Парфюмни размисли и страсти - 246

• 57 431
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
Различни са почти напълно за мен. Моят е гурме ядкова роза. Много сладка и шамфъстъкът е на предна позиция.

# 346
Аз цяла седмица ги пробвах и двата, Berberanza ми е фаворит. Сладък и тръпчив, много весел и несериозен е на моята кожа.
Днес за собствена изненада открих за себе си в топлото време много прилики между него и Rose Rouge на Ван Клийф, не съм очаквала да ми хареса през лятото, но се разви чудесно.
Пробвах в L'Erbolario Jade plant https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Jade-Plant-54321.html
В началото не ме грабна, стори ми се просто семпло - зелен, но докато се прибера се разви чудесна, фина зелена роза и си го поръчах. Мм също си избра един свеж Baobab, като пристигнат ще пиша по - подробно.

# 347
Аз цяла седмица ги пробвах и двата, Berberanza ми е фаворит. Сладък и тръпчив, много весел и несериозен е на моята кожа.
Днес за собствена изненада открих за себе си в топлото време много прилики между него и Rose Rouge на Ван Клийф, не съм очаквала да ми хареса през лятото, но се разви чудесно.
Леле аз какви неща прочетох за този парфюм - мръсни крака, пияница, винарки, сладост до лудост, приличал на розата на Паоло Теренци, на тази на Lush, на Роуз Руж, бил един от най-силните парфюми въобще и с едно пръс се убиваш и околните също.
Като го взех, получих сърцебиене от притеснение какви точно крака и чорапи ще има при мен. След като не открих, а тръгна със супер зрели смачкани с вилица и леко ръсени със захар малини се засмях с глас. Те си отидоха обаче бързо и дойдоха ядките. Усещам и лешници освен шамфъстък и за мен днес на първо ползване парфюмът имаше средно! излъчване с две пръс. Силен, по-силен, най-силен, тези не знаят, че аз съм луд фен на уд, роза-уд, кожи, тамяни, Монтал, Мансера, Афганецът и твърди нишове.
Бил само за специални поводи, барове и нощи, аз ще го нося денем с три пръсвания вк. сега и на топло. Сладък гурме парфюм с ядки, рози и лек алкохол, който е прелестен и ядките са супер натурални на моята кожа. Обаче трябва задължителни проби, защото явно е много сложен и на всяка кожа се разкрива различно. Да не дойдат краката.

Последна редакция: пн, 13 юли 2020, 23:51 от densi

# 348
Аз съм го пробвала много пъти при приятелка, която има и двата. Berberanza е по - красива през лятото, но е много силен и присъствен парфюм. Чорапи досега не съм усетила Joy, но се развива много различно на различните кожи, Rose Rouge напечен на слънце, действително ми напомня за него, макар и много по - беден, далечен роднина.

# 349
Къде могат да се помиришат тези парфюми на Lancome? 

# 350
Roses Berberanza ми е сред най-желаните, прекрасен е и нищо чудно или натрапчиво не съм усещала в него, а много пъти го пробвах.
Сладък живот, баклава с шам фъстъци и розов локум на Босфора. 😌

# 351
Вдъхновена от обсъждането на розите и понеже сутринта ми се стори доста хладно, се напръсках с L'extase Rose Absolue. Признавам си, че се поувлякох и сега хем ме души, хем пък в същото време ми е и хубаво. Парфюмната лудост в цялата й прелест.

# 352
И аз под влияние на темата още снощи се полях с Нарцисо Флорал едт.Тази сутрин си полях нова доза....започвам страшно да се влюбвам в розовите аромати-явно трябва да поузрееш парфюмно, за да започнеш да ги харесваш.Преди години /може да се каже и до преди няколко месеца само като прочетях в пирамидата роза отказвах дори тест/, а сега искам да изпробвам всички възможни рози-розови, пурпурно червени, бели, зрели, млади, с бодлички, без бодлички.....изобщо изкам всичко що е роза....

SOTD:Narciso Rodriguez for Her Fleur Musc Florale Парфюм за жени EDT
обмислям днес поръчка на едп версията, но не знам дали ще е толкова прекрасен, колкото едт варианта......
Приемам предложения и за други прекрасни рози/за начинаещи-сега прохождам в градината на розовите аромати/

# 353
явно трябва да поузрееш парфюмно, за да започнеш да ги харесваш 

И според мен това е истината, напълно съм съгласна.

# 354
SOTD:Narciso Rodriguez for Her Fleur Musc Florale Парфюм за жени EDT
обмислям днес поръчка на едп версията, но не знам дали ще е толкова прекрасен, колкото едт варианта......
Приемам предложения и за други прекрасни рози/за начинаещи-сега прохождам в градината на розовите аромати/
Аз повече харесвам едп fleur musk, но може би съм от малкото такива.
При мен той е много по-розов и траен и една от най-нежните, елегантни и женствени рози, без да се натрапва. Носи ми усещането за красива жена, която няма нужда от грим и прически и скъпи аксесоари, за да изпъква.
Флоралето изчезваше от кожата ми за няма и 2 часа, а и най-отчетлив стоеше цитруса.

# 355
Напълно съм съгласна с твърдението, че за розите трябва малко поузряване.

И аз първоначално НЕ харесвах никакви рози, съвсем открито ги избягвах и дори не исках да помирсвам или тествам нещо, имащо и намек за роза.

Сега от доста време, само рози търся. Най-малко ми допадат свежите и зелените с бодлички, но това е разбираемо за мен, тъй като не харесвам свежи аромати.

И в този ред на мисли, днес нося Sensual Instinct. Роза с пралин и мъх... и разни други благинки за разкош! Подсетих се за него покрай една дама от тук, на която й отделих отливка.
Много, много хубав! Направо се чудя защо съм го забутала в дън гори тилилейски (шкафови).

Мислех си тези дни, че искам вече да е есен. Да има паднали листа във всички цветове, да дойде онова хубаво уютно хюга време, да пием червено вино край камина и да носим всички красоти, които в момента се крият на тъмно в кутии и шкафове.

Така или иначе нито лято има като лято, нито море като море ще има...

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 11:31 от Jollie

# 356
Много, много харесвам и обичам рози-истинските, в парфюми,като бижута, а понякога и като мотив на дрехи. Розоман съм от малка и често забождах нос в натежалите яркочервени рози пред блока, където играехме като деца. Не случайно е царицата на цветята, а мечта ми е някой ден да мога да отида на нашия си Празник на розата, но до сега все нямам тази възможност. Даже бих се включила като розоберачка, ей така, да видя какво е като преживяване😁В момента харесвам и нося Miss Dior absolutely blooming, възприемам го като сиропирано сладко от рози, момичешки и жизнерадостен💝Свързвам го с прекрасни спомени и ми е някак си мил..

# 357
  • Пловдив
Аз много харесвам розата като цвете, но в парфюм съм страшно придирчива - не понасям, ако розата е доминираща. Повечето "розови" парфюми ги асоциирам с мускалчетата, от които ми става лошо.
Няколко години подред ходим на розоберите в селата около Казанлък и честно казано там ароматът е съвсем различен от парфюмната роза - много по-мек, нежен и ненатрапчив, макар и отчетлив.
От всичко розово, което съм тествала или имам, най-добре ми пасва Musky garden. Може би защото там розата е смесена с други плодове и цветя, които я омекотяват и я оставят на по-заден план.

# 358
  • София
И аз бях от розомразите с нюх, белязан от тежкия аромат на прословутите мускалчета. Работата ми е свързана с аромати и само като видех роза в пирамидата на някое предложение, директно се смръщвах, преди да дам шанс даже. Но преди 2 години случайно се сдобих с Trussardi Delicate Rose и без да се усетя това се оказа парфюмът, към който най-често посягах през цялата пролет и част от лятото - прозрачен, невинен, леко кисел (аз обичам) и учудващо траен за свежестта си. Не съм станала някакъв мега фен на розите от тогава, но определено съм склонна да ги толерирам, а днес даже се сдобих с много интересен аромат на изгоряла роз. Миналата седмица Живодан ни презентираха трендове и ги демонстрираха с интерпетации на парфюмеристите им, които после ни оставиха. Аз "отмъкнах" нещо, наречено Burning Petals - за първи път помирисвам толкова поляризиращ аромат, отблъскващ и пристрастяващ едновременно. Много буквален е, направо виждам червената роза върху грила Grin, че даже и лентички бекон около нея цвърчат... Естествено, колегите около мен бяха в потрес и се усъмниха в психичното ми здраве, когато го поисках за себе си Joy  Не съм сигурна дали някога ще го сложа, но определено ще си го подушвам от време на време.

# 359
Аз днес май съм решила да се довърша. След душ пръснах Oud cashmere, уж внимателно, засега ми харесва. В него няма шафран и се надявам да не изкара онази металическа нотка, която ме отказа от Oud velvet.

Общи условия

Активация на акаунт