Парфюмни размисли и страсти - 246

• 57 650
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • Седмото небе
На мен пък ми се е приискало да си взема някоя Омния. Виждам ги на много добри цени Б.О. тук
https://www.parfumi-shop.net/parfjumi/parfyumivtransportnaopakov … d=51&pol=2533
Върти ми се в главата Розов сапфир или Корал да си взема? Smirk
Има ли някой и двата за да ми даде мнение?
Или пък искам и Параиба? https://www.parfumi-shop.net/parfjumi/bvlgari-omnia-paraiba.html
Ох не знам, толкова обичах навремето Омния Кристалин! Обичам бутилчето!
Копче, вземи си Корал и Парайба! Прекрасни, летни и им е времето точно сега. При мен имаха и чудесна трайност като за такива свежари. Уникално лятно настроение носят! За мен Розовия сапфир е аромат като много други на пазара. Другите два те карат да се усмихваш и да мечтаеш за плаж и море Heart

# 91
  • София
Ох, аз искам да ги имам и трите, но трябва само 1 от 3те да избера!
Трудна работа!

# 92
  • виртуално
Получих от Дъглас Mugler Alien Mirage. За мен прилича на класическия, но много разбавена и лека, по-нежна  версия. За температури под 30 градуса
Във Фрагрантика го оприличават повече на разводнена Аура. Имат ли нещо общо?

# 93
Feels like a flamenco 💃 dancer-ето така ме кара да се чувствам днешния ми аромат-фриволно и секси 😁

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 13:45 от macadamia

# 94

Имам едно питане към по-просветените, тъй като аз нямам опит с по-старите парфюми:
Течността в червените бутилки Самсара различава ли се, и по какво, от новите с пчеличките?
 Него и до сега усещам и му се любувам. Чудя се просто, ако си намеря от старите бутилки Самсара, какво да очаквам? Не говоря за винтидж, а за предишния дизайн на флаконите.
Тази пролет бях в същата дилема с GUERLAIN CHAMPS-ÉLYSÉES .Беше ми накрая  в познатото старо шише ,а като пуснех търсене по име ми излизаше все в новите опаковки.Като се знам какъв съм мрън все не се решавах да го поръчам. Питах в темите нищо.Най-накрая  го намерих с ъс снимка  в познатата стара опаковка в един от сайтовете,препоръчани на първа страница и го поръчах.Обаче пристигна в нова опаковка и то без да ме предупредят за него ,защото си направих труда да звънна и по телефона.За мой късмет се оказа 1:1 сравнявах го с дни на едната и на другата ръка с остатъка в старото шише.
Щастлива и доволна след всичкисъмнения  терзания. Дано да скоро да няма промени при моите си аромати!

# 95
Получих от Дъглас Mugler Alien Mirage. За мен прилича на класическия, но много разбавена и лека, по-нежна  версия. За температури под 30 градуса
Във Фрагрантика го оприличават повече на разводнена Аура. Имат ли нещо общо?
Не, няма общо с Аура. Аз имам и двете концентрации

# 96
  • София
Пробвах най накрая новото Пачули на Герлен - мъжки си е. Не бих си го купила. Харесва ми да го мириша, но не на мен Joy
Оцелотчето пробвах в едт вариант - хубав женствен аромат. Напомня ми на Контрадикшън, който имам и засега отпада купуването му. Майка много би го харесала. Честито на закупилите го от другата тема.
Хипнотик пойзън едп ми е едно към едно с Амбър Империал, който си ползвам с удоволствие. Бяха ми казали, че си приличат, ама не вярвах, че чак толкова.
Купих мъжки Том Форд Екстрийм едт, който автоматично остава за мен за по-студени дни.

# 97
Днес пробвах на хартия 5-6 от ароматите на Atelier Cologne и повечето ме очароваха със свежеста си. На кожа пробвах само Pomelo и Patchouli. Помелото беше супер свежо-естествено-плодово и се превърна в плодово-сапунена миризма, но моята кожа това го прави и с шипри понякога, така че не е показателно.

Голямата изненада беше Patchouli-то, първоначално на блотер беше супер интересен и необичаен аромат - странен, закачливо-свеж и мистериозно-загадъчен. На кожа обаче при мен се разви първоначално неприятно, след което се превърна в по-лека, бих я нарекла лятна версия на Rosabotanica Balenciaga. Така че ако някой я харесва много, но му е малко душаща или твърде силна може да тества дали има моята химия Simple Smile Предупреждавам - има едни 5 минути през които върху мен парфюма мирише на нещо крайно неприятно.

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 21:28 от Ламята

# 98
Днес пробвах на хартия 5-6 от ароматите на Atelier Cologne и повечето ме очароваха със свежеста си.
Аз също, хресах си четири аромата,но след час вече няма никой. Всички ли са толкова нетрайни?
SOTD: Honour Woman Amouage, най-после си намерих един Амуаж, който харесвам,дори в жегите и на плажа си го разнасях Surfer

# 99
  • София
Моля за мнения за Secret Sucre Molinard. Hands Pray По-скоро е пудрен аромат или гурме - нуга и карамел? От всичко изчетено не мога да преценя. Pensive

# 100
Моля за мнения за Secret Sucre Molinard. Hands Pray По-скоро е пудрен аромат или гурме - нуга и карамел? От всичко изчетено не мога да преценя. Pensive
По-скоро гурме според мен. Като че ли има и пудра, но за мен не е водещата. Прекрасен аромат.

# 101
Да не те подстрекавам, но е много фино гурме и мисля, че е твой аромат. Пробвай, намери непременно до наесен. Не го помня като пудрен. Карамел изявен също не е. Доста красив и за мен.

# 102
На моята кожа се разви странно, като мъжки, и никак не ми хареса. Пробвах го през пролетта с големи надежди, заради многото положителни отзиви.

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 22:02 от silver pearl

# 103
Аз също, хресах си четири аромата,но след час вече няма никой. Всички ли са толкова нетрайни?
Пръснах ги малко преди 16:00 часа и все още се усещат (21:23) и двата пръснати на кожа, особено помелото, другия трябва да си допра носа в свивката на лакътя. Странното е че на блотер повечето тествани изчезнаха напълно или почти напълно още преди да излезем от мола, тоест трайност около 2 часа.

# 104
  • Пловдив
Благодаря за слънчевата тема!

Моите жълти бонбончета са:
Jour D'Hermes Absolu
Lira - Xerjoff
Alien eau extraordinary - Mugler
Magnolia Nobile  - Acqua di Parma
Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent 2015
Elixir des Merveilles Hermès - този е по-скоро оранжев, но ми носи слънчево настроение
Classique Intense Jean Paul Gaultier
Le Parfum Royal Elie Saab

Аз също съм си наумила да купя Dolce Amalfi, макар да не съм го тествала, и сигурно повече от година го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт