За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 414
  • 906
  •   1
Отговори
# 270
Пийкок писа по-назад, че е с мастектомия...Тези съвети не важат толкова за нея.

Защо не пробваш с контролно кърмене и мерене преди и след кърмене, така ще имаш идея колко горе-долу изяжда. Пробвай няколко пъти, че бебетата хапват различно на всяко хранене. Може да пробваш 1-2 пъти в седмицата и да регулираш количеството АМ, според поетата кърма.

# 271
Препоръчайте ми ефикасен репелент против комари за дете 1 г. и 6 м. Разходките ни са просто кошмарни, цели ята ни нападат и малката е постоянно нахапана. Пробвали сме Бочко, Занзи, Чико, разни лепенки и гривни,  никакъв ефект. Направо вече се отчайвам.

# 272
Слагам няколко капчици етерично масло от лимонена трева по дрешките, далече от кожата. Нямаме много комари, но видях, че с това са напоени бебешките лепенки.

# 273
Никакъв ефект няма при нас маслото от лимонена трева, лавандула и т.н.
Живеем в крайдунавски град и е нещо страшно.

# 274
Незнам какво става,обаче когато и да отидем на някоя детска площадка винаги ни хапят много комари.Вече се отказах да ходим

# 275
Моето дете се върна от яслата с огромни блънди от комари.. явно да играли навън... Положението беше страшно. Пръсках го после с Бочко

# 276
Абсурд да нахраня с една гърда. Няма начин да не е на смесено. Предния път храних смесено 4 месеца. Сега ако успея и толкова ще е постижение.

Да, разбирам. Похвално е, че кърмиш. Simple Smile Ти кога даваш добавката? Според мен, най-добре е на всяко хранене първо да кърмиш, а после АМ. Така бебо първо ще поеме колкото се може повече кърма, а после ще си дояжда колкото му е нужно. На някои хранения може изобщо да не иска АМ. А нощно време би трябвало да е по-лесно, защото се произвежда по-голямо количество кърма и може да минете само с кърмене.

# 277
Момичетa, имaм няколко въпроca
- когa зaведохте бебето зa първи път нa зъболекaр? ние имaме вече три зъбa и не cме ходили
- от когa зaпочнaхте дa почиcтвaте зъбите и кaк?
- кaквa е рaзликaтa между гърнетaтa зa момчетa и момичетa?

# 278
Абсурд да нахраня с една гърда. Няма начин да не е на смесено. Предния път храних смесено 4 месеца. Сега ако успея и толкова ще е постижение.

Да, разбирам. Похвално е, че кърмиш. Simple Smile Ти кога даваш добавката? Според мен, най-добре е на всяко хранене първо да кърмиш, а после АМ. Така бебо първо ще поеме колкото се може повече кърма, а после ще си дояжда колкото му е нужно. На някои хранения може изобщо да не иска АМ. А нощно време би трябвало да е по-лесно, защото се произвежда по-голямо количество кърма и може да минете само с кърмене.
Да. Така съм хранила и големият ми син. Първо кърмя , докато сам пусне гърдата или докато не видя, че вече не преглъща , а си гола като биберон. После давам АМ , докато не спре да пие или заспи. Често остават едни 10-20 мл. Но само в кърма до сега не се е наяждал.

Моя син е почти на 3 г и смятам сега да го водим на зъболекар. Не съм знаела, че има разлика между гърнетата. Ние взехме най- обикновено по 6 лв от Хиполенд. Мислех писоар да му взема ама  реших да не деля местата за малка и голяма нужда.

# 279
Почистваме откакто има зъбчета(5м) с малка силиконова четка за пръст и детска паста за зъби. Пастата трябва да е около 1000 частици флуор, не повече защото не я изплюват и не е полезно. Слага се съвсееем мъничко, аз я мия след като й дам обяд и преди лягане вечер.
На зъболекар при нас казват да вземаме децата с нас при нашите прегледи за да свикнат с обстановката. Но при нас в Шотландия е още извънредно положение и зъболекарите работят само спешни пациенти, та не съм имала възможност да я закарам за съжаление.
- когa зaведохте бебето зa първи път нa зъболекaр? ние имaме вече три зъбa и не cме ходили

# 280
Ако взема детето с мен на преглед при зъболекаря ще му направя травма за цял живот Wink толкова ме е страх.. за това съм казала на мъжът ми, че той ще ги води , когато е необходимо

# 281
  • Германия

Водя дъщеря ми на всеки 6 месеца, за първи път отидохме малко след като изкара първите две зъбчета. В началото идеята е да свикнат с обстановката, да не ги е страх. Тя си сяда на стола, зъболекарката я занимава с нещо и на игра успява да ѝ погледне в устата, за нагласа после може да си избере някаква малка играчка. За сега няма драма като ходим, на 3г5м е.

Зъбките също започнах да почиствам с появата на първите 2, с бебешка четка за зъби в началото както и бебешка паста за зъби - има такива, които са 0 до 2 години, после 2 до 6 години и т.н. Аз лично предпочитам тези, които са с флуор, други майки ползват пасти без, въпрос на гледна точка е.

# 282
Здравейте! Включвам се и аз...
При някои гърнета за момчетата борда отпред е по-висок или има допълнителна приставка, за да може като седне и да не отива напред урината.
За зъбите още като усетих, че почват да никнат взех чесалки четки за зъби. Не си спомням кога взех истинска, но се водя често по опаковките за каква възраст са предназначени. Мисля към годинката някъде почнахме "истинското" миене на зъби. Още не сме го водили на стоматолог, защото все не мога да харесам някой, дори за мен последните 5 години смених 4ма и пак не съм доволна...

# 283
Здравейте! Бебчо е на 1 год. и в изследванията на урината се откриват левкоцити - 8 при норма до 4. Притеснително ли е това?

# 284
Здравейте! Бебчо е на 1 год. и в изследванията на урината се откриват левкоцити - 8 при норма до 4. Притеснително ли е това?
Има много причини. Може да означава наличие на инфекция, организмът се бори с нещо. Трябва педито да каже, все пак не сме лекари.

Общи условия

Активация на акаунт