Парфюмни размисли и страсти - 246

• 58 736
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
  • Стара Загора
Montblanc Legend EDP за жени спрян ли е от производство? Бях забравила, че го имам. Пръснах си и много ми хареса, но имам малко останало количество. 😞

# 181
SOTD: Lancome La nuit tresor Nude Two Hearts Heart Exl

Въпреки, че първите няколко дни, след като ми пристига трезора, бях 50/50 дали ми харесва, защото ми се струваше доста странен с този бергамот, но ето че сега ми е един от най-любимите. Днес се напръсках с него в 8:30 сутринта и цели 11 часа по-късно аз все още го усещам. Като за тоалетна вода трайността е идеална, а силата му е доста добра - първите 4,5 часа се усещах, след това става skinscent. Като за лятна тоалетна вода, смея да твърдя, че е по-силен и от повечето ми парфюмни води...

# 182
Тази вечер се напръсках с доброто старо Лайт Блу. Не си представям лято без него, макар че го нося рядко.

# 183
Аз пък днес си получих Kelly Caleche EDT абсолютно насляпо, под въздействието на една парфюмна съфорумка и добра приятелка и съм удивена как е възможно толкова много да ни се припокрият парфюмните асоциации.
Стра-хо-тееен парфюм се оказа! Heart Eyes Толкова природен и натурален "еко-био" парфюм не съм имала. Усещам поляна, една от онези красиви зелени поляни от моето детство на село. Поляната е изпъстрена с цветя, тревички, храстчета и билки, и от онези купчини събрано сено /който е прекарвал летните си ваканции при баба и дядо на село, знае най-добре/, чиито аромати натурални, чисти и истински прекрасно се преплитат един с друг и с всеки полъх на вятъра тази омая се носи край теб, а ти потъваш в блаженство! Blush
И помен няма от кожа и си мисля, че не знам каква фантазия трябва да имам, за да намеря дори и най-малък "повей" от драно животно, брррррр, гадост!
Много добро попадение, особено като за "на сляпо". Но аз инстинктивно си чувствам, че Ерме са мой, мнооого мой бранд! Обичаме се бе, това е! Hug

# 184
Чакай да дойде ноември... Тогава ще те питам къде е на баба ти поляната и на дядо ти сеното! 😃 Само на комшията козела ще е насреща! 😆

А аз получих това https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Hypnotic-Pois … ecrete-17218.html и съм омагьосана! Гушнала съм красивото шише и се наслаждавам на фин прекрасен аромат. Ако Хипнотичната отрова за мен е като юмрук в носа, то това е като погалване с перо. Прекрасен фланкър, много по-носим за мен от който и да е Хипнотик. Имах Еликсира, пръснах се веднъж като го получих, припаднах и стоя така 2 години. Накрая го размених.
Не се разбирам с Диор, но този ще нося с удоволствие! Колкото до Hermes, май и аз харесвам доста неща на бранда.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 21:54 от Анонимен

# 185
Скрит текст:
Чакай да дойде ноември... Тогава ще те питам къде е на баба ти поляната и на дядо ти сеното! 😃 Само на комшията козела ще е насреща! 😆
Еее, ти пък сега!!! Не ми разбивай детските илюзии, така да му се радвам! Innocent
Той на мен може само добрите си страни да покаже, вярвам в това и се надявам искрено!
Пък ако ми направи кофти номер, ще го зазимя, има предостатъчно зимни красоти за носене и без него. Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 00:08 от cabochard

# 186
Някой запознат със Soleil de Capri на Montale би ли споделил дали цитрусът е сладък или е по-скоро остър и кисел? Не харесвам Light Blue, но този ми е интересен.
При мен е 1:1 с лайт блу

# 187
  • София
Отива на дъното на шкафа до следващия сезон Kelly EDT е прекрасен, разхлаждащ в жегите аромат. Наслаждавай му се до есента.

# 188
# 189
Здравейте момичета😘включвам се и аз, поредната, която ви чете отдавна, но досега не съм писала😊Жълти любимци са ми:Жадор, Поем, Долче Вита, Ескал а Портофино. Имам питанка към вас- как мислите кой парфюм според вас е подходящ за професията на стюардеса? или най-добре никакъв? ще ми е интересно да споделите вашите мнения🙂

# 190
Аа не, не може никакъв. Но според мен трябва да е аромат, който не се натрапва с някоя крещяща нотка като ванилия, тубероза, карамел, пачули и други от този тип.
За мен идеална би била стюардеса, ухаеща фино на https://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Chanel-No-5-L-Eau-38543.html
Чист, хладен, класен, респектиращ и дистанциращ смятам, че трябва да е парфюмът на дама с тази професия.

# 191
Не се стърпях и поръчах новата алегория Granada Salvia, стискайте палци да се харесваме, че без проба е работата. Но зазяпах и други от серията, та се чудех, дали някой може да подшушне впечатления от Aqua Allegoria Teazzurra и Aqua Allegoria Passiflora..?
И малко по жълтата тема, като тук съм събрала само тези, които и на цвят, и по същност ми навяват асоциации с жълто: топло, слънчево, горещо, екзотично, жълти цветя, жълти плодове... В момента най-привързана съм Clinique My Happy (плажната кокосова богиня със скромна трайност, за жалост) и Fiilit Mazhar Atlas. Meharees L'Erbolario ми е стар любимец и много необикновен аромат, не ми върви за ежедневен, обаче. Така като ги извадих накуп, се зачудих защо не нося по-често Iceberg Pour Femme, всъщност е чудесен цитрус-флорал, подсладен с круша и ананас. Има и една много сполучлива праскова-муск от Avon Today Tomorrow Always Together (името кърти😂) , който пък изобщо не съм носила, но сега като го пробвах, май ще му дам шанс. 99% от парфюмите им на мен ми миришат еднакво, но има 2-3 попадения. Един такъв е Treselle, ама той розАв на цвят, не е за тук😀.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 01:05 от tuali

# 192
Включвам се с въпроса за парфюмите на стюрдесите - аз постоянно контактувам с тях на работа, и вярвате или не, повечето носят доста тежки. В последните две седмици се натъквам най-много на:
Montale - Dark Purple & Intense Cafe
JPG - Scandal
CH - Good Girl
Mon Guerlain (за къде без него?!)
La Vie Est Belle (за мой ужас)
Allien (също)
Chanel Coco Mad. & N5 & 19 не знам дали оригиналния или Poudree.

Списъкът е дълъг, но хващате линията...
Най-красиво и най-впечатляващо за мен стояха
Armani Si Rose Signature II
Z&V - This is Her

Първият е някаква приказка просто...

Това, което ми прави впечатление, е че в повечето случаи българките са с тежкитв и силни парфюми, а чужденките - с по-приглушени...

Винаги, когато ми хареса, отбелязвам, и в повечето случаи се получава доста приятен и интересен разговор.

# 193
  • София
Кой от двата бихте купили на жена на 50+ с класически предпочитания?
L'instant EDT или Champs Elysees EDP? В чуденка съм нещо.

# 194
Ако бях стюардеса, щях моменталически да се обзаведа със Стюардесата на JPG.
То аз пак се обзаведох, де, нищо, че не съм 😂 И много ме радва
Ама щеше да е съвсем тематично.

Общи условия

Активация на акаунт