За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 371
  • 906
  •   1
Отговори
# 150
Ротаворусната ваксина има по-висок риск от странични ефекти ако е сложена след 3м. Това ми каза баща ми, който е джи пи. Затова не се препоръчва да се отлага.
Рокет, ротавирусната ваксина се слага преди бебето да е навършило 3месеца, затова  съвета ми е да не я отлагате.
Ние сложихме освен задължителните ваксини и ротавирусната,както и Бексеро срещу менингит б. Аз самата също се страхувах в началото,но сега осъзнавам,че тези ваксини са важни за детето. Търсех си причини да не направим скъпата Бексеро,но в крайна сметка само ползи намерих се реших. При нас не са отлагани изобщо ваксините,дори по време на lock dawn-а. Педиатъра ни обясни,че е много по-опасно за бебетата да се получи паралелно епидемия от някоя от вече познатите на човечеството болести.

# 151
Майчета, давам Камилия за зъбите, но в листовката пише да не се дава повече от 8 дни подред. След колко време мога да дам отново. Според педиатър ката може общо взето непрекъснато, но реално в листовката не пише така...

# 152
Аз съм давалюм без прекъсвания, всичко мой приятелки също, от педиатри също знам, че може да се дава, защото е хомеопатично. Спирам, когато зъбче то избие и детето няма нервни моменти.
Майчета, давам Камилия за зъбите, но в листовката пише да не се дава повече от 8 дни подред. След колко време мога да дам отново. Според педиатър ката може общо взето непрекъснато, но реално в листовката не пише така...

# 153
Момичета, как бихте постъпили вие?

Последната седмица бебо (на почити 6 седмици е) изявява силни предпочитания да спи в количката си освен навън и в къщи. Предполагам, че там се чувства по-уютно, по-закътанко и спокойно.
От една страна не искаме да го свикваме така и после да се чудим как да го отучваме.
От друга, не знам колко по-здравословно е да се мъчи и мята по час, че и отгоре, докато заспи в креватчето си. Трябва да е заспал по време на ядене, за дс не се бунтува.... а и тогава пак не е сигурно. Grinning
Засега клоня към това, да го оставя да се радва на количката.
Ако има мами с подобен опит нека споделят?
Когато кошът умаля, как мина прехода към леглото?

# 154
  • Германия
Момичета, как бихте постъпили вие?

Последната седмица бебо (на почити 6 седмици е) изявява силни предпочитания да спи в количката си освен навън и в къщи. Предполагам, че там се чувства по-уютно, по-закътанко и спокойно.
От една страна не искаме да го свикваме така и после да се чудим как да го отучваме.
От друга, не знам колко по-здравословно е да се мъчи и мята по час, че и отгоре, докато заспи в креватчето си. Трябва да е заспал по време на ядене, за дс не се бунтува.... а и тогава пак не е сигурно. Grinning
Засега клоня към това, да го оставя да се радва на количката.
Ако има мами с подобен опит нека споделят?
Когато кошът умаля, как мина прехода към леглото?
Дъщеря ми спа един месец в количката (втория месец). Акушерката, която идваше вкъщи каза, че няма проблем. Само каза, да не слагам одеала, възглавници под бебето, да спи на равно. След това сама се отказа. Всеки път, пробвах да я приспивам на ръце или на леглото. Ако не заспи, слагах отново в количката. И така една вечер заспа в ръцете ми и я сложих в леглото. Мисля, че много бебета минават през този период. Понеже в количката им е по-тясно и не могат да махат с ръце и крака. Чувстват се по-сигурни и спокойни. Като "в мама:.

# 155
Момичета,малката е на месец и половина и отзад на главата има сплескано ,колкото 2 лв е.От скоро я слагам по коремче ,но не търпи дълго.Спи само по гръб.И от родилното още много често езика й е навън,не виси а прави физиономии,бута устата с него и го прибира и вади.Като спи езика е в устата.Има ли повод за притеснение?

# 156
Момичета,  бебето ми има синьо петно на дупето (опашната кост). Утре сме при ЛЛ, но се чудя монголовидно петно ли е или синина. Имате ли опит?

# 157
Момичета,малката е на месец и половина и отзад на главата има сплескано ,колкото 2 лв е.От скоро я слагам по коремче ,но не търпи дълго.Спи само по гръб.И от родилното още много често езика й е навън,не виси а прави физиономии,бута устата с него и го прибира и вади.Като спи езика е в устата.Има ли повод за притеснение?
Бобчи, моя големия син все още си слага езика така , когато прави нещо и е по-концентриран. И аз доста се притеснявах като беше бебок за това, но явно си ма причина да го прави. Иначе си е здрав, нищо му няма, но си слага така езичето.
Като лежи по гръб детето, главичката да е настрани. Сега ще си протрие и косичката, ще има сигурно и малко плещивичко. Нормално е, постоянно лежат.

# 158
Как да увелича дневния сън на 7-месечно бебе? Спеше си добре, но от известно време спи на 2-2.5 часа по 30 минути точно. После киселее, че й се спи, ама не заспива втори път. Вече съм отчаяна, понеже по цял ден мрънка от недоспиване, но не знам как да й помогна. Пробвах с климатик, без климатик, на тъмно, на светло, с одеяло, без, да съм до нея, да не съм, да я кърмя като се пробуди, да не я кърмя, да й дам биберон - нищо не помага. Буди се и се напъва да седне и драмата почва. Това вече е ежедневно и съм на ръба на силите си. Помооооощ

# 159
  • София
Галеона, моят син само в количката се успокояваше (от коликите) и спеше по корем. И за двама ни беше успокоение. От моя гледна точка - остави го да се радва на количката.
Моят през деня спеше в количката, вечер си спеше в леглото.
Нямаше привикване.

# 160
Пийк,благодаря!И аз забелязвам,че като й говорим езика още повече се вади,и също се надявах от това,че се концентрира.Много е будна и жива и най-обича да й говорим.
Пробвам да слагам главичката настрани,все я обръща по някое време.Надявам се просто като почне да сяда и да се оправи това нещо.

# 161
Може би периодите му на будуване да са се увеличили като е порастнал и да не е достатъчно уморен по обичайното време, когато го слагате да спи? Следете за ранни признаци за съненост- по-малко активност, гледа в 1 точка, мига на парцали и запопнете тогава да го слагате да спи. Може би ако имате кратка рутина за дрямки? Книжка песничка и в леглото. Може би 1,2 седмици като я повтаряте ще се научи че след тези стъпки следва сън. Ако пробвате нещо ново го пробвайте няколко дни подред поне, защото иначе е много объркващо за детето.
Как да увелича дневния сън на 7-месечно бебе? Спеше си добре, но от известно време спи на 2-2.5 часа по 30 минути точно. После киселее, че й се спи, ама не заспива втори път. Вече съм отчаяна, понеже по цял ден мрънка от недоспиване, но не знам как да й помогна. Пробвах с климатик, без климатик, на тъмно, на светло, с одеяло, без, да съм до нея, да не съм, да я кърмя като се пробуди, да не я кърмя, да й дам биберон - нищо не помага. Буди се и се напъва да седне и драмата почва. Това вече е ежедневно и съм на ръба на силите си. Помооооощ

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 15:48 от Nanaharps

# 162
  • Пловдив
Galeona моят син на 2 месеца у нас почти не спи следобед,или се унася само докато го кърмя и да подремне за малко..Спи в коликата и в колата..вечер заспива много късно..

# 163
  • София
До 6 -ия месец спеше само в количката и денем и нощем.Не виждам проблем,щом му е ок на детето.После в леглото си спеше.
Няма драма.

# 164
Lana, как заспива? Лесно ли я приспиваш, тя противи ли се, колко време отнема? Моят син на около 6 месеца се държеше по подобен начин, като обаче приспиването беше огромна мъка. За мен решението беше да будува повече. Явно съм обърквала някаква момента киселост и липса на интерес към игра с желание за сън, а всъщност човекът просто е искал да си почине малко с гушкане/кърмене/блеене в една точка и после пак да играе.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт