За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 361
  • 906
  •   1
Отговори
# 120
Bambolina,само този аспиратор ли ползвате?Или при силна хрема само?

# 121
  • Германия
Някое дете да е било с къса юздичка? Как се оправиха нещата??

Дъщеря ми беше с къса юздичка под езика, кръцнаха я като беше на 4 дни 👍🏼

# 122
Замислям се ,че може би е грешка да чакаме с времето да видим какво ще стане с юздичката. Ще питам педиатъра дали можем да направим нещо от сега.
Но пък сучи детето..  не знам дали не иска да види как се развива с времето, най- малко да го види около датата, когато трябваше да ми е термина.

# 123
Здравейте, да ви попитам правите ли ваксини на децата сега, в това положение.

# 124
Аз му направих всички по календар.
Педиатърката ми звъни, казва дата и час съобразен с коридора за ваксини във вторник и четвъртък .
Влизаме през задният вход на поликлиниката, излизаме през предния.
Влиза се и се излиза със сестрата, тя отключва и заключва след нас.
Не се засичаме в коридора или в кабинета с други пациенти.

# 125
Ние почваме ваксините от другия месец.
Притеснено ми е, особено предвид положението, но ще ги слагаме.
Решили сме в периода на тези няколко месеца да ограничим до минимум контакта с роднини, приятели и познати. Не че сега много се виждаме де.
Освен това, разходки само на открито без да се бутаме в магазини, заведения и др.

# 126
Първа ваксина имаме на 28ми този месец,има отделен вход за детски и женски консултации.
Рокет,ти кога роди?Май сме по едно време с теб.

# 127
Да,поставяме ваксините.Този месец ще слагаме последната.Мисля,че следващата е на 1 г вече.

# 128
Bobchita, аз майче съм малко след теб - 9 юни. Simple Smile
Първата ваксина ни е назначена за 11.08. Бебо ще е нс 2 месеца и 2 дена. Те майче ще са 2 ваксини + 1 по желание (за Ротавирусите).

# 129
Не знам каква е първата ваксина.Само куул пач ми казаха да купя .Нищо друго.

# 130
И на мен ми казаха за КуулПач. Simple Smile
До колкото разбрах, ще слагат 2 задължителни ваксини от имунизационния календар.
Педиатърката ми препоръча да сложим и още една, която не е задължителнс, но е препоръчителна. Тя е под формата на капки и се прилага в устичката. Предполагам е Ротарикс.

# 131
Две са Инфанрикс и Синфлорикс - първи прием.
Не знам дали ги изписах правилно.
Едната е 6 валентна.

Куул пач лепенките са много удобни.
Панадол също е хубаво да имате за всеки случай.

# 132
  • Пловдив
Извинявам се, че ще се намеса в разговора за ваксините, но в това време на коронавирус, ще ви препоръчам да слагате по една ваксина на бебетета. За ваше успокоение, ако има реакция, да разберете от коя ваксина е. Това, че личните лекари искат и 3 на един път, за мен е недопустимо. Дъщеря ми е родена декември 2018 и давах разрешение на консултация да и се слага само по една ваксина, като спазвах възрастта на бебето от календара за ваксините. Педиатъра се съгласи. Сложих всички ваксини, но с два месеца закъснение, не е проблем това. Давам само съвет, вие си решавате!

# 133
SolenK, благодаря за мнението! Simple Smile
Ще питам за ротавирусите дали може да се отложи, но мисля другите 2 да ги направим.
Коранавируса, за жалост, няма да изчезне скоро. Поне да използвам, че сме в "хубав" сезон и няма много грипове и другите типични за зимата болести.

# 134
Аз не мисля за короната,мъжа ми работи с хора от цял свят,кораби,екипажи и т.н.Той самия е рисков,тъй че каквото сабя покаже.

Общи условия

Активация на акаунт