За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 662
  • 906
  •   1
Отговори
# 795
Момичета, може ли линк към графиките за растеж на СЗО. Не мога да ги намеря....

# 796
https://www.rcpch.ac.uk/resources/uk-who-growth-charts-0-4-years
Момичета, може ли линк към графиките за растеж на СЗО. Не мога да ги намеря....

# 797
С какво да помогна на детенцето да изкарва по-лесно газове? Изпада в жестока истерия, когато не му се получава Cry

# 798
Peackock, на нас за газовете много ни помогна Еспумизан, но от него се и зспичаше.
От чая с копър също си попръцква доволно, но това е когато реши да го пие.
Иначе, оставяй го да стои повечко по корем. Това също действа. Simple Smile

# 799
Масаж на коремчето виж в интернет има снимки и клипчета как точно се прави. И гимнастика на крачетата, свиваш ги към коремчето. Гимнастиката при моето дете беше  много ефективна.

# 800
Всичко това съм направила. И тигър на дърво и нам си какво , е няма и няма.

# 801
По коремче оставяш ли, пръцка ли тогава?При нас инфакол помагаше и да е по коремче.
Милото бебче, зор е докато го израсте❤

# 802
Оставям, да, ама пръцка рядко Sad

# 803
Нашта мома така се режеше понякога, че баща й много се смееше😁
През 4месец имаше доста пръцкащ период, но отмина.
Дано бързо мине 🍀, не знам какво друго да посъветвам...пробиотик??

# 804
Пийкок, консумираш ли млечни продукти? Като ги спрях, веднага се усети разлика. Ограничаваш ли нещо от газообразуващите?
Колко беше голямо бебенцето? След 40-то обикновено намалят коликите.

# 805
Утре става на 40 дни. Пия малко мляко, почти нищо не ям Sad

# 806
Направо го изключи за известен период. Добра алтернатива е бадемовото мляко, а и е обогатено с калции. И при нас нищо не помогна, нито масаж, нито Еспумизан, Биоамика, по едно време ядях само картофи, месо и ориз. Бяха ни пратили Лефакс от Германия, докато дойде, коликите бяха минали. Търпение, гушкане и ако е наистина много тежко, консултация с педи дали не е непоносимост към млечния протеин.

# 807
Здравейте , малкия е на 7 месеца , досега каквато и храна да му предложа никога не е плюл , изяжда пюрета по 190гр даже търси още .... от около една седмица , отказва ми млякото а иска само твърда храна . Пие мляко сутрин , като стане и вечер преди да заспи , не знам дали това е нормално , все пак млякото е важно

# 808
Направо го изключи за известен период. Добра алтернатива е бадемовото мляко, а и е обогатено с калции. И при нас нищо не помогна, нито масаж, нито Еспумизан, Биоамика, по едно време ядях само картофи, месо и ориз. Бяха ни пратили Лефакс от Германия, докато дойде, коликите бяха минали. Търпение, гушкане и ако е наистина много тежко, консултация с педи дали не е непоносимост към млечния протеин.
"кризата му" е основно нощем. Дали ако е така не трябва да е и през деня?

# 809
"кризата му" е основно нощем. Дали ако е така не трябва да е и през деня?
И аз това се питах, после прочетох, че вероятно влияят хормоните. Вечер е по-високо количеството на серотонинът, който увеличава коликите и намаля мелатониът, който пък ги облекчава. Нещо такова беше. Въпреки че коликите на моето дете бяха сутрин и целодневни. Беше някакъв ужас, така че те разбирам прекрасно. Hug

Общи условия

Активация на акаунт