За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 362
  • 906
  •   1
Отговори
# 135
Възможно е юздичката да не е проблемна, след като засмуква добре, няма болка, зърното излиза с правилна форма, а не сплескано, има преглъщания. Може би затова педиатътрката иска да изчака. А и ако е родено преди термин бебчето, устичката може да е малка и слаба още да засмуква добре.
Доколкото си спомням под 6м възраст ревизията на юздичката се прави без упойка, защото там няма нерви или кръвоносни съдове. След това е с упойка. Вие си преценете също, при нас консултантката по кърмене много помогна, акушерките изобщо не я хванаха тая юздичка и не знаеха много какво да посъветват.
Ако искате пробвайте със силиконови протектори за зърна, да видите дали ще се подобри засукването? Но все пак те се ползват, ако са препоръчани от консултант, защото могат да прикрият други проблеми примерно с позата, захапката или да доведат до спад на количеството кърма.
Друг аспект да премислете е и че понякога много къса и стегната юздичка може да повлияе на захранването и говора в бъдеще, но пак е много нюансирано и най-добре с експерт да се консултирате за конкретния ви случай.
Замислям се ,че може би е грешка да чакаме с времето да видим какво ще стане с юздичката. Ще питам педиатъра дали можем да направим нещо от сега.
Но пък сучи детето..  не знам дали не иска да види как се развива с времето, най- малко да го види около датата, когато трябваше да ми е термина.

# 136
И аз не я мисля толкова, ММ работи в Спешна помощ - София, ако го мисля трябва да се гръмна или да го изгоня безсрочно при свекървата ☺️

# 137
Аз също съм на мнението на solenka за ваксините.Нашата педиатърка сама настояваше да разделим ваксините.Е вярно на всяка консултация го боцкаха и въпреки това не съм искала да ги прави наведнъж.

# 138
  • Бургас
Педиатърката на дъщеря ни също разделя ваксините. Според нея е голямо натоварване да се слагат заедно. Започва с Инфанрикс и чак като минат трите приема, продължава с пневмококовата ваксина. Така три месеца ще слага едната, после другата. Ще се проточат малко, но за мен е по-добре. Аз нямаше да се съглася да бият всичко на веднъж и трябваше да се разправям.

# 139
Няма да задълбавам в темата с ваксините, защото е много особена и чувствителна.

Бобчита, м/у другото ние взехме термометър за ухо, че искам да си му проверя температурата на бебо предварително, за всеки случай. Дано няма, но ако има, тогава вече ще давам отпор за ваксините.
Ако всичкон е наред, ще следваме насоките на докторката.

# 140
Bambolina,само този аспиратор ли ползвате?Или при силна хрема само?
Само при силна хрема, иначе хващам секретчетата с клечка за уши. Тя вече е на 9 ++ и почти не дава да й чистя носа 😁😁

# 141
Здравейте, да ви попитам правите ли ваксини на децата сега, в това положение.

Да, ние слагаме ваксини. Не е желателно ваксините да се отлагат твърде дълго, а коронавирус ще има още много време, така че за мен не е опция да чакаме неизвестно докога.

# 142
Здравейте, момичета!
На моята бебка, която след седмица става на 5м.се появиха две бели петънца на едното краче. Следващата седмица ще ходим на консултация при един педиатър и ще питам за тях. На някой случвало ли му се е?

# 143
На мен ми се е случвало и на двете бебета, само че на бузите. Първо на едната, на следващия ден вече ги нямаше, но пък излезнаха на другата. И пак така на следващия ден всичко беше нормално. Само че и двете бяха болни и бяхме на коктейл от капки за нос- то не беше Виброцил, тобрадекс, после гентамицин и адреналин, та реших че може би някое лекарство е дало страничен ефект. Като минаха от самосебе си даже забравих да питам педито.

# 144
Здравейте, да ви попитам правите ли ваксини на децата сега, в това положение.

Да, ние слагаме ваксини. Не е желателно ваксините да се отлагат твърде дълго, а коронавирус ще има още много време, така че за мен не е опция да чакаме неизвестно докога.
Да и ние слагаме ваксини още от края на април като разрешиха

# 145
На мен ми се е случвало и на двете бебета, само че на бузите. Първо на едната, на следващия ден вече ги нямаше, но пък излезнаха на другата. И пак така на следващия ден всичко беше нормално. Само че и двете бяха болни и бяхме на коктейл от капки за нос- то не беше Виброцил, тобрадекс, после гентамицин и адреналин, та реших че може би някое лекарство е дало страничен ефект. Като минаха от самосебе си даже забравих да питам педито.

Благодаря за отговора!
На нас вече са от 2-3 седмици и в четвъртък ще я карам на джипито. Да видим какво ще каже и той.

# 146
Рокет, ротавирусната ваксина се слага преди бебето да е навършило 3месеца, затова  съвета ми е да не я отлагате.
Ние сложихме освен задължителните ваксини и ротавирусната,както и Бексеро срещу менингит б. Аз самата също се страхувах в началото,но сега осъзнавам,че тези ваксини са важни за детето. Търсех си причини да не направим скъпата Бексеро,но в крайна сметка само ползи намерих се реших. При нас не са отлагани изобщо ваксините,дори по време на lock dawn-а. Педиатъра ни обясни,че е много по-опасно за бебетата да се получи паралелно епидемия от някоя от вече познатите на човечеството болести.

# 147
Здравейте, момичета!
На моята бебка, която след седмица става на 5м.се появиха две бели петънца на едното краче. Следващата седмица ще ходим на консултация при един педиатър и ще питам за тях. На някой случвало ли му се е?
И моето момче има точно две такива на крачето. Беше на 2-3 месеца като се появиха, сега е на годинка и толкова и още са си там.
Пиши какво са ти казали

# 148
Здравейте, момичета!
И моето момче има точно две такива на крачето. Беше на 2-3 месеца като се появиха, сега е на годинка и толкова и още са си там.
Пиши какво са ти казали

Ще пиша. На теб какво са ти казвали за тези петна!?

# 149
Не съм питала конкретно, но при преглед са ги забелязвали и не са ги коментирали.

Общи условия

Активация на акаунт