Паркиране пред блока

• 16 578
  • 64
  •   1
Отговори
# 60
Да, отзад има достатъчно място да мине друг автомобил. Също така няма знак или маркировка за забранено паркиране. Идеята ми е, дали съгласно правилника е разрешено или забранено? Иначе ме смущава коментар на комшийка, коята според нея никой няма право там да паркира и  прави мизерии на колите, които спират там.

# 61
Правото се определя от Правилник/Закон, а не от комшийката.
Накарайте я да си плати /финансово - да не стане грешка!/ за мизериите.

# 62
  • Beyond the stars
Според правилата на Столична община е забранено паркирането "на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;"
Вече как се тълкува затрудняването на достъпа е съвсем отделна тема, тук не виждам как би могло да се затрудни.
За мизериите на колите дори не мисля да коментирам.

# 63
Аз разбирам ,че паркингите са за всички и всеки може по принцип да спре,но чисто от човешка гледна точка...имаме съсед с 5 коли...постоянно ги размества ..мърда за да не можем да се обадим и кажем ,че седят като паметници.А имаме семейства с деца..бебета.. всичко се случва може спешно да ти трябва колата...а ти трябва колко преки да ходиш за да си стигнеш до нея.Незнам кой и как,но трябва нещо да се измисли и промени.

# 64
Аз разбирам ,че паркингите са за всички и всеки може по принцип да спре,но чисто от човешка гледна точка...имаме съсед с 5 коли...постоянно ги размества ..мърда за да не можем да се обадим и кажем ,че седят като паметници.А имаме семейства с деца..бебета.. всичко се случва може спешно да ти трябва колата...а ти трябва колко преки да ходиш за да си стигнеш до нея.Незнам кой и как,но трябва нещо да се измисли и промени.

Няма какво да се измисли, държавата не може да те ограничи колко коли да имаш, дори и апартаментите да са задължително с паркомясто, пак не решава проблема, защото в семейство са средно 2-3 коли.
Пред нас също съседа е с две коли и два служебни буса. Пред другото ни жилище пак така, всеки съсед е с по две или три коли, единият е и такси, т.е винаги  има една кола "дежурна" пред блока. Другият върти някакви служебни и така неговата и тя е винаги дежурна пред блока не се мърда.
Единственото решение е целият град да стане зона и за 2-рият и повече автомобил таксата за паркиране в зоната да е много, много скъпа. Единствено тогава могат да се замислят хората поне тези служебни и други автомобили дали няма да им е по-изгодно  да ги държат на паркинг.

Общи условия

Активация на акаунт