира за 2 секунди). Това вече ме притеснява!
Страшно е разсеян. Като го попитам къде е... нещо си- седи и ми се хили и прави золуми, изобщо нищо не показва!
Вашите как са? Колко и какво разбират от речта ви?

# 169
  • Пловдив
Татуси - вече не съм фен. Но ако е нещо за детето, може вместо името, да е изписана рожд му дата или геогр ширина , където е родено, както на Анджелина Джоли примерно...
Разбира детето, името си знае, но е на моменти. Като си е кеф да се гърчи и катери, това прави. Иначе боц, хей ръчички..знае там нещо. Не се занимавам нон стоп обаче. Още 1-2 месеца и ще могат повече.

# 170
И нашият си знае името, мама, тате, кака, лапмата къде е (това му е любимият въпрос- искрено го въодушевяват лапмите), но нищо не знае от частите на тялото.

# 171
Ами то е много рано да знаят толкова сложни неща, към година вече ще знаят, обаче има три месеца дотогава, за тях това е много време за развитие и ще научат много неща.

# 172
Показва колко е голям, казва браво, дава целувка, казва здравей и чао(когато си иска) 😄 Знае къде е пералнята и телевизора ии това е мисля🤔😄 Опитва се да пълзи по някакъв негов начин, мнооого смешен едва - едва се придвижва, но ако падне на страни започва рев( без да се е ударил ) голям е преструван. Та не смея много да го оставям сам на земята.

# 173
Леле, вие сте готови за първи клас... аз като се замисля... нашичкият много много не показва. Днес го научих на "дай пет". Знае "дай боц", "къде е тати, мама, баба", маха за чао и може да пляска (доста нескопосано, ама прави движението).. не му е приоритет обучението в момента. Иска само да се изправя по мебелите и да ходи по тях. Иска да лази, да млати прахосмукачката, да тормози кучето, да рови по кухненските рафтове, да ближе столовете в трапезарията, да се опитва да излезе на терасата, да събори столчето за хранене върху себе си и тн...

# 174
Много са готини тия бебоци! Вие така като ги описвате, си дадох сметка, че и нашият ги знае повечето от тия работи, ама аз нали съм се съсредоточила в друго и се чудя що не става нищо с тия части на тялото! Ха-ха!
Иначе за целувките- доста отдавна вече, със сигурност има 2 месеца, а може и повече, си го научих да ме целува по бузката и той го прави със страшен кеф- понякога по собствена инициатива, а понякога аз му казвам: ей, а ти няма ли да цункаш мама?!? И той веднага се ухилва и ме целува. Е тогава се разтапям!

# 175
И аз мисля, че в много рано да знаят частите на тялото.

За татусите, аз съм направила отпечатък от ръчичката й като беше на 3 месеца и мисля него да си татуирам, заедно с буквата й и цветя. 🥰😊

# 176
Нашият показва колко голям ще стане, маха за здрасти и чао, пляска с ръце на "браво". Казва "ехо" много сладко, даже сутрин като се изправи в кошарата и започва Ехоооо,ехооо Stuck Out Tongue Winking Eye
Това е май засега. Но определено разбира вече някои неща.
Тези дни се пуска от мебелите и пази баланс, прави една, две крачки и пада.
Това е от нас. За щастие малкият днес заспа бързо, плака 3-4 мин, изпълзя от чувалчето и заспа. Сега се чудя с какво да го завивам, но утре ще дойде чувалче с крачета, поне да не го мисля нощем, че е отвит.

# 177
Малкият се научи да се изправя и сега това му е фикс идея. Само се катери по мен и дивее и в кошарта освен прав по друг начин не иска да седи 😁 Още не маха, пляскаше един два пъти и дава боц, ама това само когато той си реши. Иначе знае и той къде е лапмата, цвятата, маса, стол и разни други думи. Части от тялото не знае. Не съм сигурна дали знае къде е мама, тате и т.н.

# 178
Аз вече от 2 месеца не я завивам. Обличам я с 1 тънка пижамка и това е. Като беше по-студено й слагах боди + пижама. Даже спи без чорапи, ако я завия с някоя пеленка, веднага се буди и се отвива 😁

# 179
Като чета ние май сме много назад. Само боц дава Simple Smile кажете как ги научихте на останалите неща? Колко често им показвате и как? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт