За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 338
  • 906
  •   1
Отговори
# 75
Bobchita, точно, че при нас няма определена цикличност на нещата.
Когато си е кисел, е кисел цял ден.
Последните два дни заспиваше много трудно. Плачеше, протестираше, сумтеше, махаше с ръчички и крачета. А след яденето в 21:00 будуваше и мрънкаше чак до 23:00.
А днес, заспива лесно, по-спокоен е. Ето сега хапнахме в 21:00 и вече спи дълбоко оттатъка.
Затова се чудех колики ли си, какво е.
И ние даваме капки, няколко вида и може те да му помагат, за да не се стига до истеричен рев в продължение на часове. Ама знам ли...

# 76
Изобщо не е задължително коликите да са със силен рев часове наред. При някои бебета са просто дискомфорт.

# 77
Еделвайс, нормално. Може на всяка смяна на памперса да го мажеш, като редуваш Гентамицин с Дефламол. За ден-два цепнатината ще зазравее

# 78
Рокет,колики са. При нас протичаха по същия начин. Опитай да направиш масаж на коремчето в посока на часовниковата стрелка,има и масажен гел на фрезидерм против колики. Гушкане с бебето,така че коремчето му да е допряно до твоето също помага.
Скрит текст:
Много се радвам да те срещна тук!😘

# 79
Рокет,колики е.Просто са като при нас,без големи кризи.Като почнах Лефакс и омнибиотик Панда ,точно пет дни трябваха да се успокоят нещата.
До тогава топли компреси на коремчето,много гушкане и тя спеше при нас цяла нощ,така бяхме спокойни и щастливи всички.Спяхме гушнати коремче в коремче,дишането й усещах в моето тяло,така притиснати,това помогна много.После капките и прахчето почнаха да действат и отшумяха симптомите.
Просто като нямам опит и аз си представях коликите по друг начин,всяко дете е различно.Успех!

# 80
Еделвайс, нищо няма да му стане на пишлето. Може да почистиш с тампон напоен с Риванол и след това да поставиш Гентамицин мас. Така ми препоръчаха от болницата.

# 81
Изобщo не искам да се сещам за коликите докато навърши 4м.беше ужасно носене на ръце, рев, рев и пак рев вече на почти 6 м.много по -добре все пак има дни, в които нещо й е криво но все пак 😀😀👍Търпение ще минат !🌞

# 82
Благодаря за отговорите! Simple Smile
Дано наистина са колики, че поне са период и рано или късно ще минат.
Давам му засега, по препоръка на личната, Абоколикен, Еспумизан и БиоГайа пък дано се разминем по-леко.

Sissy, и аз се радвам, че вече сме в тези теми! Flowers Hibiscus

# 83
До каква възраст ви казаха да давате всичко това?Нашата педиатърка чак до шестия месец ми каза.

# 84
ОО, тоя Еспумизан е излишен , според мен. Моето дете от него плачеше повече . Аз давах само Лефакс

# 85
Аз да питам,от два дни има сополки,пръскам Стеримар и след малко дърпам с аспиратора.Въздух не ми остава направо,но днес пак чувам че има,а нищо не излиза.Иначе тя яде,усмихва се и е жизнена,как да ги изкарам напълно и това настинка ли е?

# 86
Bobchita, казаха засега да даваме всички капки, като ги редуваме. Предполагам поне до 3ти месец ще караме с тях.

За нослето, защо не пробваш с аспиратор?
Аз нашият го ползвах вече веднъж, защото имаше едно огромно сополче в нослето и му пречеше да диша и да се храни добре. Може би и при по-течни сополки пак ще помогне.

Peackock, Еспумизан даваме, защото има много газове. Горкичкият, като почне да пръцка си личи колко му е дискомфортно.

# 87
Аз ако съм на теб, бих ползвала по-скоро инхалатор.
За моето дете лекарката каза да впръскваме спрей за нос и да направим така, че той да го вдишва ( като му стискаме ноздрите).
Какъв ти е аспиратора?

# 88
А на теб какъв ти е инхалатора,може ли линк или марка?Такъв с тръбичка е,този с помпата нищо не прави,а този за прахосмукачка,не знам.Чета противоречиви отзиви от стари теми.Ако някой ползва ,нека каже

# 89
А на теб какъв ти е инхалатора,може ли линк или марка?Такъв с тръбичка е,този с помпата нищо не прави,а този за прахосмукачка,не знам.Чета противоречиви отзиви от стари теми.Ако някой ползва ,нека каже

Ние взехме такъв за "всмукване" с уста на Chicco. Досега веднъж съм го ползвалс, но свърши работа.
От този за прахосмукачката малко ме е страх. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт