За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 410
  • 906
  •   1
Отговори
# 255
За водата и аз се чудя колко трябва да пие. На едно място срещнах, че е хубаво повече от възрастен да пият. Предполагам става въпрос за активно проходили Rolling Eyes Някой ако е ходил на лекция, където е споменат приема на вода - да сподели.

Царевица на зърна може да се дава от 10м, когато се развива пинсетният захват и да го упражняват. Също и грах. Иначе може и по-рано - на качамак ако ядете, или под формата на кюфте.

Черешите и гроздето, например е хубаво да се режат на четвъртинки, за да не се задавят. Аз съм давала цели или на половинки череши, боровинки също цели около ~ 10м. -  като боровинките леко им цепех ципата в началото. Но дъвкателният й рефлекс е развит по от рано. Не, че оня ден не реши да гълта цели черешите. Grinning Общо взето давам сезонни плодове и зеленчуци. Simple Smile

П.с. Акото става черно от боровинките, от череши също потъмнява. Simple Smile

# 256
Моя бебок е на 7 месеца и пие по 210 мл вода всеки ден .

# 257
Нашата госпожица е на 9+ и пие по 400-500 мл сега в жегите.От раждането си пие вода.

# 258
За кърмените бебета е нормално да пият по-малко вода, тъй като си набавят необходимата вода най-вече от кърмата. Но пак зависи колко са дневните кърмения.

Иначе, моят в жегите често пие повечко вода, но не го кърмя вече. Пие средно по около 300мл вода дневно и поне два айряна, но днес, например, е изпил над половин литър вода + два айряна. Не знам къде го събра, но цял ден беше много жаден.

Каката, обаче, забравя да пие вода и се налага постоянно да й напомням. Днес е пила по-малко вода от брат си.

# 259
Изнервям се с това смесено хранене. Не мога да преценя колко кърма изпива и колко АМ да му давам. Основно заспива 20 мл преди да пресуши шишето.

# 260
Аз онзи ден дадох варена царевица направо да я гризе. На 1г1 м е. До сега не бях давала. Само царевичен грис май съм му правила като по-малък, но не се харесваше, доколкото помня. Но варената царевица се хареса доста.
Вода не пие особено. Макс 100-200 мл. Сок пие към 200 и айрян пак към 100-200. Отделно още го кърмя два пъти за приспиване. Забелязах, че пие повече вода ако е от шише с биберон. Иначе другите ги пие от чаша с накрайник. Но вода от чашата не иска .. Rolling Eyes

# 261
Пийк,разбирам те! Малката е на 5 месеца и половина и още се храни смесено,а сега и захранване започнахме,пълна лудница!

# 262
Аз до 5тия месец няма да стигна ама се дразня. Оня ден го прехраних. избълва всичко върху мен. Друг път е гладен..

# 263
Аз също бих се изнервила, ако трябва да храня смесено. Но дохранването с АМ е началото на края на кърменето. Ако имаш желание, може да опиташ да увеличиш кърмата и постепенно да отпадне добавката. Само с кърмене е много по-лесно и изобщо не мислиш за количествата. Въпросът е, че колкото повече АМ пие, тотлкова повече ще ти намалее кърмата.

# 264
Абсурд да нахраня с една гърда. Няма начин да не е на смесено. Предния път храних смесено 4 месеца. Сега ако успея и толкова ще е постижение.

# 265
  • София
Здравей, PeacockLove и честито бебче! Отдавна се каня да ти благодаря за споделената преди няколко месеца информация за Bluetooth колонка (дано не бъркам никнейма). Спасявала ни е няколко пъти по време на пътуване в колата и като цяло е доста любима на дъщеря ни.

# 266
Колко горе долу е нормално да качват бебетата. Нашата се родо 3.000,на 1 месец беше 4.100,на 2 месеца и малко е 5,500.Педиатърката казва, че е в норма, но ми се вижда малко повече иначе не изглежда наднормена, но знам ли. Само на АМ е.

# 267
Здравей, PeacockLove и честито бебче! Отдавна се каня да ти благодаря за споделената преди няколко месеца информация за Bluetooth колонка (дано не бъркам никнейма). Спасявала ни е няколко пъти по време на пътуване в колата и като цяло е доста любима на дъщеря ни.
Радвам се, че съм била полезна!!

# 268
До 6м удвояват теглото, на годинка - утрояват. Но по-често май се среща удвояване на теглото на 3-4 м. И след това качват по-малко, щото стават активни. След раждането има и спад в теглото около 200гр средно, който трябва да се възстанови до 14 дни. Нашата мома 2ят месец беше доста пухкава - лицето й беше само бузи, но само на кърма Joy При бебета само на АМ обикновено изглеждат по-пухкави и повече наддаващи. Но най-правилно е да се водим от брой напишкани памперси /6-8бр/ и детето да е в обичайното си настроение. Щото не всички деца спадат към средностатическите данни:)
Peacock Love, ако искаш да кърмиш се свържи с консултант по кърмене. Обсъдете как ви протича едно денонощие и храненията, какво да правите - как  и с колко да намалите АМ, абе всичко което ви притеснява по отношение на хранене, поведение на бебето при хранене.. Аз успях да оправя позата на засукване с консултант и ако имам съмнение или проблем пак бих се обърнала. /Иначе беше голяма мъка - липсваше ми парче месо от зърното от неправилно сучене, но аз си бях виновна. Изтърпях си 1м да заздравее./

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 16:35 от Miya_73

# 269
  • Варна
Абсурд да нахраня с една гърда. Няма начин да не е на смесено. Предния път храних смесено 4 месеца. Сега ако успея и толкова ще е постижение.
Махането на добавката се прави постепенно. Слага се бебето на гърдите по-често за по-дълго, за да стимулира. Ако има желание и се положат усилия има и начин.
Истината е, че по-лесно и неангажиращо от кърменето няма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт