За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 393
  • 906
  •   1
Отговори
# 225
До към третия месец моето дете дневните сънища само в слинг спеше. И като се размърда ставам и обикалям. После към 3 месец започна да заспива с рев и трудно в слинга и започнах да я слагам в кошарата. Обяснявам си го с този т.нар. 4 триместър.

# 226
Zila,и нашето дете не стои самО като е будно.Търкаляме се на гимнастиката,говоря й,дрънкам със всички възможни играчки и я забавлявам.Нормално.Рядко иска да е сама и да си гука,но има такива моменти,по около десетина минути са.

# 227
Zila, аз се надявам рова да отмине към 3ти месец.
Явно сега са още малки и не разбират будуването. Нито се заглеждат по играчки, нито могат да направят нещо с тях. Просто стоят и гледат в точка. И аз дрънкам с едни дрънкалки, чета приказки, но рядко му задържам вниманието повече от 10-15мин.
Бяхме на гости на познато детенце преди време, а то беше на 3,5 месеца. Ами стоеше си, усмихваше се, хващаше и мяташе някакви играчки ... абе изглеждаше спокойно и доволно. Дано и ние го стигнем този етап скоро. Simple Smile

Бобчита, аз мислех, че е още рано за активната гимнастика и затова не сме взели. Ама освен ще взема да поразгледам тези дни.

# 228
Има деца и като доста по-големи не се заиграват сами и не стоят мирно изобщо.Ако е някое диваче хич не се и надявай да стои и ти да му четеш приказки.

# 229
Rocket, прочети за 4тия триместър, ако не си го направила вече. Носенето в слинг е много добър вариант. На този етап бебетата искат само мама и гушкане. Имайки предвид, че бебето е само на АМ, добре е да компенсираш с много физически контакт. Но да го разнасяш цял ден не си е работа, затова слингът е много удобен - ръцете са ти свободни. Можеш и да вършиш нещо вкъщи, а бебето да си спи в слинга.

# 230
Моето дете вече се заглежда по играчки, успявам да задържа вниманието известно време. Накупила съм разни пеещи, шумящи, цветни играчки, пея, танцувам, цели рецитали изнасям. Joy
Поръчала съм активна гимнастика, чакам я в понеделник, дано там се застоява повече. Не ми тежи, че се занимаваме, поне да успява да поспи през деня. Но така ще, дано е период.

# 231
Първоначално мама е единствената играчка😁.
Рокет,нашата гимнастика също не я забелязва много,но я обръщам по коремче на най-интересните участъци,после по гръбче и аз отгоре дрънча,говоря,пея и така.
Но пак е нещо,само да гледа тавана не е работа,докато почнат да се заиграват сами ще е така.

# 232
Здравейте! Моля за помощ ако има някой с подобен проблем! Бебето ми от около една седмица не се храни спокойно и не приема количеството което трябва. От един месец вече се изцеждам и така му давам да яде, защото тотално отказа гърда, само се буташе, рев, беше страшно.. единствено през ноща яде от гърда. Та.. напр. изяжда 60мл и започва да се бута, както и шишето да бута и е направо мираж ако изяде 150мл, колкото трябва на 4++ е. Храня го на 3 или 3,5часа, а понякога и 4 часа. Мисля си, че огладнява и по-рано за това му давам понякога и по-рано, но той се бута. Спеше си спокойно през ноща, но както казах от около една седмица почна да спи неспокойно и да яде неспокойно. Някой имаш ли същия проблем и ако да какво да направя?

# 233
Може да е стачка или скок в растежа. Напълно нормално поведение. Предлагайте по-рано и по на често гърда. Влезли сте в гаден период просто. Варианти са - затъмнено помещение, бял шум, хранене в сънено положение, различни пози, пози с полюшване. Може би има нужда да си увеличи количеството кърма и се изнервя - това става с по-често слагане на гърдата, а не с помпата /междувременно може и помпата да се включи, де за по-бързо стимулация/. Следят се напишканите памперси - трябва да има 6-7 обилни - ако има толкова и е криво - всичко е точно. Не се отказвайте, не остана много от първите криви 4 месеца. Много гушкане, и кърмене в сънено състояние май е най-успешно.

# 234
Опитай се да върнеш бебето на гърда. Така ще изяжда колкото му е необходимо и ще стимулира за допълнително производство, ако има нужда. Кърмата се регулира според нуждите на бебето. При кърменето точното количество изпито мляко няма значение. Важното е да се предлага достатъчно често за да може бебето да си яде колкото му се яде. Хранене с изцеждане и хранене под час могат да доведат до спиране на кърмата. През първите месеци е по-добре да се кърми по-начесто докато се регулира кърмата.

Може да извикаш консултант по кърмене за да помогне бебето пак да започне да суче от гърдите.

# 235
Говорила съм с консултант, същите неща ми каза, но разберете моето бебе е направо толкова е с характер, че няма накъде... невъзможно е да суче...

Забравих да кажа, че още има колики и е трудно да разбера кога е гладен и кога го боли коремчето

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 13:45 от She Is Trendy

# 236
Пробва ли с протектор за гърди? Май така се водиха?

# 237
Пробвах да, всичко съм пробвала.. вече се отчайвам, той по цял ден реве отгоре на всичко Sad

# 238
Пробвах да, всичко съм пробвала.. вече се отчайвам, той по цял ден реве отгоре на всичко Sad
Ако си свива краченцата към коремчето и се напъва са колики , малкия като имаше колики , му правих масаж на коремчето и на краченцата сякаш кара колело , колкото да изпусне газовете , които задържа , също така съм му пускала бял шум и след 2-3 мин се успокояваше , пробвайте докато му давате мляко да му пуснете бял шум при мен помогна ...

# 239
Не да говориш, а да извикаш консултант у дома. Те имат техники, с които да помогнат на бебето да суче. Просто колкото повече свикне с шишето, толкова повече ще отказва гърдата.

Моя позната с помощта на консултант у дома, успя да научи бебето да суче от гърда, след като 3 месеца беше хранено с изцедена кърма. А твоето щом суче нощем, значи ще е много по-лесно да свикне с този начин на хранене.

Общи условия

Активация на акаунт