Лидл 141 - Юлски летни вълнения

• 106 891
  • 2 046
  •   1
Отговори
# 1 860
# 1 861
Португалският зехтин в кутия е уникален!

# 1 862
  • София

Благодаря, значи ще купя за проба. Blush

# 1 863
Я и аз да питам испанските момичета, какво да ми донесат от Испания? Нещо интересно, някоя козметика?

# 1 864
  • в кукувиче гнездо
Яд ме е, че тази година не пускат Гаспачо.
Взех си тортия, умирам за нея.

Гаспачото си го направи сама, много е лесно. 1кг домати добре узрели, зелена чушка, краставица, лук, скилитка чесън,  зехтин и малко оцет. Слагаш всичко това в блендера + малко вода и ги оставяш да се смелят. Слагаш и солчица на вкус и готово. После в хладилника да си мръзне.
Аз му викам смляна лятна салата от домати, краставица и чушки. Краставицата е парче от около 10см дълго.
Толкова за гаспачото.
И сух хляб се слага. Когато е готово за консумация отгоре се наръсва със ситни парченца краставица, лук и люта чушка. Любимо ми е.

# 1 865
  • в кукувиче гнездо
Как точно в боба?
Щях да те питам първия път като го спомена...
https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-legumbres-y-verduras … e-siempre-apetece

Пускам ти тук един линк, на испански е, но нямам сега време да го преведа целия. Общо взето се приготвя като нашия бял боб, но те ползват зехтин, чесън, дафинов лист. Отделно се слагат чушка, лук и морков. Те не ползват домати, като нас. Общо взето е това. По този начин горе-долу се прави и уникалната им леща, но в нея има бульон от кокали на хамон, хамон, чоризо и т.н. Веднъж я готвих вкъщи и ми отне цял ден.

# 1 866
Здравейте,искам да попитам някоя от вас има ли спомен скоро да са пускали килими Замръзналото кралство.Една позната каза,че скоро е имало,а аз нещо съм ги пропуснала.Ако някоя има представа да ми пише.Имате ли някакво мнение.Предварително благодаря.Хубав ден!

# 1 867
ХОДИХ тази сутрин да гупя португалски зехтин в кутия, но в моя Лидъл нямаше.
Да не би да е от четвъртът?

# 1 868
  • софия
ХОДИХ тази сутрин да гупя португалски зехтин в кутия, но в моя Лидъл нямаше.
Да не би да е от четвъртът?
От понеделник е, вчера сутринта гледах, че го има - 500 мл. в малка метална кутия.

# 1 869
Дали скоро ще има пак електрически кани за вода?

# 1 870
ходих и аз вчера. накупих, но нямаше от евтиното сирене. хамонът е ок, даже пак ще взема.

# 1 871
Този фует замина скорострелно към коша, мирише на старо месо.
Скрит текст:

А чоризото, дето не е сурово е ароматизирано с миризма на пушек, а не е опушено.
Скрит текст:

Замразих го, докато мисля къде да го оползотворя, но може и него да хвърля, да не ми пълни фризера.
Млекцата с ориз има ли ги в постоянния асортимент? Много ми са хубави за закуска.

# 1 872
  • в кукувиче гнездо
E, то е ясно, че са нисък клас продукти и са подобни на оригиналните. А еспетека принципно си мирише малко странно.

# 1 873
  • Варна
Млякото с ориз е в постоянния асортимент, да.

# 1 874
Яд ме е, че тази година не пускат Гаспачо.
Взех си тортия, умирам за нея.

Гаспачото си го направи сама, много е лесно. 1кг домати добре узрели, зелена чушка, краставица, лук, скилитка чесън,  зехтин и малко оцет. Слагаш всичко това в блендера + малко вода и ги оставяш да се смелят. Слагаш и солчица на вкус и готово. После в хладилника да си мръзне.
Аз му викам смляна лятна салата от домати, краставица и чушки. Краставицата е парче от около 10см дълго.
Толкова за гаспачото.
И сух хляб се слага. Когато е готово за консумация отгоре се наръсва със ситни парченца краставица, лук и люта чушка. Любимо ми е.

Благодарско за рецептата! (никога не бях правила)
Сега, с индукционния лидълски котлон, на който за минути завря водата и топнах доматите за да ги обеля, и с лидълския чопър, супата бе готова за има-няма 15мин. Simple Smile
Хареса се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт