За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 336
  • 906
  •   1
Отговори
# 90
Абе и мен май ме е страх,ма все пак е да бебета,просто мисълта ме стяга.Затова някой с опит,нека сподели.Пък първо на мен ще го пробвам,после на детето.

# 91
Ползваме такъв инхалатор https://epharm.bg/omron-duobaby.html

Аспираторът , който ползваме е такъв: https://apteka.framar.bg/30016236/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC … D0%BD%D0%BE%D1%81

# 92
Пийк,същия е нашия аспиратор.Но те май всички на този принцип са без разлика.
Ще разгледам инхалатора,благодаря!

# 93
Инхалатора е малко шумен, но като цяло е много добър! 3 години вярна служба Simple Smile

# 94
Здравейте, мами. Моето бебе е на 8 месеца и 1 седмица. Захрснвам го от 2 месеца. В момента има заместени обяд и СЗ, другите 3 хранения са на АМ. Последните 4 дни се изхожда по 4-5 пъти на ден. А обикновенно е по 2-3. Първите му 3 изхождания са окей, последнити са попили в памперса. Няма специфична миризма за сега или нещо такова. Но ме притеснява, не са ли доста пъти? Той яде 5 пъти.. Кажи речи, след всяко хранене... Въвеждам глутен от 16 юни по схема овес-ръж-спелта-пшеница. От 01 юни давам бисквити на Плазмон, те са пшеница и ориз, като до преди 4 дена се изхождаше по 2 - 3 пъти на ден. Започвам да си мисля дали е възможно да е глутенова непоносимост?
Давам ориз, картофи, ама пак си се изхожда по толкова пъти.

# 95
Ние имаме един несесер на Avent и в него има за сополите едно приспособление,с което му ги дърпам от време на време.Като ви чета обаче се замислих дали не е проблем,че нямаме от тези аспиратори.Синът ми е на 1,7години и досега само това съм ползвала и физиологичен разтвор

# 96
Аз ползвам аспиратор за прахосмукачка, много добре дърпа всичко, а и не е болезнено, само звучи страшно 😁

С Бейби вак за уста малкият ревеше, с този за прахосмукачка - не.

# 97
Всеки използва аспиратор, който му е удобен. Няколко пъти се засилвам да взема този за прахосмукачка, за сега се въздържам.

# 98
https://m.aliexpress.com/item/4000149041863.html?pid=808_0000_01 … 186bbd&is_c=N
Този ползвам почти от началото, мноого ефективен и цената страхотна.

# 99
Момичета, на повечето места коликите се описват като постоянен плач в продължение на 3 часа, поне 3 пъти в седмицата и продължаващ поне 3 седмици.
Моето зверче е на 1 месец и малко (5 седмици) и от няколко дена е станал много раздразнителен и нервен.
Заспива по-трудно, често плаче след ядене без видима причина, сънят му е неспокоен и често мрънка и се върти. Пръцка много и коремчето му къркори. Усеща се, че изпитва някакъв дискомфорт, но въпреки това симптомите му не отговарят на стандартното описание за колики. Освен това, доколкото разбирам, неразположенията при колики не могат да бъдат облекчени толкова лесно. При нас, когато бебе започне да плаче или да нервничи, често предлагаме биберон, който го успокоява.
Понякога се притеснявам дали тези симптоми не са от нещо друго, а ние да ги смятаме за колики.
Как минаха те при вас?
Колики са. Започнаха на 8-я ден и поутихнаха, след като навърши 40 дена. Имай предвид, че всички лекарства за колики с активна съставка симетикон причиняват запек, което още повече усложнява изакването. Ако бебето е родено секцио, е хубаво да даваш пробиотик, понеже не е получил тези бактерии от майка си, както става при естествено раждане. Ако кърмиш, обимисли пирането на млечните, при мен направи чудеса.

# 100
Забравила съм какво количество АМ се дава на детето.. някой има ли схема? Моя син е на 6 дни. Днес трябва да пие 60 млн, нали?

# 101
Пийк,на кутията пише 60 да.

# 102
Забравила съм какво количество АМ се дава на детето.. някой има ли схема? Моя син е на 6 дни. Днес трябва да пие 60 млн, нали?

Изрових тетрадката, в която си водих записки, когато педиатърката дойде вкъщи веднага след изписването.

Първа  седмица до 55мл.
Втора седмица до 75мл.
Трета седмица до 95мл.
Четвърта седмица до 110мл.

# 103
Гледах я аз кутията ама май по-скоро по интуиция го карам. С кърменето не знам колко изпива, но правя указаното - 10 мл, примерно.

# 104
Пийк, колкото иска детето давай. Ако изпива 60 мл без да остави нищо следващия път направи 90мл и т. н .

Общи условия

Активация на акаунт