За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 299
  • 906
  •   1
Отговори
# 855
Май пъпките от топло не се мажеха,а минаваха сами.Но не съм сигурна напълно.
Според педиатърката на детето, може да се пръскат с Джинджира. Но от претопляне май не са по ръцете, а само отпред и по гърба

# 856
  • Пловдив
Според педиатърката на детето, може да се пръскат с Джинджира. Но от претопляне май не са по ръцете, а само отпред и по гърба
Моето дете имаше и по сгъвките на ръцете и от вътрешната страна към подмишницата + гърба и отпред.

# 857
Ние също взехме матрак на Магнифлекс и е много хубав,но аз бързо го взех при нас на голямото легло и така свикнахме заедно.

# 858
Здравейте на всички , малкия утре прави 8 месеца и личния , ми се обади да ми каже да минем за бележка да ни даде за проба манту , при какъв лекар се води , че не ми е много ясно. Благодаря и приятна неделя.

# 859
Здравейте на всички , малкия утре прави 8 месеца и личния , ми се обади да ми каже да минем за бележка да ни даде за проба манту , при какъв лекар се води , че не ми е много ясно. Благодаря и приятна неделя.

При пулмолог. На нас ни предстои тези дни, от гр. Варна сме.

# 860

и ние сме от Варна , вие при кой ще ходите .

# 861
Моля ако някой е имал такава ситуация да сподели как се е справил. Преди 10 дни в акото на бебето имаше точка кръв. Заведохме го на гастроентеролог. Каза, че го прехранвам, има колики и алергия към белтъка. Към онзи момент беше на ХипХа1 и беше гладен постоянно, като ядеше по 8 пъти по 150мл. На месец и половина го премерихме 5кг.
Каза да сменим храната с Аптамил АДЦ да давам омнибиотик панда и абоколикен.
Започнах да давам всичко това и храненията изведнъж станаха 6 по 130мл, започна да спи повече през нощта. До тук добре. Както акаше по 4-5 пъти на ден, сега ака веднъж на 3,4  дни, тъмно зелено и рядко. Лечната му каза, че всичко е нормално, гастрото каза да давам смекта... Понеже говорим по телефона и всички все бързат не смогнах да питам като давам тази смекта да не почне да ака на 10 дни... Бебето изглежда спокойно, хапва си, напъва се от време на време, няма температура. През ден по нощите плаче като от колики. Въпроса ми е трябва ли да се притеснявам от паузите на акане и зеления цвят или да оставя детето на мира ... Дълго стана, извинявам се

# 862
  • Германия
Моля ако някой е имал такава ситуация да сподели как се е справил. Преди 10 дни в акото на бебето имаше точка кръв. Заведохме го на гастроентеролог. Каза, че го прехранвам, има колики и алергия към белтъка. Към онзи момент беше на ХипХа1 и беше гладен постоянно, като ядеше по 8 пъти по 150мл. На месец и половина го премерихме 5кг.
Каза да сменим храната с Аптамил АДЦ да давам омнибиотик панда и абоколикен.
Започнах да давам всичко това и храненията изведнъж станаха 6 по 130мл, започна да спи повече през нощта. До тук добре. Както акаше по 4-5 пъти на ден, сега ака веднъж на 3,4  дни, тъмно зелено и рядко. Лечната му каза, че всичко е нормално, гастрото каза да давам смекта... Понеже говорим по телефона и всички все бързат не смогнах да питам като давам тази смекта да не почне да ака на 10 дни... Бебето изглежда спокойно, хапва си, напъва се от време на време, няма температура. През ден по нощите плаче като от колики. Въпроса ми е трябва ли да се притеснявам от паузите на акане и зеления цвят или да оставя детето на мира ... Дълго стана, извинявам се
Не съм лекар, не искам да подвеждам.. Но, мнението ми е, че няма нужда от смекта, защото казваш не ака всеки ден. Значи няма разстройство. По принцип е нормално да изхождонията да са редки при новородени. Зеленият цвят идва от ХА млякото.

# 863
  • Варна
Момичета, знаете ли дали, за да се изготви индивидуален план за ваксинация детето трябва да има доказана болест, алергия към ваксина или нещо друго? Т.е задължително ли трябва да има медицинска причина, за да се изготви индивидуален план от РЗИ?

# 864

и ние сме от Варна , вие при кой ще ходите .

При др. Стела Грънчарова. Кабинета й е на Чаталджа 20. Simple Smile

# 865
Момичета,бърз въпрос, че не съм много наясно, а сe грижа за 3месечно бебо - пръцкането признак на колики ли е?

# 866
  • Германия
Момичета,бърз въпрос, че не съм много наясно, а сe грижа за 3месечно бебо - пръцкането признак на колики ли е?

Мммне, пръцкането си е пръцкане, коликите са придружени с плач, защото нещо го боли. Ако само си пръцка всичко му е наред

# 867
Да, то може да си пръцка и да се смее и да не го боли.

# 868
Там е, че мрънка и пръцка, пък е нахранен, оригнат и сменен

# 869
Проба манту аз знам,че се прави само ако детето няма белег от БЦЖ 🤔

Общи условия

Активация на акаунт