Парфюмни размисли и страсти - 246

• 57 285
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря, момичета. По принцип харесвам Rare Pearls, но щом си приличат с Pure Poison, последният отпада. За Нарцисо четох доста хубави отзиви и клоня към него. Разбира се, имам предвид, че ще е подходящ за по-хладно време.

# 496
Една жълта пролетно-лятна красота и от мен : Bottega Veneta Knot Eau Absolue

може ли да разкажете за нея???
Bottega Veneta Knot eau absolue за мен е чудесен букет от бели цветя ( нероли с лека индолност, благороден жасмин и лека горчивинка от хелиотропа) изящно  вплетени в не много сладка полупрозрачна теглеща се смола.
Ароматът е много подвижен и постоянно прелива ту към цветята, ту към медената смола, пак към цветята....
При мен е едно много реално усещане за уханието на цветя с техния меден прашец.
Към базата започват да се проявяват нотките на класическото Knot с лекото ухание на чистота и свежест.
По италиански позитивен и жизнерадостен аромат + абсолютно нетипична, съвременна интерпретация на ароматите с цветя.
Много добра трайност, при мен е над 8ч.
Може би една от най-добрите ми покупки на сляпо.

# 497
  • The Evergreen State
e_luchik какво страхотно описание, не познавам парфюма но чак ми се доиска да си го поръчам веднага след като прочетох поста ти!

# 498
  • Седмото небе
Аз имам и нося с удоволствие, макар и рядко класическия Knot. В него намирам нещо леко ирисово и приятно пудрено-прашно. Нищо като цитруси и рози не долавям... Много необичаен и странен аромат е за моето обоняние. Този Абсолю вариант също ми е бил в полезрението винаги и след това описание със сигурност ще го търся за проба.
Изобщо за мен парфюмите на тази марка са извън всякакви трендове на сладости, супер флорали и т.н., което на мен ми допада. Само двойката Илюзионе не успях да разбера, но там сигурно идеята умишлено е друга, за достигане на различна таргет група и потребители...

# 499
  • София
Аз все пак си поръчах Тиарето. Нямам crowd pleaser аромат, а и не е натегнато като настроение. Всичките ми парфюми с малки изключения са с характер, трябва и нещо бозаво.

# 500
Момичета, да споделя, че съм разочарована от един май вече бивш любимец- Ескал а Портофино. Харесва ми как мирише, свързвам го с морски бриз, маслинови горички и прочие летни красоти, но напоследък супер нетраен, изчезва върху мен за около 15 минути..

# 501
Някой познава ли Кавали - Florence?
След почти 2 месеца удържане, парфюмните дяволчета в главата ми пак ми говорят.

# 502
Някой познава ли Кавали - Florence?
След почти 2 месеца удържане, парфюмните дяволчета в главата ми пак ми говорят.
Да . Хубав парфюм , не е за този сезон. Цветно, амброво леко сладък и се усеща печели.. При мен не е особена трайност..
Някой питаше за Amouage Portrayal- красив жасмин с тютюн , ванилия и още някакво бяло цвете, упойващ парфюм.
SOTD Mancera Musky Garden от снощи и още го усещам..

# 503
Здравейте имам нужда от помощ😊. Планирам покупка на сляпо(от дълбоката провинция съм и няма как да тествам на живо) и се колебая между няколко аромата : la vie est belle edp , LANCÔME LA VIE EST BELLE L´ECLAT edt ,  guerlain shalimar edt , mon Guerlain edt . Имам и обожавам coco mademoiselle,  имам и pioson girl edp , търся нещо трайно и сравнително лесно за харесване.  Благодаря предварително!❤❤

# 504
  • Бургас
Аз съм директно за Чистата отрова на Диор, който интересно защо тук в темата е недолюбван, аз го обожавам и ми стои страхотно, хората по чуждите форуми го боготворят.Невероятни ледени цветя, не съм съгласна, че прилича на този Ейвън, за мен не е негов клон, имат достатъчно разлики.За Бялото Нарцизо един глас против от мен, супер ретро ми е на мен и не бих го носила.Снежана, не вярвам да сгрешиш с  la vie est belle edp с уговорката, че трябва да обичаш сладории.Забрави за Шалимар за на сляпо не е удачен избор изобщо, погледни Мон Герлен, но ЕДП.

# 505
Не е кой знае каква помощ, но нося много Poison girl едп, Мадмоазелата едп, Мон Интенз и ЛВБ едп. И не понасям L´ECLAT версията.
Аз гласувам за класическия ЛВБ, според мен ще ти хареса.

# 506
От изброените, бих взела на сляпо само Mon Guerlain, но ЕДП.
 La Vie est Belle лично на мен не ми харесва в никой от вариантите му. Носят една лепкава сладост, която никога не ми е допадала. От двата, бих предпочела l'eclat. Върху мен не са и много трайни. От Дъглас са моите, ако има значение.
Shalimar е красив, понякога ме очарова, но понякога ми идва агресивен и по неприятен начин избива острата миризма на цибетка. На суфлето лично аз съм по-голям фен.
Но, това е много индивидуално, разбира се. Усещанията на друг може да са коренно противоположни.
Coco Mademoissele и на мен ми е от любимите.

# 507
И аз бих се спряла на Mon edp. La vie est belle има в началото ужасно дразнещо за мен пачули, премине ли, остава хубав, но това е след два часа... Не знам ти как ще го усещаш, но не е безопасен без проба. L'Eclat ми е силно неприятен и го намирам за най-лошият фланкър на LVEB. Шалимар без проба не.

# 508
Bottega Veneta Knot eau absolue за мен е чудесен букет от бели цветя ( нероли с лека индолност, благороден жасмин и лека горчивинка от хелиотропа) изящно  вплетени в не много сладка полупрозрачна теглеща се смола.
Ароматът е много подвижен и постоянно прелива ту към цветята, ту към медената смола, пак към цветята....
При мен е едно много реално усещане за уханието на цветя с техния меден прашец.
Към базата започват да се проявяват нотките на класическото Knot с лекото ухание на чистота и свежест.
По италиански позитивен и жизнерадостен аромат + абсолютно нетипична, съвременна интерпретация на ароматите с цветя.
Много добра трайност, при мен е над 8ч.
Може би една от най-добрите ми покупки на сляпо.
благодаря, междувременно вече лично се запознахме, без предварителен тест, при мен е:), голяма красота.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 18:20 от Dorry88

# 509
Не е кой знае каква помощ, но нося много Poison girl едп, Мадмоазелата едп, Мон Интенз и ЛВБ едп. И не понасям L´ECLAT версията.
Аз гласувам за класическия ЛВБ, според мен ще ти хареса.

И аз съм за класическия Ла ви е бел ЕДП - нека да прекалено популярен, нека да е сладък, за мен е чудесен и бих го поръчала с най-голямо удоволствие. В момента имам Интенз и Флорал, та по тази причина още му се чудя... Blush

Общи условия

Активация на акаунт