Октомврийче се стяга за море и не иска нищо за Пандемия и Корона да чете - Тема 8

• 26 132
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Аз също съм чувала от педиатъра, че е възможно от зъбките някаква лека температура иначе аз изкарах вирус повръщане с разстройство, но нямах температура.

# 196
Мами, здравейте!
При нас положението е страшно вечер. Много плаче преди заспиване, направо на мен ми иде да зарева. И това стана отведнъж в понеделник вечерта. През деня също плаче понякога, но доста малко в сравнение с вечерта. Направо ме знам какво да правя, период ли е, зъби ли са, ще се гръмна направо, сърцето ми се къса.
През деня си е спокоен, играе си, смее се, ходим навън. Обаче дойде ли време за сън направо ....
Досега всичко беше много добре, какво стана...

Има ли и други такива бебенца?

# 197
Мами, здравейте!
При нас положението е страшно вечер. Много плаче преди заспиване, направо на мен ми иде да зарева. И това стана отведнъж в понеделник вечерта. През деня също плаче понякога, но доста малко в сравнение с вечерта. Направо ме знам какво да правя, период ли е, зъби ли са, ще се гръмна направо, сърцето ми се къса.
През деня си е спокоен, играе си, смее се, ходим навън. Обаче дойде ли време за сън направо ....
Досега всичко беше много добре, какво стана...

Има ли и други такива бебенца?
И при нас стана трудно успиването вечер а беше най-лесното.Един час ни отнема.Към 10.5м.има скок в растежа аз така си го обяснявам.Иначе е голямо мрънкало по цял ден,ръцете са все в устата явно го дразнят венците.Още няма нито едно зЪбче.Вечер мажа венците и давам малко Панадол.

# 198
Какво давате/ мажете за зъбките? И колко често? Аз ползвам само хомеопатични и въпреки това се притеснявам да не ни да давам много често, защото не винаги съм 100. Процента сигурна, че плаче от зъбите. Мисля, че вече усещам от какво е , но знае ли човек ...Simple Smile

# 199
  • Белгия
Здравейте всички.

Боже, какви вундеркинди има тук. Всички да са живи и здрави Blue Heart Purple Heart

Нашият Вики знае само "ладушки, ладушки", и то пляскането го можеше преди баба му да го научи на останалото. Друго... Гледа си книжките доста. Засега детската библиотека е в хола, той постоянно се навърта около нея. Някои бебеиздържливи книги съм сложила по-отпред и той си ги изкарва самичък, гризе ги, гледа ги, понякога даже успява да разгърне някоя друга страничка. Но после я довлачва до някой възрастен и я показва, тоест да му я почетем. Ето това е дори гледката ми в момента -

Забележете, сложила съм му меко килимче, да седи докато си гледа книжките, той упорито продължава да предпочита да седи на плочките.

За обувките искам да попитам, как знаете какъв номер да купувате? Искам да купя някакви, да има за навън. Но не знам как да се ориентирам с номера? Дали да купя такива, които пасват идеално или размер-два по-големи? Намерила съм сладурски сандали на марката Geox, и тях искам да звема, но нямам никаква представа какъв размер??

За количката - оказа се, че ММ не я е сгъвал правилно, когато я е слагал в колата. Той я е слагал изправена и така заемаше всичкото място в багажника. Наскоро трябваше да набутаме повече неща в колата и той я беше сложил легнала - и о, чудо, изведнъж някак си количката, като палачинка, почти не заема никакво място. Според мен, това е някакъв магически трик на ММ, с който той си помага да не купуваме нова количка, защото мястото в багажника ми беше най-силният аргумент за нова.

От другата седмица ММ има отпуска и така като гледам, май нищо особено няма да правим. Най-вероятно ще джъткаме с колата на малки излети тук-там, но честно казано нямам желание за хотели или подобни.

За зъбите - имаме два нови (общо 4) и ясно се вижда как още 4 си пробиват път - подут отвсякъде. Не е кой знае колко разтревожен, но всичко лапа. Температура не е имал засега.

Та това е при нас, поне каквото се сещам в момента. Пожелавам на всички хубав уикенд и приятни семейни моменти!

# 200
Здравейте всички.

.

За обувките искам да попитам, как знаете какъв номер да купувате? Искам да купя някакви, да има за навън. Но не знам как да се ориентирам с номера? Дали да купя такива, които пасват идеално или размер-два по-големи? Намерила съм сладурски сандали на марката Geox, и тях искам да звема, но нямам никаква представа какъв размер??

Аз купих миналия ден на Виктор отидохме в детския магазин и му ги пробвахме на краката взехме 19 номер на понки. Иначе ако ги поръчваш трябва добре да му премериш крачето като е стъпнал на него и се купуват с 1см по-големи от крачето. Мисля че са му удобни, на цяло крачето стъпва с тях (рядко да е на пръсти).

# 201
  • Белгия
Благодаря за съвета, Калибра!

Пак да напиша... защото....
ВИКТОР НАПРАВИ ПЪРВИТЕ СИ СТЪПКИ САМОСТОЯТЕЛНО ТОКУ-що!

Аааааа плача Flushed Dizzy Face Scream Broken Heart

Доста нестабилно, но абсолютно направи 4-5 крачки! Аз направо се рязтапям, локвичка съм.

# 202
  • Пловдив
Браво ! Да е жив и здрав! Ние сигурно имаме мноого време дотогава! Кекава е работата. На земята ме е страх да стои , защото се преобръща със замах и ще си издрънка главата. Няма чувство да се хване или.държи на ръцете. Директно с главата прави полет от седнало положение.
За морета и планини..и ние сме в чуденка. Искам заради голямото дете ама бебето и то трябва да е с нас..оф.направо....

# 203
Браво ! Да е жив и здрав! Ние сигурно имаме мноого време дотогава! Кекава е работата. На земята ме е страх да стои , защото се преобръща със замах и ще си издрънка главата. Няма чувство да се хване или.държи на ръцете. Директно с главата прави полет от седнало положение.
За морета и планини..и ние сме в чуденка. Искам заради голямото дете ама бебето и то трябва да е с нас..оф.направо....

Ние точно заради бебето отиваме 😀😀. Знам че е много полезно за малките деца и море и балкан. За съжаление ще успеем да идем само на море, а така ми се искаше да го заведем и на двете места, ама какво да се прави.

Благодаря за съвета, Калибра!

Пак да напиша... защото....
ВИКТОР НАПРАВИ ПЪРВИТЕ СИ СТЪПКИ САМОСТОЯТЕЛНО ТОКУ-що!

Аааааа плача Flushed Dizzy Face Scream Broken Heart

Доста нестабилно, но абсолютно направи 4-5 крачки! Аз направо се рязтапям, локвичка съм.

Браво на вас. На колко е? И да питам кога ще правиш прощапулника или по точно кога се прави? Като направи 4-5 крачки или повече 🙄🙄?

# 204
  • Белгия
Виктор е на 9 месеца и 15 дни.

От одеве той редува пълзене и после няколко крачки и пак пълзене и така. Предполагам, че ще изчакам докато само ходи, без да комбинира с пълзене.

Но пък днес направих набързо питка/милинки и раздадох на съседите.

# 205
Здравейте, чета , но не ми остава време да пиша. Лудница е тези дни все пътуваме на някъде.
Снощи беше ад, малката се събуди в 00:30 и до 03:30 рев и мрънкане, чеше петната по ръцете, станаха пак рани, потече кръв, промивахме я с майка ми, а тя плаче и хем ѝ се спи, хем я сърби някакъв ужас, като ѝ махна ръката да не се чеше почваше да плаче. Снощи спах само 4 часа и днес съм разбита.
Ние сме в нашите на гости, но се притеснявам нощем като плаче малката, буди ги хората. У нас нощем понякога я оставяме с мъжа ми да помрънка и заспи, ама тук не ми е много удобно, майка ми ходи на работа жената и иета из нас пък не може да си почине.
За първи крачка има време при малката, сега най-актуално е премятането в леглото и ставане от легнало положение по корем.

# 206
Браво на Виктор! Да стъпва смело😊 Знам, че прощъпулка се прави тогава, когато може да стигне от точка А до точка Б сам. При нас първото падане от спалнята е факт, докато спим и тупна по корем, голямо търкаляне, трябва вече да го учим в кошарката на сигурно, но как ще стане не знам.

# 207
При нас първото падане от спалнята е факт, докато спим и тупна по корем, голямо търкаляне, трябва вече да го учим в кошарката на сигурно, но как ще стане не знам.
Този въпрос си го задавам вече всеки ден, засега отговора е един: със много зор.
Grinning

# 208
Diva, съветвам те да отидете на преглед при дерматолог. От София ли сте? Имам координати на добър лекар, който много ни помогна. При нас беше същото. Малкият цяла нощ се чеше и реве. Аз рева с него, защото само си мисля "горкото дете" колко ли му е гадно да го сърби така. Във фейсбук има една група за Атопичен дерматит и там казват, че един спрей на биодерма помагал за облекчаване на сърбеж - SOS spray. Не съм го ползвала лично. Попитах един дерматолог и каза, че не прави чудеса, но гледам мамите в групата го хвалят. Ако е толкова зле положението, може да пробваш. Но най-вече отидете на лекар, за да не стане по-лошо.

Josefin, ние ходихме на море вече 3 пъти и на малкия щ му се отрязи супер! Прояде храна, започна да спи като разпран и денем, и нощем. Супер щастлив беше на плажа, защото можеше да щъка навсякъде. Даже там пробиха двата горни зъба и беше ок. Разбира се всяко детенце си е различно, но при нав доста спокойно минават почивките. Даже е крив като се върнем.

За зъби (понеже имаше такъв въпрос по-нагоре) давам прахчета Teetha, но те не помагат в най-лошите моменти и за тогава съм си взела Калгел. Ползвам го през нощта - най- вече към 4-5 сутринта. Тогава най-много го дразни и плаче с цяло гърло. Намажа ли малко, веднага се успокоява и заспива.

# 209
Привет и от мен! И ние сме на почивка в един хотел със спа, малката полудява само като виеи басейна. 😄😄 Закусва, обядва и вечеря с нас, като има от нашата храна, нейната не я и поглежда.

Другата неделя заминаваме за 1 седмица на море със сестра ми и ще си почина малко 😊 тя ми помага страшно много.

Сега й избиват горните втори зъбчета и двете и е доста кисела, но вече се вижда как прорязвят, така че скоро чакам да почнат да боцкат. И аз давам Калгел, много помага.

Общи условия

Активация на акаунт