Парфюмни размисли и страсти - 246

• 57 273
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
И аз не харесах Essentiel. Много бързо го размених. Ако беше по-излъчващ, по-силен, с повече пачули и по-малко портокал, щеше да е чуден. Но в този си вид-за мен е твърдо не.

# 526
# 527
  • Бургас
Jollie, аз точно заради нетрайност отказах поръчката на Essentiel.Намерих обаче нещо доста близко до него върху моята кожа и е трепач от към трайност и излъчване-https://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Peonia-Nobile-40154.html Разкош някакъв е този парфюм и не пречи да се пробва.

# 528
Здравейте дами, за първи път пиша тук. Търся мнение за Rochas Mademoiselle Rochas (https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Mademoiselle-Rochas-43205.html) и Rochas Mademoiselle Rochas Couture (https://www.fragrantica.com/perfume/Rochas/Mademoiselle-Rochas-Couture-53146.html).
Имам мостра на първия, въпросът ми е приличат ли си двата или не? Четох страхотното ревю на densi за втория и ми се прииска да го взема, но не намирам от къде да купя мостра.
Като цяло имам сериозен проблем с парфюмите, от няколко години не мога да нося тежки миризми, задушливи или сложни аромати. Толкова ми харесват някои парфюми, а след час носене се чудя как да ги махна. За това си търся простички, но трайни аромати, които зареждат с настроение. Харесвам сладките и бели неща, но не мога да се похваля и с кожа, която държи аромати... Та така де, лоша комбинация, но пък желание има Grinning
За ориентир - в момента добре се разбираме с Lanvin Éclat de Fleurs, но при мен е не повече от 1 час трайност. Оригиналния Еклат го усещам само при пръскане - буквално. Едно време любовта ми беше Jadore, после Coco Mademoiselle, сега само като се сетя за тях ми става лошо. Ако имате други предложения, ще се радвам да опитам. Цената няма особено значение, за сега тествам с по-достъпни предложения, защото бързо се "разлюбваме" с парфюмите, та поне да не харча излишно пари...

# 529
Момичета и момчета ,да питам и тук .
Изберам подарък за мъж,който харесва парфюми ,но не е вътре в темата , ще оцени повече марката , т.е . ако парфюма е хубав ,но бранда не е особено скъп няма да се зарадва..
Благодаря !
От така изброените, без да познавам придпочитанията на мъжа, бих избрала L'Omme Ideal или бих обмислила L'Omme Intense на YSL, който също е много хубав и може да се хареса и на тийнейджър, и на по-зрял мъж. La Nuit може би също не е лош, но не го познавам.
Това - като жена, която избира парфюмите на ММ, тийнейджър на 15 и племенник на 19. Споменавам само тези, които и тримата единодушно харесват.
Не видях да си го изброила, но старата класика Aqua di Gio на Армани в едт варианта също е любимец на моите мъже.

# 530
Aqua di gio edt го подари той на Мм и няма да е вариант, но и на ММ беше нетраен.
Deetron  кажи нещо за Envol много добре звучи във Фрагрантика..

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 21:21 от mimozata

# 531
Моля за мнение- спряла съм се на Roberto Cavalli Paradiso, Roberto Cavalli Gemma di Paradiso и Roberto Cavalli Serpentine, като втория не съм тествала,  В момента мога да взема 2 от 3. Има ли смисъл да имам и двата Парадизо? До колко са близки или различни? Серпентината ми се стори за по-храдно време, всяко мнение ще ми е от полза.
Ck beauty edp също е в списъка, но мислех да го отложа известно време /не съм го пробвала, само Sheer beauty edt/.
Смятам да закупя макс като обем от цитираните. Съответно 75/75/100/100.
От изброените от теб имам Roberto Cavalli Gemma di Paradiso и много го харесвам. Различен от масовите неща през последните години. Началото може и да ти се стори малко по-хард, но съвсем не е непоносимо или плашещо, просто е по-мощно, нататък е променлив и става все по-хубав. Много траен! Чудесен за това хладно и дъждовно време сега. Ако имаш него, Roberto Cavalli Paradiso не ти трябва. Другите два не харесвам. Това мога да кажа.

# 532
Абсолютно на същото мнение съм като Азалия!

# 533
  • До сърцето...
Днес рових в парфюмния си шкаф и попаднах на предназначения за размяна Rose de Petra Stéphane Humbert Lucas 777. Реших да го пробвам и в топло време, защото го взех зимата и тогава не ми допадна като развитие, но пък арабските парфюми се ползват в горещ климат и защо да не видя как се развива в такъв.
Скрит текст:
Е, коренно различно се държа тази  роза днес и се радвам, че не се престраши никой да я вземе за размяна. Сега Стефан Люка ми подари разказ, приказен разказ, но и спокоен и бавен като хода на камили - за керван, пленяващ с тайнствеността си - луксозни стоки, скъпи подправки, красиви (но забулени) и тайнствени пътници/чки в него.
Стартира с луксозна, опияняваща роза, (на мен ми носи усещането за смугла и стилна жена - Шейха Моза ми изникна като образ), след това бавноооо се появи кардамона и се преплете с лукса на розата, даде и грациозност и суховатост, след час-два изникнаха и жарките ветрове на пустинята, с много слабия повей от някакъв далечен, далечен арабски пазар. Черния пипер ми пасва като парфюмна нотка, но тук не го усетих солиращ. След няколко часа, розата скромно отстъпва на нара (за мен това е най-хубавата част), без подправковата част да си отива - странно и много приятно съчетание. Не знам дали това ще е базата, ще изкачам още, за да видя. Но не можах да не споделя, много приятно съм впечатлена от откритието ми Heart Eyes
Стилен и изискан аромат. Но определено е арабски.

# 534
Aqua di gio edt го подари той на Мм и няма да е вариант, но и на ММ беше нетраен.
Deetron  кажи нещо за Envol много добре звучи във Фрагрантика..
не съм deetron:), но препоръчвам енвол, за мен е прекрасен унисекс, стои много красиво на жена, ако ви допада почеркът на Картие по принцип, няма да сбъркате, има много писано за него и повечето е вярно, така че ми се струва излишно да повтарям. Осланях се само на четена информация и го придобих без тест, единствено се притеснявах да не ми дойде трърде мъжки и да му се радвам само отстрани, но напразно. Харесва ми от първата до последната минута на развитието му, много съм пристрастна:) във всеки сезон се разкрива красиво и на двата пола, има стил, пикантност, малко горчивина, несладък ароматен мед, кедърът придава и страхотно усещане за поддържан и елегантен човек:)))

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 22:18 от Dorry88

# 535
Азалия, mimozata, много Ви благодаря, спестихте ми излишен разход. Пускам само Gemma за сега Heart Exl
И пак се оглеждам да забърша още нещо...пуста лакомия Blush

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 22:23 от mimoza7710

# 536
Днес малко спонтанно реших да пробвам Aura Sensuelle. Ами.... много ми хареса Simple Smile Сладко-ментова е в началото, подобно на Джемма, но към края остава ванилено-креместо-пудрена, докато Джемма е дървесна ванилия. Доста ми допада и това ме учудва, защото преди като съм я пробвала, усещах една желязна горчивина като спанак, а сега нищо подобно. Не знам, не знам, ще се опитам да не я мисля сега.
Пробвах и облака на Ариана Гранде - при мен е ясно изразен захарен памук, нищо йодно и лекарствено не усещам, както съм чела коментари. Скучноват ми идва.

# 537
Здравейте, момичета!
Може ли мнение за Escada Miami Blossom и за един мъжки парфюм- Polo black? Благодаря предварително!

# 538
  • Пловдив
Момичета, назад мернах да се споменава Jasmin Marzipane. Някой познава ли го, да разкаже повече за него? Има ли го някъде в България за тест?

# 539
Най- после да видя дъно аз...30-чка от Мосю Ли. От миналото лято е, а ми е любимец и пак толкова време не съм го изпръскала. Заведох заветните 3 пръскания до морето и там го оставих. Имам си 50-ца пълна де, да не ме мислите...Simple Smile
Днес тествах Амбре-то на Нарцисо- прелестен е. Пренася ме в някакъв спомен за нещо, толкова близо до мен е и някак ми става спокойно и искам да го душа пак и пак. Хем лека сладост, хем става въздушен и лек някак, а не лепне. От обяд още го усещам на китката с леко фъс. Искам го!
И Есеншъл на Ели Сааб тествах- нищо особено и за мен.

Общи условия

Активация на акаунт