За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 383
  • 906
  •   1
Отговори
# 210
Всичко е до гени. Моето бебе е на 8 месеца и половина, на АМ. По-слаб е от всички кърмени бебета около нас, с около 1-2 кг 😁 А яде доста. Просто ние с баща му сме високи и слаби, явно и той ще е така.

# 211
Ако нашият бебе се е метнал на метнал на мен и той ще хапва доста, а ще качва малко.
Ама ако се е метнал на баща си, рано или късно ще е един малък мечо. Grinning

Момичета, как смятате в коя седмица е бебо?
Аз родих вторник и затова според мен всеки вторник трябва да влизаме в следващата седмица.
Имам обаче няколко приложения на телефона и те смятат по по-различен начин.
То вярно, че разминаването е минимално 2-3 дена, ама все пак ми се иска да знам как е най-правилно да се изчислява.

# 212
Защо ти е да знаеш в коя седмица е бебето?

# 213
Peacock, защото когато търся някаква информация или чета статии и статистики, често нещата са описани по седмици. Simple Smile
То е ясно, че всичко е ориентировъчно, но в крайна сметка защо да не знам? Simple Smile

# 214
Здравейте. Имам следното питане. Дъщеря ми е на 1г.9м., вчера повръща( лепна вирус от мен) и слагах свещички. От снощи насам при всяко ходене по голяма нужда плаче - има леко разстройство. На някой случвало ли му се е подобно нещо?

# 215

Момичета, как смятате в коя седмица е бебо?
Аз родих вторник и затова според мен всеки вторник трябва да влизаме в следващата седмица.
Имам обаче няколко приложения на телефона и те смятат по по-различен начин.
То вярно, че разминаването е минимално 2-3 дена, ама все пак ми се иска да знам как е най-правилно да се изчислява.

Седмиците би трябвало да са като възрастта, т.е. колко са навършените, а не в коя седмица е влязло бебето. На много места, обаче, съм срещала че седмиците се броят от датата на термина, а не на раждането. Не знам колко е правилно.

# 216
Мерси, Happy Mommy! Simple Smile
В един от сайтовете за консилтиране на детския сън намерих приложение за създаване на индивидуален календар на растежа.
Не знам обаче коя дата да заложа, защото аз раждах с планово секцио точно седмица преди термин. Grinning
Пускам линк тук, ако и някой друг се интересува.

https://naninanibebe.com/calendar/

# 217
Бих заложила датата на раждане.
НО педиатърката каза, че детето то дата на термин ще спи основно и ще има един режим и след датата на термин този режим ще се промени осезаемо.

# 218
Peackock, при нас се получи точно нещо такова.
Общо около седмица до 10 дена след раждането бебо ядеше и спеше и после като почнаха едни промени, та до сега.
Жално ми е как се мъчи човечето. Явно не му се спи и будува, ама не стои спокоен ами реве и мрънка.
Аз си свалих и двата варианта на календара, по раждане и по термин, и ще гледам дали някой и кой ще пасне на поведението му. Simple Smile

# 219
Моето така се буди и иска на ръце. Ако го оставим.. надува гайдата. Явно искат гушкане на този етап. Големият ми син до към втория месец заспиваше върху мен. Ама можех да го изместя после. малкото още ме усеща като го оставя

# 220
Peackock, пробвах с гушкане, включително със спане върху мен и до мен.
Успокоява се за няма и минута и пак почва да плаче.
Явно го мъчат газове или колики, или Бог знае какво още.
Не му се сърдя на човечето, представям си какво му е на него, но и не знам как да помогна.
Ама ще се учим в движение.
Сега мисля да се запиша за един от Уебинарите за детски сън, за да видя дали ние не правим нещо грешно. Че и това не е изключено.

# 221
Защо не пробваш с повиване?
Етап е, наистина не се отчайвай. На какво хранене е детето?

# 222
Peackock, напълно на АМ е.
Яде горе-долу на 3 часа, като си има хранене и в полунощ и в 03:00 сутринта. Още не съм тръгнала да го отказвам от тези нощни яденета. Даже може да не се мъча, ами направо да си го изчакам той сам да се откаже.
Четох за повиването по др. Карп, но не знам защо малко ме смущава. Нямам определе довод, просто някакво неприятно усещане като си представя бебо така увит. Ако не се оправят обаче нещата, може да му дам шанс.

Иначе да, знам че е етап и това ми помага да дишам. Надеждата, че един ден ще мине и замине. Simple Smile

# 223
И ние повивахме до към 3 месеца. Препоръчва се краченцата да са свободни и ние ползвахме човалчета като това https://www.amazon.co.uk/dp/B082QG4K7W/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_7sHeFb91VGM7Y
С пелени беше трудно, главно на бащата да се оправи. Повивайте само ръчичките към тялото, а надолу отпуснато на крачетата. Трябва да се спре повиването когато започне да се обръща бебчето. Нашето просто един ден реши, че ще реве неистово като го слагаме в чувалчето и си заспа без него.(около 3м.)
Peackock, напълно на АМ е.
Яде горе-долу на 3 часа, като си има хранене и в полунощ и в 03:00 сутринта. Още не съм тръгнала да го отказвам от тези нощни яденета. Даже може да не се мъча, ами направо да си го изчакам той сам да се откаже.
Четох за повиването по др. Карп, но не знам защо малко ме смущава. Нямам определе довод, просто някакво неприятно усещане като си представя бебо така увит. Ако не се оправят обаче нещата, може да му дам шанс.

Иначе да, знам че е етап и това ми помага да дишам. Надеждата, че един ден ще мине и замине. Simple Smile

# 224
Peackock, при нас се получи точно нещо такова.
Общо около седмица до 10 дена след раждането бебо ядеше и спеше и после като почнаха едни промени, та до сега.
Жално ми е как се мъчи човечето. Явно не му се спи и будува, ама не стои спокоен ами реве и мрънка.
Аз си свалих и двата варианта на календара, по раждане и по термин, и ще гледам дали някой и кой ще пасне на поведението му. Simple Smile
Същата ситуация е и у нас, с тази разлика, че коликите понамаляха малко, просто през деня трудно спи. Основно в ръцете ми, при което проплаква от време на време и се гърчи, ако не стана да се разхождам, се разбужда. Ако е будно, иска някой да го забавлява. Слагаме го в шезлонга, който е с музика, вибрации, стои 15 мин. и започва да пищи. В резултат, вечер съм гроги от това разнасяне и правене на маймуна по цял ден. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт