Парфюмни размисли и страсти - 246

• 57 268
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Здравейте, момичета!
Може ли мнение за Escada Miami Blossom и за един мъжки парфюм- Polo black? Благодаря предварително!
Escada Miami Blossom си е много типичен за марката - захаросан ананас, не особено траен, но много вкусен, весел и повдигащ настроението. Аз го харесвам

# 541
  • София
Аз пък с впечатленията си от Palo Santo Carner Barcelona. Simple Smile
Това е парфюм, който исках да купя в продължение на поне три години, но все не се осмелявах заради нотката прясно мляко, което мразя от дете. Scream Добре, че любопитството ми надделява в много случаи. Smiley Щях да пропусна много хубав парфюм, според моя вкус.
Началото на Palo Santo е с доста опушени дървесни нотки. Много бързо в развитието му се наслагва и сладост от млечна дървесина, като от прясно отчупено клонче, много мек ветивер, както и млечно-сладка алкохолна нотка. Малко по-късно започват да се усещат сандаловото дърво и повече бобчета тонка. Отчетлив аромат на ванилия не усещам.
Силно опушеното му начало има някакви препратки към By The Fireplace Maison Margiela, а частта със сладката алкохолна нотка ми напомня за Musc Ravageur Frederic Malle.
Топъл, мек и наситен аромат, който стои по-близо до кожата и въздейства успокояващо. Two Hearts

# 542
  • The Evergreen State
Момичета, назад мернах да се споменава Jasmin Marzipane. Някой познава ли го, да разкаже повече за него? Има ли го някъде в България за тест?

Парфюмите от тази серия са богати и пищни, масивните майсторски украсени шишета и наситените им цветове донякъде подсказват това. Нито един от тях не е за покупка насляпо и жегите не са най-доброто време да се носят. Мненията за тях са обикновено полюсни, или много се харесват, или могат да ти докарат главоболие. На сайта на Ланком продават и 30 мл на повечето от тях което е по-удачен вариант и като цена и като количество да се пробват според мен (макар че шишетата на 100 мл са разкошни).
Jasmin Marzipane не е изключение на горното. Жасмина в името е подвеждащо донякъде и може да създаде грешно впечатление че парфюма е белоцветен нежен и ефирен - а той не е такъв. Марципана в името също подвежда защото не е особено и гурме, дървесен парфюм е за моя нос най-вече, плътен и богат. Макар че композициите са създадени от различни парфюмери, характера на серията се усеща еднакъв, единствено цветната интерпретация е различна но по дух са еднакви - ако се ползват премерено се усещат като кадифена ръкавица, ако се прекали могат да се усетят като боксова ръкавица.

# 543
Днес разносвах Versace Bright Crystal Absolute и съм много изненадана от трайността му. Пръснах се към 12:50 на обяд и до сега го усещам. Мислех си, че е станал skin scent, но като излизах от колата, преди десетина минути, ме лъхна аромата му Relieved бях приятно изненадана

Мисля е много подходящ за излизане на вън, за разлика от други парфюми които се държат добре само на затворено. Като се има предвид, че днес бях в кухнята, прекарах доста време покрай горещата скара печейки шишчета и забравих да пусна аспиратора... И въпреки всичко аромата оцеля. Open Mouth

# 544
  • Пловдив
Athena, страхотно описание, благодаря! Струва ми, че съм го тествала в една парфюмерия в Осло, но тогава набързо пробвах всички от серията и нямам никакъв спомен. Помня само, че един от тях много ми хареса, а този изглежда като да е точно мой Simple Smile

# 545
  • The Evergreen State
И аз като теб съм ги тествала набързо на щанда им в Нордстром. Заслужават да им се отдели повече внимание и по-добър тест, на ръка съм пробвала единствено Жасмина и ми допадна много. Не бих се изненадала обаче ако харесам и други от тях при тест на ръка.

Много хора обаче не понасят Жасмина, най-добре е да пробваш.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 22:56 от Athena

# 546
Мен ме вълнува много тази серия. В София има ли къде да се пробват?

# 547
Момичета, случвало ли ви се е да откаже пръскалката на Монтал, буквално е пръснато само веднъж, и край.

# 548
  • Sofia
Моята веднъж блокира, все едно се запуши. Натискам, нищо не излиза и потъва. Дадох я на половинката, ръчка, бута нещо и започна да пръска отново.

# 549
Мен ме вълнува много тази серия. В София има ли къде да се пробват?
Не. В Солун.

# 550
Здравейте парфюмни момичета, да споделя за Scandal by night на Готие, ами прекрасен е. Далеч съм от вашите възможности за описание на нотките в парфюма. Аз съм на принципа - харесвам или не. Специално Скандала е точно това което очаквах от него. Тествах го вчера - чудовищна трайност /пръскане в 8 ч. сутринта на косата/ и до 22.30 ч вечерта го усещах, разбира се без подновяване през деня. Това е начина ми да тествам парфюмите при  първо пръскане. Сладък, чувствен, женствен, абе готино ми е с него и се чувствам страхотно.
P.S. Отново останах приятно изненадана от това, че поръчах тестер/без капачка-така пишеше, от Makeup/ а получих същия с капачицата с вирнатите краченца. Абе като го погледнеш "пълноправен парфюм " си е, без оригинална опаковка естествено. Страшно съм доволна и ще си го нося с кеф.

# 551
Момичета,кой на Elie saab е  по подходящ за лятото-royal или shine?

# 552
Ако става въпрос за Girl of Now Shine, за мен е подходящ за лятото. Роял-а не го познавам.

# 553
Аз днес си разхождам Рояла и ми харесва много повече, отколкото зимата.

# 554
Имам Shine - сладък, траен, слънчев, хубав ми е, и да - подходящ е за лятото. Но мисля, че и зимата ще е чудесен.

Общи условия

Активация на акаунт