За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 418
  • 906
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Бебчо е на 1 год. и в изследванията на урината се откриват левкоцити - 8 при норма до 4. Притеснително ли е това?
Има много причини. Може да означава наличие на инфекция, организмът се бори с нещо. Трябва педито да каже, все пак не сме лекари.

Мдаа, докт ми каза зъбоникнене, но реших и тук да попитам дали е имало подобен случай. Чудя се сега да слагам ли ваксината (реимунизация на годинка)?! :/

# 286
Някой ползвал ли е този репелент?

.
Намирам го като вариант за деца над 1 година, но никъде не намирам състав.

# 287
Нашата зъболекарка/работи и с деца/ каза още с първото зъбче да се мият. Може с една марля на пръста да се обтрива. Аз първите два ги чистех с пръст, докато й миех лицето след ядене. После взех от тия силиконовите напръстници и една четка, която цялата е силиконова. Паста за зъби каза да включа, когато избият 8 зъба, защото се слага много малко количество, което пък било много за по-малко от 8 зъба /тогава ще взема и истинска детска четка Grinning  /. Още не съм питала каква паста да ползвам /с 5 зъба сме/. Във фб групата "Без кариес" - мацката дава полезни съвети за детските зъби. Там беше споменала кои съставки да се избягват при купуването на детска паста за зъби.
Гърне взех от ИКЕА - от 10лв. Кефи ме, че се разглобява, и цвета също. Удобно е. Почнах да я слагам около 9м . Малко високо й идваше в началото и малко мрънка първите пъти, но бързо свикна, че трябва да ака там.

# 288
Относно гърнетата, освен че някои за момченца са с по-висока предна част, защото понякога момченцата пишкат напред, а не надолу, е хубаво за момче да се вземе такова с по-широка дупка, защото може да си прищипят пишлето. На моя син първо му взех едно анатомично, от тези по-високите, но се оказа с малка дупка и не е много удобно, и самата поза при сядане се получава така, че понякога му се притиска пишлето или обратното-излиза отгоре и урината отива извън гърнето. Това гърне, което по-често ползваме, е по-ниско и с голяма дупка, и му е много удобно.

Ако е за момиче, няма никакво значение какво ще е гърнето, те могат да ползват всякакви.

# 289
Някой ползвал ли е този репелент?

.
Намирам го като вариант за деца над 1 година, но никъде не намирам състав.
Не,но ползвах изпарителя за вкъщи и комарите летяха пикрай него.Не ми допада тая марка.

# 290
Другото което намерих е това
https://aptekamedea.bg/biotrejd-repeleks-losion-protiv-komari-50ml-v1.html
Пише, че съдържа DEET, някой ползвал ли е този репелент или подобен с тази активна съставка? По принцип гледам да избягвам толкова силни химии, но ако не намеря някакво решение трябва да спрем с разходките. Ако въобще мога да ги нарека така. Вчера ни нападна едно ято комари и ММ тичаше с малкото на ръце към вкъщи, а аз и каката се мъчехме да ги пазим от комари. Накрая се прибираме нахапани и стресирани.

# 291
Момичета, кога вашите бебчета започнаха да будуват и да търсят внимание и игра?
На повечето места, които чета, пише че това става 7-8 седмица.
Ние вече караме 7ма и е вярно, че малкият будува повече след ядене. Но заглеждането му по играчки е 10мин след което следва нервничене, ритане с ръце и крака, плач и така докато не заспи.
Днес даже изобщо не заспа м/у две от яденета.
С баща му пробвахме да го гушкаме, давахме играчки, пяхме, давахме биберон, люшкахме и тнт. Е няма и няма, рев и мрънкане докато не дойде време да яде. Как да играем с него като той не отразява нито нас, нито играчки или музика?

Вече се притеснявам дали изобщо ще дойде момент, в който да е буден и да не плаче или протестира.

ПС: Малкият е изцяло на АМ и не върви да му давам бутилката през час, за да го успокоявам. Храненията са му на 2,5 - 3 часа.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 20:40 от Rocket

# 292
Бих действала в следния ред дали не е гладно? Колики? Да не му е горещо? Да не е от памперса? 10 мин "игра" за бебе 7 с. ми звучи нормално. За АМ не съм компетентна, аз кърмих през 2-2,5 часа първите три месеца.

# 293
Aбcолютно нормaлно поведние зa бебе нa двa меcецa, зa игрa c родителите - cлед 6 меcец. Cлед 3-ти меcец вече зaпочвaт дa cе интереcувaт от външния cвят, до тогaвa ги уcпокоявa обcтaновкa, нaподобявaщa утробaтa. Препоръчвaм пеене нa пеcнички, дрънкaне c дрънкaлкa, от тези пеещите въртележки нaд леглото, рaзходкa c количкa, гушкaне, люлеене нa люлкa, рaзходкa c колa. Кaто тези нещa трябвa дa cе редувaт и бързо омръзвaт.
Мрънкaнето нaмaлявa cлед 6ти меcец

# 294
При моето бебче истинския интерес дойде към 3 месец, тогава и почна да си играе без мрънкане, да разглежда. Зависи и от характера на бебчето, но не се тревожи, те си знаят кога кое да правят, аз също се чудех точно към 6та седмица кога ще играе на акт.гимнастика, ами има си време за всичко, тя сама ми показа и с времето се променят♥️няма нужда да се бърза или да се сравнява с др.дете♥️

# 295
Щом детето не е спокойно след хранене , според мен ме му е достатъчна храната. Бих пробвала да добавя 10 млн към дажбата

# 296
Благодаря! Simple Smile
Просто се питах какво е това чудо.
Хем не му се спи и е оцъклен, хем не знае какво да прави и плаче. Grinning

За глад, мисля че не е това, защото похапва добре. Винаги му остава малко в бутилката, а и аз винаги го пробвам преди да я прибера, дали не иска още. Той или пие или категорично отказва и плюе биберона.
Има много газове и може би и това малко допринася за изнервеността.

Много се надявам и ние като наближим 3 месеца да започне да будува по-спокойно.

Peackock, в 90% от случаите му остава мляко в бутилката. Затова и не добавям. Simple Smile
Рядко е да си изпие всичките 135мл.
Той става неспокоен около час след храненето, но не искам да му предлагам пак, защото ми обясниха, че така засилвам коликите. Като смесвам две хранения в кратък период от време. Sad

# 297
Моят към 3 месечен вече започна сериозно да се заглежда в играчки. Тогава беше много спокоен период - лежеше си или в шезлонга, или в количката и можеше 30-40 мин да съзерцава някоя висяща играчка. Като му омръзнеше, го слагах на активната гимнастика. И така редувах заниманията
 Grinning Отделно, си беше доста поспалив, така че беше бебе мечта до 9-10 месечен някъде.

Но докъм третия месец е нормално да са по-неспокойни - все още се адаптират към околния свят, имат колики и т.н. Сега не се коси'. Няма да усетиш как ще преминете през този период и ще стане по-спокойно положението.

# 298
Бебе на 2 месеца има нужда от помощ за да заспи, затова нервничи и плаче. Осигурете му спокойна стая,леко затъмнена,пейте му,гушкайте го ,би трябвало да помогне. Някои бебета заспиват на музика,други на абсорбатор,трети в прегръдката на мама или в колата .Вижте кое му помага и ще имате едно усмихнато и спокойно дете.

# 299
Здравейте,
Имам бебче на 3 месеца и половина, което от скоро започна да ака по-рядко (пропуска по 2-3 дни) Само на кърма е, яде, когато иска. Никога до сега не сме имали такъв проблем с изхожданията...До скоро сменях по 6-7 памперса на ден. Педиатърката ми каза, че трябва да има поне по 1 изхождане.. Клизма съм правила, но повече не искам, давам сиропа Лактулоза МИП, но бебчето ми всеки път се дави от него..  Винаги като го давам съм на нокти, не издържам вече с това напрежение, ще се задави ли, ще се изака ли.
Моля ви за съвет.
Как да го държа, за да си изпива сиропа без проблем? Препоръчайте ми някакъв добър пробиотик... Какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт