За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 313
  • 906
  •   1
Отговори
# 840
А като я кърмите защо давате изобщо АМ? Давайте й да суче, така се успокоява и си набавя и течности. Моята мома също със зор пие вода, но суче често. На 1г и 1м е и няма заместено хранене. Оставям я да яде колкото си иска, не я насилвам. Иначе се изнервям и аз, че не пие вода - най-много 200-250мл да изпие в добрите дни. хахах Мисля си, че вечерта си наваксва течностите с кърма. Събират се 4 напишкани памперса за денонощие. Предлагайте често вода, оставяйте чаши да са под ръка на детето /не, че се сеща моето да пие ама/ или я пробвайте с обикновена чаша. С чашата може да имате успех, да й предизвика интерес. Малко ще се залива в началото, ама след време ще се научи. Пийте и вие вода пред нея  през това време. Ако ви е намаляла кърмата, пробвайте с по-често слагане на гърда и пийте много вода.
П.с. може да пробвате да й предложите айрян и ако се хареса да пие от него.
П.с до 1година е хубаво основната храна на бебета да е кърма. Ако имате желание да кърмите, най-добре се свържете с консултант да работите по въпроса как да увеличите кърмата. Ако не - вариантите са ви да пробвате с чаши с различни накрайници, обикновена чаша..
Здравейте, дъщеря ми е на 9м и вчера много тегаво вървеше храненето. Днес е още по зле, дори вода не пие много.. От сутринта памперсите са едвам едвам мокри, сменила съм я 2 пъти, ама даже и с един можеше да изкара. Раздразнена е много, лапа си ръцете. Не иска да яде нито АМ, нито пюрета, но с 100 зора изяде на обяд 150 гр. И само търси да суче. Бях й оставила 2 кърмения (сутрин и вечер), но нищо освен кърма не иска днес. Да е сукала примерно 100 мл днес, ама имам чувството, че малко като залъгалка й е. Сега й дадох ледче в биберон и се го смуче.. Отдаваме го на зъбите, още няма избили, но и двата венеца са подути и бели. Мажа с дентинокс, но гледам да не е прекалено често на денонощие.
Притеснява ме че няма мокри пелени най вече, доколкото знам това винаги се гледа. А и в тези жеги без течности.... Какво да правя?

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 17:55 от Miya_73

# 841
Момичета какъв препарат ползвате за почистване на играчки .
И аз Френдли ,но универсално за играчки и аксесоари,с него чистя и количката.Изкарвам я на двора,ръся и търкам с четката.После суха кърпа и готово,същото и кошницата за колата.

# 842
Здравейте, дъщеря ми е на 9м и вчера много тегаво вървеше храненето. Днес е още по зле, дори вода не пие много.. От сутринта памперсите са едвам едвам мокри, сменила съм я 2 пъти, ама даже и с един можеше да изкара. Раздразнена е много, лапа си ръцете. Не иска да яде нито АМ, нито пюрета, но с 100 зора изяде на обяд 150 гр. И само търси да суче. Бях й оставила 2 кърмения (сутрин и вечер), но нищо освен кърма не иска днес. Да е сукала примерно 100 мл днес, ама имам чувството, че малко като залъгалка й е. Сега й дадох ледче в биберон и се го смуче.. Отдаваме го на зъбите, още няма избили, но и двата венеца са подути и бели. Мажа с дентинокс, но гледам да не е прекалено често на денонощие.
Притеснява ме че няма мокри пелени най вече, доколкото знам това винаги се гледа. А и в тези жеги без течности.... Какво да правя?

Давай си му на детенцето да суче колкото иска, особено в жегите. Като избиват зъбки наблягат  на млякото, то им е и успокоение, и вода, и храна. Какво има да му се чудиш Simple Smile щом мама има мляко нека да дава, то нали е затова.
Моето е вече на 1,8 и започнаха последните кътници, вчера почти нищо не е яла, давам мляко колкото иска. И да спомена, че вода никога не е изпивала повече от 150 мл, пийва си често, но по една-две глътки. То си знае детето Simple Smile

# 843
Т.е. да не се надявам, че ще пропие значително количество вода, докато е на кърма Joy Мен заради по-твърдото ако ме притеснява, де.. Ако всичко беше 6 с изхожданията, нямаше въобще да я мисля.

Lovingsun, кърмата ти е по-богата на микроелементи, мазнини, протеини, антитела и витамини повече от "човешката" храна и АМ. Така че не се притеснявай, че си търси само това. Simple Smile
Никога не съм ползвала пръскащи дезинфектанти за играчките и количката. Първите 3-4 месеца перях и гладех. Играчките съм ги измивала с Klar/в биомагазин Килеръ го продават и не се води бебешки, ползвам го за съдовете, включително и нейните неща в началото, съставът му е изчистен и няма нищо вредно/. Няма нужда от такава стриктна стерилизация за мен. Хубаво е да се сблъсква с разни микроби поетапно, за да се изгради здрав имунитет. От 4ят месец даже си е играла и с такива, които няма как да ги измия, нито съм пробвала по някакъв начин да го правя.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 23:23 от Miya_73

# 844
Обади се на педиатъра си!
Дехидратацията е страшно нещо!
Давай да суче често. Дори и да кърмиш нон стоп, ако няма мокри пелени - обади се на педиатъра!

# 845
Аз имам един по-общ въпрос и предполагам, че няма точен отговор. Но поне ориентировъчно или от личен опит. Simple Smile
На каква възраст бебетата преминават основно на "твърда храна"?
В кой момент менюто им става основно пюрета и каши, а млекото остава на заден план?
Много зависи от детето.До преди 3 седмици моята госпожица не искаше повече от половин пюре и си търсеше млякото. Беше на 7м. Сега сме на 8м. миналата седмица отказа обедното мляко,вчера отказа и следобедното.

# 846
Аз имам един по-общ въпрос и предполагам, че няма точен отговор. Но поне ориентировъчно или от личен опит. Simple Smile
В кой момент менюто им става основно пюрета и каши, а млекото остава на заден план?
Много зависи от детето.До преди 3 седмици моята госпожица не искаше повече от половин пюре и си търсеше млякото. Беше на 7м. Сега сме на 8м. миналата седмица отказа обедното мляко,вчера отказа и следобедното.
Нашата госпожица е на 10 месеца и няма заместено хранене,но и не бързам.

# 847
Нашата госпожица е на 10 месеца и няма заместено хранене,но и не бързам.

Да най-добре. Децата сами си показват кога са готови.

# 848
Т.е. да не се надявам, че ще пропие значително количество вода, докато е на кърма Joy Мен заради по-твърдото ако ме притеснява, де.. Ако всичко беше 6 с изхожданията, нямаше въобще да я мисля.

Lovingsun, кърмата ти е по-богата на микроелементи, мазнини, протеини, антитела и витамини повече от "човешката" храна и АМ. Така че не се притеснявай, че си търси само това. Simple Smile
Никога не съм ползвала пръскащи дезинфектанти за играчките и количката. Първите 3-4 месеца перях и гладех. Играчките съм ги измивала с Klar/в биомагазин Килеръ го продават и не се води бебешки, ползвам го за съдовете, включително и нейните неща в началото, съставът му е изчистен и няма нищо вредно/. Няма нужда от такава стриктна стерилизация за мен. Хубаво е да се сблъсква с разни микроби поетапно, за да се изгради здрав имунитет. От 4ят месец даже си е играла и с такива, които няма как да ги измия, нито съм пробвала по някакъв начин да го правя.
И ние говорим за почистващи препарати,не за дезинфектанти

# 849
Здравейте,
Може ли препоръка за бебешко матраче?
Благодаря! Колебая се между i sleep puzzle baby, Магнифлекс или Caramel обикнивено с пяна и органичен памук калъф. Simple Smile

# 850
Малкото замести обяда около 10 мес. Малко след това и СЗ. Закуската около 1 г. Сега е почти на 14 м и още суче след вечеря за приспиване. Съответно на вечеря не изяжда голямо количество. По-скоро дегустатор го раздава Sunglasses

Да питам и аз.. малки ситни червени пъпчици по ръцете и гърба, от горещото предполагам Rolling Eyes с какво да ги мажа?

# 851
Май пъпките от топло не се мажеха,а минаваха сами.Но не съм сигурна напълно.

# 852
ElitsaD, аз се спрях на Магнифлекс и за година и осем месеца се убедих, че това е една от най-добрите покупки за бебето. Размер 140/70, достатъчно е голям, ще го ползва още доста и не е мръднал! Въпреки, че понякога прекарва по някой и друг час сън на спалнята обича да си спи в нейното легло. Силно препоръчвам!

# 853
  • Пловдив
Да питам и аз.. малки ситни червени пъпчици по ръцете и гърба, от горещото предполагам Rolling Eyes с какво да ги мажа?
Не се мажат с нищо, така ми беше казала педиатърката на детето. Направете рдин душ, но без измивни средства, само с вода. И аз я бях претоплила моята дъщеря, но с душ и по-леко облечена, пъпките изчезнаха за ден-два.

# 854
  • Германия
Потвърждавам, и нашия педиатър ни каза с нищо да не мажем пъпчиците от претопляне, в четвъртък го питах

Общи условия

Активация на акаунт