За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 354
  • 906
  •   1
Отговори
# 105
Не изпива той.. Все едни 10-20 мл остават..Заспива

Някое дете да е било с къса юздичка? Как се оправиха нещата??

# 106
То и аз не се водя много по кутията де,ядеше повече от схемата в началото,то детето не знае схеми все пак.В родилното обясняваха нещо за увеличаване с 10 мл на АМ,някои го правят с половини и третини лъжички.Аз не смея да развалям,че нали е формула.Правя по 120,къде пие по 100,къде по 60,къде по 80,някой път и всичко.Като бута с език или заспива я оставям,бебе гладно няма да остане.
Педиатърката ми казва да я храня на 3 часа,ама като не ще.Като огладнее тогава,не настоявам изобщо.

# 107
Bobchita, и на нас педиатърката ни каза на 3 часа, но и ние нещо не се справяме.
Адмирации за спокойствието ти.
Мен тази липса на режим много ме напряга, но аз попринцип обичам реда и предвидимостта, та проблемът е повече в мен.

Иначе, при нас искаше и да го будим ако не се събуди сам зс ядене, но аз това не го изпълнявам. Ако е решил да спи повече от 3 часа си го оставям. Особено вечер. Току виж решил да си пропусне някое от храненията в полунощ или в 3 сутринта. Другата ми болна тема! Joy

# 108
Моята бебка беше с къса юздичка. Консултат по кърмене я диагностицира, след като не можеше да засуче на гърда изобщо след като ми дойде кърмата. Беше доста, 75%, т.е. почти до върха на езика и тя не можеше изобщо да си изплезе езичето до венеца за да суче. Тъй като където живея трябваше да чакаме 6+ седмици за процедурата по здравна каса, решихме на частно да направим процедурата за ревизия. Правихме я при сертифициран консултант по кърмене и tongue tie practitioner. Не беше нещо драматично процедурата, бебка беше на 1 седмица. Повиха я и с ножичка с тъп връх клъцнаха юздичката. 1,2 капки кръв. Тя не проплака изобщо, всъщност спеше и даже не се събуди. Толкова дълбоко спеше, че не се събуди да засуче след това. Наложи се след 2 седмици да повторим процедурата, но не знаем дали защото зарастна или защото не я клъцнаха до края. Но след първия път пак не можеше да засуква и на бутилка цъкаше докато пие. След втория път успя да засуче, но само с протектори за зърна. С протекторите се кърмихме до към 3 месец. Без тях не засукваше изобщо, нито веднъж, но аз непрекъснато й предлагах по няколко пъти на ден. И към 3тия месец ей така един ден си засука без протектора. После докато го махнем изцяло мина още 1 месец. Сега вече повече от 6 м кърмя и нямаме намерение или необходимост да спираме скоро.

Най-добре се посъветвайте с консултант по кърмене, защото в някой случай юздичката, нищо че е къса, е разтеглива и с корекций на поза и техника можете да се кърмите. Самата процедура не е страшна , но имайте предвид че не е 100% гарантиран успех после.
Не изпива той.. Все едни 10-20 мл остават..Заспива

Някое дете да е било с къса юздичка? Как се оправиха нещата??

# 109
Rocket,аз съм страшно подредена и спазвам графици,срокове и уговорки.Мислих,че ще съм нервна майка,нямам опит с деца,нямаме и помощ от никой,мъжа ми отсъства много,защото такава му е работата.Но се водя изцяло по детето,както и когато иска,и това будене нощем не го разбирам,на месец и половина е и яде в девет вечерта,после в пет сутринта.Какво да я бутам,тя спи аз ще я ръчкам.Като огладнее се събужда,плача от глад започва с "ай,ай" и търча тогава.Иначе не.Тя ми показа кога да я къпя и приспивам,.
Остави реда и режима,детето си знае.Винаги имам стерилизирано шише и преварена вода в термоса,че да съм готова.Децата ни учат да сме малко хаотични😉 и на много други неща де.
Първите дни бях все нервна и гледах мъжа ми кръвнишки,сега сме дзен всички😁.Изгради си тя режим на разходки,къпане,приспинане и ядене.Аз само го спазвам,не налагам.

# 110
Аз за сега го будя, защото трябва да наддаде. Обаче следващия месец вече мисля да не го будя за храненето в полунощ . Когато се събуди, тогава. С голямото ми дете така постъпих и той се будеше в 5. Но аз държа на режим. В болницата даваха по- често гърда, защото беше " запечена", но като се нормализираха нещата, вече давам на 3 часа

Педиатърката каза, че за сега нищо няма да правим с юздичката. Явно успява да цока, защото в гърдата няма напрежение. Дано се регулира сама...ако има как.

# 111
За успяването да цока се съди по броя мокри памперси и дали наддава. Най-добре слагайте на гърда на поискване. Ако суче неефективно заради юздичката и вие го ограничавате да сучи само на 3 часа, няма как да качва тегло и ще се налага да дохранвате. Ако искате да дохранвате с кърма, след като суче можете да се изпомпвате и така имате кърма за следващото хранене за дохранване. А и когато детето заякне, устичката порастне, гърдите ви ще произвеждат цялото му необходимо мляко, а не примерно 70% и пак да трябва да дохранвате. Най-добре се свържете с консултант по кърмене, пишете и в темата за бързи върпроси и отговори за кърмене ако искате повече мнения.
Аз за сега го будя, защото трябва да наддаде. Обаче следващия месец вече мисля да не го будя за храненето в полунощ . Когато се събуди, тогава. С голямото ми дете така постъпих и той се будеше в 5. Но аз държа на режим. В болницата даваха по- често гърда, защото беше " запечена", но като се нормализираха нещата, вече давам на 3 часа

Педиатърката каза, че за сега нищо няма да правим с юздичката. Явно успява да цока, защото в гърдата няма напрежение. Дано се регулира сама...ако има как.

# 112
Бобчита, абе вие си имате супер режим.
Моят господин е на 5 седмици, но си се буди и си търси яденето и в 00:00 и в 03:00.
Но засега сме решили да не го бутаме и мъчим.
Ако към 3ти или 4ти месец още няма по-продължителен нощен сън, тогава ще гледаме за варианти.

Чета и гледам в чужди сайтове и забелязвам, че там са значително по-либерални. Нашите педиатри още го карат като през 80те и 90те. От майка ми знам, че мен са ме отучвали да ям в 03:00 като са ме оставяли да плача и цялото семейство се е изреждало да ме дундурка няколко часа.

Peackock, стискам палци да нададе малкият юнак и да започне да си спи като голям човек - основно вечер и по-много. Hug

Някъде четох, че 80% от бебетата се отказват от едното хранене до края на 8ма седмица. Там ми е надеждата на мене. Да махнем по това в 03:00, че колкото и егоистично да звучи, и мама има нужда от сън.
Ние иначе сме на адаптирано мляко.

# 113
Моето дете е на смесено хранене, защото аз съм с мастектомия и храня само от дясна гърда. Сега се цедих за първи път, успях да изцедя 30 мл. Честно казано, това си е рекорд, предната бременност едва 10 мл изкарвах. Тогава не отадавах толкова значение на кърменето, но сега ще дам всичко от себе си, доколкото мога.. говорила съм с консултанти по кърмене. Никой не е срещал човек с моя случай, за това отказват да дават каквито и да е съвети. Отговорът е " ще видим какво ще стане". Стана така, че кърмата си слезе на 3тия ден, слагах детето често на гърда и се получи . За това си следвам неговите нужди.

# 114
Пийк справяш се повече от добре.
Аз такова количество не съм изцеждала никога.Браво на вас с малкия!

# 115
Моето дете е на смесено хранене, защото аз съм с мастектомия и храня само от дясна гърда. Сега се цедих за първи път, успях да изцедя 30 мл. Честно казано, това си е рекорд, предната бременност едва 10 мл изкарвах. Тогава не отадавах толкова значение на кърменето, но сега ще дам всичко от себе си, доколкото мога.. говорила съм с консултанти по кърмене. Никой не е срещал човек с моя случай, за това отказват да дават каквито и да е съвети. Отговорът е " ще видим какво ще стане". Стана така, че кърмата си слезе на 3тия ден, слагах детето често на гърда и се получи . За това си следвам неговите нужди.
30 мл за 6-ти ден си е доста добре. На 6-я ден още ми слизаше кърмата. Слагай максимално често на гърда, като заплаче. Пий много течности, по 3 литра на ден.
Аз съм с няколко операции за отстраняване на образувания на гърдите и мислех, че ще имам проблеми с кърменето, но успявам да кърмя засега. Няма по-добра профилактика от това.

# 116
Пия страшно много вода! Особено като го сложа да яде трябва да имам чаша с вода до себе си. Рязко ожаднявам. През останалото време също пия .

# 117
А на теб какъв ти е инхалатора,може ли линк или марка?Такъв с тръбичка е,този с помпата нищо не прави,а този за прахосмукачка,не знам.Чета противоречиви отзиви от стари теми.Ако някой ползва ,нека каже

Ние взехме такъв за "всмукване" с уста на Chicco. Досега веднъж съм го ползвалс, но свърши работа.
От този за прахосмукачката малко ме е страх. Grinning
Няма нищо страшно, не се притеснявяйте. Бебенцето ми беше със запушен нос зимата и само с Носко успявах да й почистя носа, за да се храби и спи спокойно. Реално само прахосмукачката е шумна, а самият аспиратор засмуква с каквато трябва сила, за да не нарани нослето. Може да го пробвате на ръката си и ще видите, че няма нищо страшно.
Като личен съвет ще Ви кажа, че трябва много добре да навлажните нослето преди да почистите и най-добре с някакво бебешко спрейче за нос, аз ползвам Стеримар в ежедневието и изотоничен, когато малката е имала хрема.
Успех!

# 118
Здравейте! Имам няколко въпроса. С малката (8м, 10кг ) ходим на плуване и ползваме пелени за плуване Libero. Не знам дали и при тези пелени има разлика от марка до марка както при обикновените, но нещо много изплува нагоре дупето с тези и не знам дали не  й пречат да се учи ... Направо на моменти е борба, като пояс са ... Има ли по добри марки, които сте ползвали? Еднократни или многократни, няма значение Blush

И относно ходенето на море и басейн , понеже ни е за пръв път - потапяте ли бебетата целите или само крачетата? Като казвам басейн, имам в предвид по скоро детските такива, въпреки че май няма как да стане без родител като е толкова малка. Но за морето как процедирате?
Благодаря предварително !

# 119
Аз вземах памперсите за плуване на марката на ДМ. Не мисля, че са изплували.
В басейна беше в пояс с душки за крачетата. В морето ние го държахме. Май и с този пояс за крачета е влизал.

Общи условия

Активация на акаунт