За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 337
  • 906
  •   1
Отговори
# 810
Здравейте,
Бърз въпрос, някой знае ли дали ако пия бадемово мляко то ще повлияе негативно върху бебчето, предвид, че се кърми?

# 811
Виж предната страница

# 812
Добро утро Simple Smile
Приемате ли нови участници в групата?
По челото и веждите на бебето има някакви жълти люспи. Педиатърката каза да мажем със судокрем... Предвид обаче неадекватна реакция по други въпроси не съм сигурна, че трябва да я слушам. Та, бихте ли погледнали

И знаете ли педиатър дали се сменя като личен лекар -юни и декември?

# 813
Судокрем ми звучи странно... на мен ми приличат на крусти, но все пак не съм медицинско лице. Мустела имат хубаво кремче и пяна за крусти.

Добро утро Simple Smile
По челото и веждите на бебето има някакви жълти люспи. Педиатърката каза да мажем със судокрем... Предвид обаче неадекватна реакция по други въпроси не съм сигурна, че трябва да я слушам. Та, бихте ли погледнали

# 814
Здравейте, някой може ли да сподели мнение за мойрите кърпи Water Wipes. Търся възможно най-изчистените. За сега тези на Бебо ми се струват с най-малко съставки, но се интересувам и от Water wipes?

# 815
  • София
Здравейте, някой може ли да сподели мнение за мойрите кърпи Water Wipes. Търся възможно най-изчистените. За сега тези на Бебо ми се струват с най-малко съставки, но се интересувам и от Water wipes?
Аз ги ползвам от раждането досега и съм много доволна. Още в родилното една сестра от неонатологията (на Вита) се впечатли колко по- тежки и напоени с вода са от тези, които те ползват (мисля, че на Памперс някакви).

# 816
Много са мокри тези кърпи... Аз имам мостри и ги ползвам тях. Иначе вземам Бебелан. Ако искаш изчистен състав- преварена вода и парцалчета.

# 817
  • Германия
https://apteka.framar.bg/30080994/%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B8 … D0%BF%D0%B0%D0%BA
Аз ползвам ето такива, но при нас са много по-евтини. (Незнам, как вървят цените на мокрите кърпи в България)

# 818
Аз ги използвам от сравнително скоро. Доста са напоени с вода, да, и на пазара са с най-изчистен състав засега. Вода и малко цитрусов екстракт. Но на мен ми миришат на хлор или друга химия. Бебо имат пак малко химия. Преди това използвахме тях.

# 819
Най-изчистени са,но наистина напоени доста.Има пак с 99 процента вода на babylove,марката на ДМ.Около 4 лв са мисля.

# 820
И аз ги ползвам от раждането (waterwipes), много съм доволна. Скъпички са, но са най-добрия избор, според мен.
Бебо ги пробвах, но като видях състава им, се отказах много бързо. На много кърпички пише  че са с 99% вода, но като им видиш ingredients и ти става ясно, че не е само вода..

А на горния въпрос...
@Дали Или И аз мисля, че са крусти.
Педиатър знам, че се сменя юни и декември.
Хубаво е да си намериш педиатър на когато вярваш!

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 09:22 от anjiborisova

# 821
Принципно, ако търсиш мокри кърпички с изчистен състав и максимално малко химия, е добре и останалата козметика да е такава. Млякото за тяло, шампоана, крема за дупе...

# 822
При първото посещение педиатърката ни посъветва да ползваме мека и напарфюмирана кухненска хартия и чиста вода. Каза, че абсолютно всички мокри кърпички на пазара съдържали някаква съставка, която не я описвали, но била за да не мухлясват. Не знам дали е права или не, но не съм виждала мухлясали кърпички, колкото и време да са стояли. Никога не се е зачервявало и дупето, понеже следвам съвета, а и когато сме вкъщи и свърши някоя работа я мия с вода. Simple Smile

# 823
  • Плевен
Здравейте,момичета.Срам не срам че ми е трето дете но ще питам,бебка е на 25дни оставям я по гръбче но не иска да си държи главата изправена а я завърта на ляво или на дясно,трябва ли да я подпирам с нещо или просто е още малка.Благодаря ви.

# 824
Крусти трябва да е. И нашето имаше по веждите, ушите. Така жълтеят и аз се бях притеснила, тъй като не очаквах и там да излизат. Може и с кокосово масло да се намажат да омекнат. Судокрем не бих ползвала върху лицето - има цинк вътре, който изсушава кожата.

Габитоо, защо трябва да подпирате главата? Не го разбирам тоя въпрос. До една годинка не им трябва възглавница. Естествено като я вземате на ръце се подпира главичката и врата, защото не са укрепнали мускулите на врата. Аз късно разбрах, но 1ят месец не смеех да я сложа по корем, а можело още от ден първи за по малко. Главата ще започне да си я изправя постепенно с постепенното укрепване на мускулите. По корем най-лесно се тренират.

Добро утро Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 12:03 от Miya_73

Общи условия

Активация на акаунт