ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 530
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз съм ползвала лактажин. Отърва ме от БВ преди няколко години, оттогава правя по около един курс в годината, доволна съм.

# 241
  • София
Видях му листовката, изглежда ми добре! БВ като бактериална вагиноза ли?
Аз взимах антибиотик преди месец заради уреаплазмата, сигурно за това са ми намалели лактобацилите. То проблем ли е да си ходя с ниски лактобацили въобще? След като нямам оплаквания и ми е чиста МБ ми се вижда малко излишно. Може и да бъркам.

# 242
Дагни, 30-32 г.с. правят третата фетална в Оскар клиник. Аз съм ползвала няколко вида, защото имах такъв проблем преди време. Препоръчвам гинофилус
Diamond star, супер за моренцето Simple Smile

# 243
И аз туко що запазих при Чавеева за 25ти Август. Искаше ми се за предната седмица като съм в 30г.с., вместо за 31 ама явно съм звъннала късно. Кофти.
Браво за почивката и килограмите! Днес излезе и МБ-ята от мойто море. Не си нося никакви ''сувенири'', освен занижени лактобацили, всичко друго е ОК.
Аз отдавна се филмирам с раждането. Толкова много изгледах и изчетох последния месец, че вече претръпнах и ще си взема една дълга почивка от топика Grinning

Кажете някой, ако е имал също ниски лактобацили - взимали ли сте някакви пробиотични глобули или не са ви изписали? На мен ми казаха да си взеха Вагибиом ама нещо не съм убедена и се чудя да взимам ли въобще..

Dagny, благодаря че написа за д-р Чавеева. Въобще не предполагах, че още сега трябва да записвам час. За 26.08 беше първия свободен. И аз тогава ще съм в 31 г.с Blush

# 244
  • София
Дагни,
Ниските лактобацили повишават риска от нежелани бактерии.

Гинофилус също е ок. Различни марки просто.

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 18:12 от delisardeli

# 245
  • София
Dagny, предполагам ти си с часа за 16:30, аз съм с този в 16:00 ч. По спомен сме с един и същи термин, така че тогава ще е 31 г.с., влизаме в изискванията.

И аз туко що запазих при Чавеева за 25ти Август. Искаше ми се за предната седмица като съм в 30г.с., вместо за 31 ама явно съм звъннала късно. Кофти.

# 246
Здравейте мамчета! Малко ми е притеснено тъй като миналата седмица настинах бях с болки в гърлото и хрема, температурата ми беше 36.9. Гършото го оправих за 2 дни но гадната хрема остана и се образува съответно храчки, но ли се струва че отшумяват. Лекарката ми каза да пия по един парацетамол по-бързо да се оправи хремата, чайове пия, Ефизол по макс 4 на ден. В 26г.с съм дали може да съм навредила на бебка?

# 247
  • София
Екстра, ще се видим там тогава.
Има ли опашки както при Марков? Аз при него и двата пъти чаках близо час за реда ми и сега се чудя дали въобще да идвам навреме Laughing

Mikos, внимавай с чайовете, провери дали са съвместими с бременността! На бебка ти няма какво да ѝ навреди щом нямаш висока и несваляема Т-ра, спокойно. Даже малко се радвам като казваш хрема, защото значи не е коронавирус. Почивай повече, яж добре и се хидратирай. Трябва да ти мине скоро. Ако не почне да минава до 2 дни, звъни на док пак.

# 248
Има ли опашки както при Марков? Аз при него и двата пъти чаках близо час за реда ми и сега се чудя дали въобще да идвам навреме Laughing

Mikos, внимавай с чайовете, провери дали са съвместими с бременността! На бебка ти няма какво да ѝ навреди щом нямаш висока и несваляема Т-ра, спокойно. Даже малко се радвам като казваш хрема, защото значи не е коронавирус. Почивай повече, яж добре и се хидратирай. Трябва да ти мине скоро. Ако не почне да минава до 2 дни, звъни на док пак.

Ох и аз бях се наплашила да не е коронавирус и ходих няколко дни с термометър само и само да проверявам да не се вдигне над 36.9. Ох дано всичко е наред. Не знам как е при вас, но ние не можем да си харесаме количка. Днес в Аико само си харесах Dada (мисля че така се казваше марката) на райета кафеви имало я е преди в моряшко, но вече не Sad

# 249
  • София
До момента винаги съм влизала точно на часа. Лично аз предпочитам да отида 20 минути по-рано, за да мина през регистратурата, да отдъхна няколко минути преди да ми премерят кръвното, че не ми е ОК от вратата за краката.

# 250

Миналия път нямаше забавяне, но всички пациентки преди и след мен, включително и аз, бяхме разпределени при други лекари. Преглеждат ти документите до момента, записват ако има нещо специфично, после преглед от тях и накрая преглед от Чавеева. Общо около 40 минути продължи всичко.
Не знам дали сега ще се процедира по същия начин ...

# 251
  • Пловдив
Маки, добре дошла при нас.

# 252
Короната може да протече и само с хрема, без никаква температура. Не се заблуждавайте, че не е корона като няма кашлица и температура. Но освен нея има и други вируси, така че не влизайте във филми. Дори и да е корона, има вече достатъчно случаи на бременни във всякакви периоди и поне по данните досега, не влияе на бебето. Разбира се, ако има температура, трябва да се свали с парацетамол, защото самата  висока температура е опасна. И ако недай си Боже има тежки усложнения, каквито много рядко са се наблюдавали при бременни.. Но като цяло, може да премине и като настинка и не е хубаво да се стресирате излишно, че кой знае какво ще стане. И все пак, пазете се много. За всеки случай.

# 253
  • София
Хремата е възможен, но наред с разстройството, е най-рядкосрещаният симптом. Поне така пише в CDC, WHO и единния  нац-ен портал за борба с ковид19, де.
А дали влияе на плода вътреутробно или не - науката още не е отсъдила по въпроса. Единствено е установено, че не се разязава малкото. ''Влияе'' е друга дума, означаваща друго нещо обаче.
А стесът - да, той винаги е противопоказателен при бременност, аз лично не го практикувам Grinning

# 254
Короната може да протече и само с хрема, без никаква температура. Не се заблуждавайте, че не е корона като няма кашлица и температура. Но освен нея има и други вируси, така че не влизайте във филми. Дори и да е корона, има вече достатъчно случаи на бременни във всякакви периоди и поне по данните досега, не влияе на бебето. Разбира се, ако има температура, трябва да се свали с парацетамол, защото самата  висока температура е опасна. И ако недай си Боже има тежки усложнения, каквито много рядко са се наблюдавали при бременни.. Но като цяло, може да премине и като настинка и не е хубаво да се стресирате излишно, че кой знае какво ще стане. И все пак, пазете се много. За всеки случай.

Благодаря! Надявам се все пак да не е корона. И се надявам всичко да е наред с нас с бебето, както и с всички бъдещи мами. Лека бременност и раждане на всички!

Общи условия

Активация на акаунт